RE: Termin - jesen 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (29.9.2013 16:46:16)

pozdrav curke..
evo, samo da se javim :D
sve ok, kontrakcije s emsirili, ledja ne bole vise [sm=zmeden.gif]
ja i dalje aktivna, rekla sam bebonji da u petak idemo van kad nam
tata dolazi, da nemora jadan po noci putovat u zagreb [sm=bravo.gif]...
andrea : i meni je ovo prvo..al nekako sam se pomirila s time,
da ce sve bit dobro, i zapravo se jako veselim porodu, a pogotovo
cekam trenutak kad vidim bebonju i nakon toga poklopam normalnu cokoladu [sm=jezicek.gif]
Jucer mi muzic u mulleru nakupovao dijabetickih keksa i cokoloda...i pojela skepticno
ja danas vise od pola cokolade sa nugatom, ajme meni koje veselje [sm=love.gif],
i nakon sat i po mi secer bio 5.4 [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (29.9.2013 17:23:50)

ajde super mirtach, ja sam danas onda pojela jednu pravu Milku s lješnjacima za tebe...Ja nemogu više puno papati, nemam apetit, čak sam i smršavila 1,5 kg, ali zato protiv slatkog nemam ništa protiv:-)
Za večeru napolitanke i mlijeko...njam njam!
Super ovaj savjet za disanje, probat ću se ga držati, znam da je to bitno..torba spremna....i mogu reći da nije prevelika, samo osnove.Pa neka čeka!!!

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 11:11:32)

:D
meni se bas apetit pojacao..hm, stalno sam gladna,
mozda je to i psihicki zbog gladovanja predugog [sm=zmeden.gif]...
al me ove dijabeticke cokolade jako vesele [sm=bravo.gif]...
dajte mi recite curke, kolko jako se treba izdepilirati za porod,
jel potreba bas tipa brazilka ?[sm=smiley36.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 12:15:51)

Cure drage, sto se apetita tice sve mi je ostalo isto, ali uzasno sam se napuhaala, ko balun, imam osjecaj da netko uzme iglicu i ubode me da bi poletjela kao balun od helija[sm=jezicek.gif]...tek sada mi je pocela voda dolazit, do sada to nisam osjecala, nadebljala se desetak kg.

Osjecam se ko sarmica[sm=smiley30.gif]

Mirtach sto se depilacije tice, ja sam se bila kuci depilirala koliko sam to mogla izvest sama, pa kad sam dosla u bolnicu sestra mi je rekla dobro si ti to sredila, ali donji dio treba skroz, pa je ona to napravila...

Kako i koliko je to poslje bilo neznam[sm=jezicek.gif]...

Sada cu isto napraviti,budem li mogla secernom pastom,ako ne opet aparaticem...poslje cemo se dotjerivati...

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 13:43:36)

ja ću frizuru prepustit babicama,ne znam ni kako bih to izvela sama.
što se slatkog tiče,evo,danas me pere,ko luda sam bez čokolade,i uredno ju guštam.
jučer sam odradila kučni GUK profil,jutros to odfurala u zg. na zavod za dijabetes,valjda me danas i traži toliko slatko kad znam da je to iza mene.

curke moje,ja sutra na kontrolu. bebonja se smirio,trbuh mi se malo spustio,znate li da su mi šanse 50:50 da se vratim u komadu doma sutra?
nekako me i hrabrost počela napuštati koju sam imala ovih par dana,al mantra mi je : što prije počne,prije će i završiti.

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 14:28:20)

Samo hrabro sina, sve će biti super...držim fige neka bude šta treba biti:-)...Obavezno javi da znamo..
Vidim da smo svi poludili za slatkim..hihihi...ja ga isto tamanim ko luda.
Jel trbuh vidiš fizički da se spustio, ili samo osjećaš veći pritisak prema dolje?

