RE: Termin - jesen 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 10:53:04)

Baš sam htjela komentirati da je to praaava beba već sa 3650:-)....
Mislim da to nije previše, to je onak fajn bebica...Ja sam bila sa 35 tjedana na pregledu i bio je 2900...znači tu su negdje....Idem na pregled sutra sa 37+5 pa ćemo vidjeti stanje...jedva čekam!!!

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 14:02:05)

evo i nas s pregleda.....[sm=bravo.gif]

srčekao kuca savršeno, uzela mi bris koji bu za 2 tjedna[sm=smiley13.gif] i pregledala, kaže mekano , prst ide.....hmmmm.....jedva čekamo...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
idući tjedan idem u Petrovu, tamo bum vjerovatno i uzv napravila, baš me zanima koliki mi je beban.....[sm=smiley1.gif]
ide koja od vas u Petrovu????

pusa....kuham ručak pa nemrem na dugo....[sm=sloncek.gif]...eeeeeeeee i na +14 sam [sm=jezicek.gif]

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 14:35:28)

joooj,cure ja sam već dosadna i vama i sebi.
danas se osjećam malo čudno,ujutro ko da su me jednom zašarafila križa,ali to je od madaraca koji mi ne paše. imam neki jaki pritisak na sve strane,nočas me opet prala paranoja od poroda,nisam mogla spavati i cijelu noć sam guglala o porodima,carskom rezu i ne znam što već sve ne.

Koranu sam poslala popodne kod mame na čuvanje da se odmorim malo jer mi je jutros baš bilo teško hodati,a sjedenje je svedeno na minimum,tiskam bebu i on mene,počela sam se gegati baš ko medo,a kažu mi svi da sam se u zadnjih tjedan dana poduplala. moj dečko je sa 36+5 bio procjenjen na 2780.

ivana1112 -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 16:05:32)

Pozdrav!

Komarac ja danas zvala, nakon što ih 2 dana nisam uspjela dobiti, i ženska me "ljubazno" otkantala i rekla da naručuju samo trudnice s 38 tj?? [sm=zmeden.gif] Ja bih kao trebala za 3 tj, dakle s 37 tj, obaviti pregled u trudničkoj ambulanti, a ova meni da me ne može naručiti mjesec dana unaprijed, i da nek nazovem na neki broj da tamo primaju rizične trudnoće [sm=zmeden.gif]

Pričekat ću još tjedan dana pa ću opet zvati.

Dosad sam čitala o svim vašim tegobama, kontrakcijama, grčevima..i nisam imala pojma o čemu pričate, do jutros. Prvo nisam, oka sklopila cijelu noć, a drugo, kad sam ustala, imala sam strašan pritisak dolje, jedva sam hodala, čak s osjećajem peckanja?? [sm=zmeden.gif] Onda sam si legla, i odspavala, i sad mi je bolje. [sm=smiley1.gif]
Ja se samo molim da izdržim do kraja, da ne bi opet mjesec dana ranije rodila..

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 16:55:28)

ivana,pa koliko ja znam i inače se u trudničku amb. kreće sa 37 tt,osim ako nema nekih komplikacija,pa te tvoj gin. pošalje ranije tamo.

ženske,kaj nitko ne ide na merkur? samo petrova i sv.duh?

ja se isto izležavam,sad mi je dobro,nema nikakvih tegoba,trebala bih se primiti nekakvog posla kad mi K nije doma,ali mi se neeeeeda

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 18:08:49)

Sina draga, ja sam ti isto sva ajme Boze, jutros se probudila sve bilo ok do zubara, di san morala sacekat 20- ak min, a kad ono pocela leda zuljat donji dio, sredina, tuce u glavu. I kako sam dosla kuci sva san bila iscrpljena ko da sam kopala cijelo jutro. Tesko mi je vec odavna, i imam osjecaj da je meni jedinoj ovako jer druge cure se ne zale puno, ocito da dobro vladate situacijom. Ja sam sva umorna od leda i teudnoce, zadnjih mjesec ipo od kada ne funkcioniram.

I ja se cudno osjecam, drob ko da je malo nize, vidit cu ujutro kontrola mi je, pa se javim...

Strasno sam pospana, jeli Vama tako?

Ivana, provjeri ti i mokracu ako si u mogucnosti, jer ako te pecka da nije koja infekcija?

Drzimo se svi skupa...

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 18:39:00)

da,ljeto tebi je baš teško. meni je u fazama,naravno,pod zadnje sad je sve teže i ne očekujem više da ću biti fit.
meni se ne spava,naprotiv,ova trudnoća mi je sva u znaku nesanice. zadnjih tjedan dana san počela nekako normalnije spavati po noći,inače san bila ko sova po cijele noći budna.
još malo,pa gotovo..... meni je inače (tak su u bolnici izračunali) termin 17.10 ,tako da mi je danas 38 tt.

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (3.10.2013 19:59:34)

Ma nemam rijeci, sa prvim djetetom mi je bilo jos gore od pocetka trudnoce pa i porod, zato sam dugo odgadala trudnocu...e onda sam zatrudnila i sve je bilo manje vise ok do negdje 7 mjeseca da sam se i sama cudila, a onda je pocelo...i jos traje[sm=sad.gif].