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 17:32:35)

i mene drzi neka luda zelja za slatkim, neznam sta je to [sm=smiley36.gif]
Meni se trbuh nije spustio, bar ja to ne vidim..mada mi je trbuh mali,
i nisam imala ni zgaravice, ni pritiska na mjehur, pa ni sad ne osjecam da bi bila
neka razlika..meni stalno isto [sm=zmeden.gif]..a dobro ja sam visoka dosta
pa bebo ima mjesta unutra..
torba je spremna, jedna mala za radjaonu i jedna veliak za sobu
kupila chicco uloske, i pol torbe mi oni zauzimaju [sm=smiley36.gif],
boze dragi koje su to dimenzije [sm=jezicek.gif]...
jos malo i kraj je mojem jedenju kuhanog meseka, povrca i juhice [sm=bravo.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 17:53:20)

pitam za trbuh jer je meni zadnjih par dana strašan pritisak na mjehur...smiješan osjećaj[sm=smiley36.gif], kao da me mrvica noktićima zagrebe po njemu i odmah trčim na wc, a uopće ništa nejde:-(.
Ali mislim da se nije spustio jer imam žgaravicu i kronično mi još fali zraka...Moja je torba spakirana ali mi jedino fale ti ulošci..zato jer sam vagala između vira i chicco...i danas sam se konačno odlučila za chiccove jer mi ti vir baš nekak nisu sjeli.A ovi su ogromni...i neka, ali ja neću odmah uzeti cijeli paket, donijet će mi mužić ako bude falilo[sm=smiley1.gif].A paket je oooogroman, veći nego pelene...
Ja ću doma srediti depilaciju, dolje sve ćelavo,a gore ostaviti malo i urediti...[sm=smiley9.gif]

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 18:33:49)

Bok curke! Vidim sve ste jos tu u jednom komadu :)... Ganja i ti si kao ja imala prvi porod na zadak,sve sam to prosla isto kao ti,sve lezeci i 10h na dve boce dripa. Ovaj put su mi uvalili drip nisam znala dok nisam procitala otpusno... Ja sam na zalost ovaj put vikala,uspanicila sam se iako je bilo brze i dragi samnom,ali panika je nekako izmigoljila,ali posto dragi bio samnom,hvala mu za to sto me umirivao i tjesio... Ugl trudnice kako ste vi? Ganja kako bebica?

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 20:21:17)

hej,curke!
da,trbuh mi se baš vidno spustio,žgaravica manje zeza,ali sam opet na wc-u non stop.
momentalno sam baš nekako jadna,bebač me tako tiska,rastežase da jedva hodam,a pošto sam sama doma sa K,ni za nju se više ne mogu brinuti,ona bi se igrala,a ja se vučem zadnjim atomima snage i odoh leči;i nju sam stavila na spavanje ako će zaspati jer cura već 15 min. pjeva

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 20:38:11)

A Sina draga i ja sam sva nikakva, leda me danas ubise, mali zafrkaje, a ja nista ne mogu. Leda me skroz obeshrabljuju.

Pokusala sam se malo istegnuti na lopti ali nista ne pomaze bas, a bol mi tuce i u lijevu stranu guze...

Kako se dignem,trcem sta prije lec...

Drob mi je dosta visoko i imam zgaravice i dalje, mada mi je dr zadnji put reka da je napipa glavicu, pa mi nije jasno. Ako je beba visoko, ali se glavica moze napipati, a jos sam i zatvorena skroz na skroz?????

Ne razumjem ja bas taj nas sistem dolje[sm=jezicek.gif]

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 20:56:36)

I meni se cure jede slatko....a već sam i preslatka[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Beba se rita i sve je super dok negdje nekaj ne stisne pa me počnu leđa boliti ili se jedva rashodam......[sm=smiley13.gif]

Kaj se tiće friza, ja to napamet radim već neko vrijeme...vjerovatno bu mi mm pomogao...trebam se i sad srediti jer u četvrtak idemo zadnji put kod naše gin i i onda hodočastimo Petrovu.....nemrem vjerovati kako je brzo prošlo i jedva čekam vidjeti bebu........prvo..kaj će biti? drugo..jel bu na brata i jel bu imala nekaj na mene? Jer moj sinek je isti tajo....samo moja stopala ima [sm=jezicek.gif]

pozzz.......[sm=smiley1.gif]

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (30.9.2013 21:03:15)