Pored svih vjezbi za leda, eto opet problemi, a to je tako. Imam strucno zvanu radikulopatiju.

Samo dodatno me hvata panika da mi ovi problemi nebi ostali i nakon poroda, ipak dvoje djece...[sm=smiley19.gif]

Tako sve to utjece i na to da se ne mogu opustit sto dodatno otezava situaciju, pogotovo ovo kad sam i vise troma prema samome kraju.

Ali sam Bog zna kako ce to sve proc...jedva cekam da to sve skupa zavrsi, umorna sam vise...

Javim se poslje pregleda...laka noc

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 9:15:15)

pozdrav curke...evo novosti s pregleda :D
i dalje prst otvorena, portio smeksana i skracena,
[sm=duda.gif] procjenjen na 3300 (jucer 37+3).
Indukcija kad udjem u 39 tj.
Ja bi da samo prije krene [sm=smiley13.gif], savjeti? [sm=jezicek.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 9:45:47)

Ivana ne znam sto bi ti rekla osim da je to mozda zbog strajka! Naproslom pregledu tj. Kad je trebao bit otpilili su nas doma i narucili sve za 2 tjedna pa im je valjda sad pre velika guzva! Mene su uredno 1 put narucili u 32 tjednu i nitko nije postavljao nikakva pitanja! Mirtah ja sam u prosloj trudnoci hopsala na lopti pa su morali smirivat trudove!

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 9:56:30)

Mirtach, ja sam s prvim bila naindukciji s 39+4, svojih trudova uopće nisam imala. Mogu ti reći da mi porod uopćenije bio strašan, dapače, ostalo mi je to u sjećanju kao jedno lijepo i pozitivno iskustvo. Drip su mi dali u 9 ujutro, a do 1-2 popodne ga nisam nešto pretjerano osjetila. Zadnjih pola sata, 45 min mi je bilo bolno, ali vjerujem da bi mi bilo bolno i da su moji trudovi bili. U 4 popodne sam rodila. Zato, i ako budeš išla na drip...možda ni tebi ne bude to bed kao ni meni...

Naravno da je prirodno bolje, u svakom slučaju!! Ti sad ovih par dana radi sve i svašta, penji se uz stepenice, usisavaj, pleši, hopsaj na lopti, hopsaj po mužu [sm=smiley36.gif] (kažu da sperma potiče otvaranje i trudove?), budi što aktivnija! Možda krene...

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 9:59:51)

hvala curke :D...al vec tjedan dana ribam stan , nikad cisci nije bio...
radim cucnjeve, hopsam po lopti, hodam po stepenicama,
setam svaki dan po sat vremena min ...i imam bolove svaki dan pogotoov
navcer tipa menge i kontrakcija al kad zaspem prodje :D
a do prije 10 dana bila na tokolizi [sm=hudicek1.gif] i bojala se
trudova ko [sm=hudicek1.gif], a sad bi da dodju

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 10:23:23)

Hej cure, evo i mene. Jutros bila na pregledu, sve ok. Beba ima otpr. 3300, uloziva sam za prst. A i to je nesto...

Vidit cemo, ja bas ne mogu puno picit radi leda, ali trudit cu se koliko mogu da se sta vise pokrecem...mada ko zna ima li to ikakvih pravila...

Kontrakcija i osjecaja menstruacije ja imam cesto, ali vec odavna, tako da ni to po meni ne znaci nista. Neznam koliki intezitet boli mora biti, ali meni je onako kao kad lagano dolazi menzis. Pa nekad i kad lezim.

Ja mislim da je to sve kako bebi odluci i kad bebi bude vrijeme...

Drz te se...by by

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 10:48:47)

ljeto : imamo iste velicine bebace :D...moj je isto 3300 :DDDDD
u koju bolnicu ides rodit?

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 11:00:48)

Mirtach...ja sam ti na podrucju splitsko dalmatinske zupanije, rodit cu u Splitu...vidjet cu kako je u novom rodilistu, svi mi kazu da manjka osoblja, ali dok ne provam nista necu znati[sm=sloncek.gif]

Ima li tko iskustva iz Splita?

Zasada vidim da cete sve u Zg...izgleda da sam jedina...[sm=smiley1.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 11:41:52)

hehehe, smijeh:-) evo i nas s pregleda...37+4 i isto smo procijenjeni na 3200-3300...
Bili na ctg, srčeko kuca besprijekorno...dolje se nešto događa, ali zaboravila sam već koliko je prstiju spomenula.
Idemo drugi tjedan opet pa ću je malo detaljnije ispitati...brzo me pregledala jer je na Duhu katastrofalna gužva.Valjda zbog štrajka:-(
Kad ste vi ponovo naručene?Znači hopsanje po lopti pomaže?