Ljeto-jesi li mozda sitnije grade ili je bebica velika,pa i ako se trbuh spusti ipak mozda nije dovoljno. Ja sam imala zgaravicu jos u radaoni,kad su mi njegove nogice do zadnjeg bile kod zeludca...
Sad tamanim slatko da nadoknadim cijelih 3mj od kad mi slatko nije pasalo em zbog zgaravice em zbog nadutosti

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 7:34:23)

Opa, ženske, jučer je bila akcija na temi?! [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

prvo, ne mogu vjerovat, ribicatt, možda smo isto i u horoskopu kad su nam i porođaji skoro identični :D mo bebač je skroz ok, papa, spava, noću je na neka 3 sata buđenja, a po danu nekad i češće. jučer je npr. non stop tražio sisat...[sm=smiley1.gif]...samo neka on papa..nakon prvog - drugog mjeseca ćemo trenirat hranjenje na svaka 3 sata...sad dobiva kad poželi ;) pupak me malo muči pa ću patronažnu pozvat danas da ga dođe pogledat...maloj se trebao lapizirat pa ja sad pušem na hladno [sm=smiley9.gif] tvoj dečkonja? [sm=smiley27.gif]

što se tiče slatkog - i mene je prije poroda držalo slatko ful, dan prije poroda sam smazala pola tegle lino lade, ne znam kako je onaj klistir uopće proradio [sm=jezicek.gif]

depilacija, ja to uvijek planiram sa svojom kozmetičarkom, sve mi skine osim malo ispred, ali oba puta su me na kraju brijele sestre [sm=smiley29.gif] prvi put su mi i to ispred obrijali da bih, za nedajbože, bila spremna za carski, ako zadak ne uspije prirodnim porodom...a sad sam bila početkom 9. i kao doći ću ti još krajem mjeseca, da mi sve skineš, i taman u četvrtak petak se htjela naručit, ali mali je uranio [sm=bravo.gif] taaako da - opet su mi sestre bile kozmetičarke [sm=smiley36.gif]

nevjerojatno, mirtach :( žene u trudnoći se ubijaju od svakakve hrane, a tebi je pojam trudnoće meso na lešo [sm=smiley13.gif] nadoknadit ćeš ti to ;)

sad ste sve na 2-4 tjedna od termina, jel''da? e, sad bi trebalo postat uzbudljivo...meni evo, sutra trebao biti termin [sm=smiley36.gif] a malac će u četvrtak 2 tjedna [sm=smiley14.gif]

sina je danas na kontroli, možda nas već tijekom dana obraduje s veselom viješću!!! [sm=bravo.gif] mislimo na tebe!!!

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 9:23:43)

Jutro curke, kako ste mi?
Ja u iscekivanju cetvrtka da vidim sta ce mi rec na pregledu [sm=bravo.gif]..
Nadam se da ce mi radit uzv da vidim kolko je [sm=duda.gif] naraso
Danas druga runda akupunkture [sm=bravo.gif]
Opet su mi se pocele javljat kontrakije dolje i trbuhu i boluckat
u ledjima, al najcesce navecer i onda prestane kad zaspem [sm=smiley36.gif],
nadam se da je pocelo pomalo [sm=bravo.gif]
moram srredit frizuru za cetvrtak [sm=jezicek.gif], jos uvijek nisam odlucila
kako [sm=jezicek.gif]..i u zadnjih par dana poceli mi se javljat vjetrovi, hm..[sm=smiley30.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 11:29:40)

Bog curke evo i mene kratko.

Ribicatt: jest sitnije sam grade, visoka oko 1,67. Onako normalne tezine, svakako, nisam mrsavica. Sto se bebe tice dr je rekao da mu se cini da je duga za svoju dob, iako se to sve u sek promjeni. U petak nam je pregled, pa cu znati detaljnije. I meni su kao sto su i tebi bile, nogice u zelucu, a bebu osjecam i dosta nisko, pogotovo sinoc kad sam se cak i prepala, ja neznam sto je ono sinoc bilo. Non stop sam bila na zahodu piskit se, svako desetak min pa tako nekih uru vremena. Nesto je ceprkala po meni dollje nisko, ja neznam sto i cimee, ali me izludilo[sm=smiley36.gif].

Neka nasih bebica, koga ce gnjavit ako ne svoju mamu[sm=metulj.gif]

Sina, ima li kakvih novosti, mislim na tebe? Evo malo veselih smajlica[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mirtach i ja stalno imam neke boljke, ali iskreno vise nista ne razlikujem[sm=zmeden2.gif]

Znat cemo mi uskoro sve...bez brige...ha ha

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 11:44:23)

Ganja, s čim tretiraš pupak? Nama su na tečaju rekli s ničim, a kad je došla patronažna mm morao u ljekarnu po hrpu stvari! Mi smo imali samo sterilne gaze. Sad na tečaju opet ista patronažna i opet ista priča - ništa vam ne treba [sm=smiley29.gif], a ja sam zaboravila od prošli put šta sve treba!

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 11:50:29)

Ja se sjecam da sam ja malome stavljala prasak mislim da se zove bivacin i sterilne gaze. Mrezicu sam kupila da gazicu drzi.

Sve bilo ok, prasak je sve posusio...

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 11:51:44)

Ganja-ja sam Bik :),a djeca Ana vodenjak i Mateo djevica :)... Nas je pupkic mucio do sada,prosli tjedan smo busili granulom sto je nastao i otkrili da octenisept ne valja za pupak...danas je napokon patronazna skinula gazu i vec za 2-3 dana moci cemo napokon prvo kupanje ostvarit... Tako mame da znate,najbrze i najbolje ide sa 3%hydrogenom ocistiti i na cistu ranu posuti tyrosur antibioticki prasak... Jer octinsept kosta oko 35-45kn a stvarno nije valjao,nemojte ga kupovati!

Ljeto-Ja sam 165/50 hehe

mirtach i sina-odbrojavanje pocinje... :)

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 11:57:11)

Byvacin ili tyrosur su isti po sastavu,al byvacina nema svugdje za kupiti i skuplji je,tako je meni rekla patronazna

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 12:49:28)

IZVORNA PORUKA: ribicatt

Byvacin ili tyrosur su isti po sastavu,al byvacina nema svugdje za kupiti i skuplji je,tako je meni rekla patronazna

A jel se to može kupit bez recepta, pošto je to antibiotik?

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 13:07:37)

Da,mi smo kupili... Hydrogen u onoj bocici na kapaljku ili mozes uzeti cijelu smedu bocu i kapaljku posebno pa kad ju steriliziras imas za kasnije za fiziolosku ili za u uho da zatreba (tako smo mi kupili jer i hydrogen je dobro imati u kuci za prvu pomoc ako se netko poreze il oguli itd) i taj prasak Tyrosur je jedna mala bijela bocica 5g i pise na njemu da ide bez recepta isto ga je dobro cuvati za kucnu prvu pomoc,ne znam tocno koliko je kostao jer je MM to kupovao isti dan kad nam je rekla +sterilne gaze 5x8 je kupio dva paketa takoder za imat doma i flaster traku. Znam da je ukupno doslo oko 70kn,al mi volimo imat za nedaj Boze sve te dodatke jos u kuci (sa djecom nikad ne znas).

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 13:12:26)

Komarac...tyrosur se kupuje bez recepta, zamjena za bivacin. Kosta oko 30 kn...

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 13:25:10)

Ništa, danas do ljekarne! Hvala cure!

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (1.10.2013 13:27:12)

eto, hvala ženske, ja prvi put hidrogenom čistila, a ovaj put su mi rekli octeniseptom :( pa sam poslušala...ali nikakav prašak kasnije - samo kompresa stetilna...sad otkad je otpao - kažu ničim, nek se suši, samo mu kod svakog presvlačenja mijenjam sterilnu kompresu...sad ću mužu reći da na povratku s posla kupi taj tyrosur ;) pa da vidimo...znači i vi ste imali granulom, ne mogu vjerovat, pa rijeđe je to bilo kad smo se mi rađali nego sad, ne znam šta je s time...mi svi u familiji lijepe pupke imamo, a dječica sve neke "čvoriće!" [sm=zmeden.gif] no, kao što ja volim reći - svo zlo u tome [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>