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 11:43:29)

andrea : pa sigurno ti je napisala na nalaz koliko si otvorena :D...
meni nisu radili ctg, a za hopsanje nadam se da pomaze
jer danas mislim cijeli dna provesti na lopti i nogama
i onda navecer u kino :D

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 12:17:09)

ma piše, ali to je takav rukopis da ga je nemoguće pročitati...mislim da piše uloživa za vrh prsta, ali i nešto 2/3 članaka prstiju.Pa sad ti znaj...

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 12:19:53)

to ti je normalan nalaz...zatvorena si, al se skratilo malo :D..
sve kak treba biti :D..meni bilo tako prije mjesec dana

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 12:35:52)

ajde super, ja sam mislila, budući da nema apsolutno nikakvih naznaka nekih jačih kontrakcija da budem skroz zacementirana,a hoće to i kod sportašica tako biti....ali bit će kako bude...mislim, osjećam ja nekaj po noći ali to su nekakva lagana pikanja...Vidjet ćemo u srijedu:-).
Ti si mirtach u Vinogradskoj jel? Kad imaš slijedeći pregled?

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 13:08:13)

je je , u vinogradskoj..za tj dana sljedeci pregled,
ak se ne porodim :D....
a bome cu se trudit ovaj vikend [sm=hudicek1.gif]

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 15:31:17)

IZVORNA PORUKA: mirtach

pozdrav curke...evo novosti s pregleda :D
i dalje prst otvorena, portio smeksana i skracena,
[sm=duda.gif] procjenjen na 3300 (jucer 37+3).
Indukcija kad udjem u 39 tj.
Ja bi da samo prije krene [sm=smiley13.gif], savjeti? [sm=jezicek.gif]

Zakaj indukcija. koji je točno razlog? Ja sam inače protiv toga, treba malo misliti i na te naše bebe, ako je sve ok izaći će one svojim tempom, ćemu ih tjerati na silu van.....ovo sve vrijedi ako nema medicinskih indikacija, ni ja ne idem glavom kroz zid. Nadam se da bu ti sve išlo prirodno [sm=smiley1.gif]

mi smo inače super, pritisak mi je dolje na kosti i to najviše kad ležim ili malo više radim....

pusaaaa.....

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 16:24:12)

Ah, meni je moja dr već sad najavila indukciju, ali ću se ovaj puta boriti svim silama protiv toga, osim ako ne budem morala pristati jer mi je posteljica sad već "dotrajala" kako ona kaže. Nekako bih da ovaj puta bude prirodno kad već prvi nije...

Za tri tjedna (sa 37.) trebam ponovo na kontrolu i dogovor...čim se približim 37.tjednu ja ću pokušavati na sve načine potaknuti porod...možda zbog posteljice i samo krene ranije?

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 18:45:35)

joj,curke mi ćemo sve roditi u tri dana koliko mi se čini [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma,bude to sve krenulo,a ni indukcijski nije najgora stvar na svijetu. možda bih radije da me induciraju ,nego da do 42. tt idem svaki drugi dan kontrolirat plodnu vodu.

strpljen,spašen.

nego,hoću vas cijelo vrijeme pitati,kako vaš sex life?
ja već 2 mj. nisam spavala sa mm jer sam kao bila otvorena,beba nisko,a i imala bih bolove drugi dan. znam da kažu da sperma potiče trudove i otvaranje,tako da san rekla mužu da možemo probati (ah,da ste mu samo vidjele sretnu facu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]),ali i za pristup nek se sam snađe,jer sam ko balon i ne znam kako to izvesti. [sm=jezicek.gif]

planiram sutra i jabuke brati,koliko ću moći,izluđuje me to što se ne mogu sagnuti,beban me tiska na sve strane,imam osječaj da je ogroman,a i ništa mu ne paše osim ležanja na lijevom boku. već me sad zaheb...maximalno.

otkrila sam još nešto:sama pomisao,a naročito pogled na moju K mi daje snagu za porod jer to radim i za nju,njoj ću roditi bracu,a i imati još jedan ovakav šećer (jer ona je sad počela sve pričati,svađati se i preeeemeeedeeeena mi je),tako da mi je i nekako lakše (al ne kažem da me nije i dalje frka). čekamo......ja imam kontrolu u srijedu i tada nek mi Bog pomogne;pošto je u utorak praznik moja doktorica ne radi,pa idem u srijedu kod doktora koji je grub ko traktor,a i bit će tamo i njegove i pacijentice od moje gin, dakle potrajat će.

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (4.10.2013 19:21:42)

Sex life...što je to??

Od kako sam prvi puta bila na pregledu mi je zabranjeno jer sam prva tri mjeseca imala krvarenja i hematom. Onda je sljedeća tri mjeseca bilo sve ODIČNO...osim činjenice da mi je muž u to vrijeme bio na brodu...na pregledu prije nego je došao-otvorena za prst, mirovanje (a to automatski znači nema sexa...)...i eto...šta da vam kažem...više ne znam ni kako se to radi...

A da bude stvar još gora, taman dok se nakon poroda oporavim i budem spremna za opet krenuti u te vode...dragi će drugi puta na brod...pa si vi sad mislite kako je meni!!

Ne znam je l' [sm=smiley36.gif] ili [sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>