|
and1 -> RE: Ljetne bebice u 2013. (20.7.2013 8:18:02)
|
evo i mene cure drage,jucer stigle doma :) citala sam vas redovito ali nije mi dalo da se prijavim i da vam pisem [sm=smiley13.gif] plavka neka vas cuva dragi Bog,bit ce sve u redu [sm=smiley31.gif] sarah drago mi je da se nesto pokrenulo i ja sam jos uvijek uvjerena da se scenarij od prvog poroda nece ponoviti.. bitno ti je tokom poroda ne grciti se i pokusati se maximalno opustiti da tijelo radi svoje..podjelila bih stobom jednu pricu primalje sto sam ju procitala u knjizi "duhovni pristup radjanja" a radi se o tome koliko strah i ukocenost utjece na porod.. poradjala je jednu zenu i sve je islo u redu,zena se otvarala i kad ju je pregledavala bila je otvorena 8 cm..u tom trenutku su poceli opadati djetetovi otkucaju i rodilja je to jasno cula i automatski joj se otvorenost usca smanjilo na 6 cm da bi kasnije kad se sve normaliziralo i kada se ponovno opustila usce pocelo opet lijepo otvarati... pipi tebi takodjer cestitam na tvojoj curici evo moj porod je prosao dobro.. dosla sam na pregled uvjerana da ce me pustiti doma [sm=smiley36.gif] tlak mi je bio visok, ctg-a nije pokazivao bas nikakve trudove, na pregledu otvorena 5 cm,pl voda bistra i dr.govori ti ides u radjaonu.. ja sve tuzna izlazim iz poliklinike,odlucujemo se na jednu malu setnjicu prije radjaone i kad smo napokon dosli,cekali smo 2 sata da nas netko otvori vrata..nije da sam se zalila,zaista mi se nije zurilo na drip i jako sam ga se bojala.. primalja nas pusta unutra i inace muz ne smije doci tamo ali je ona rekla neka dode i pravi drustvo jer imaju veliku guzvu.. i tako smo se mi unutra zezali jos narednih sat i pol.. onda je dosla primalja,njega poslala na kavu,ja rijesila papirologiju,dala mi klizmu,i ja usla u radjaonu sa smijeskom.. oko 3 su mi pokidali vodenjak, prikljucili mi drip koji im je zastekao pa nije curio pola sata i tek kad su vidjeli da sam ja jos uvijek dobro raspolozena sa osmijehom i pokojim mojim trudom su skuzili da nesto ne stima i dosli ga popraviti [sm=hudicek1.gif].. od tog trena do poroda je proslo sat i pol.. malo sam razocarana jer nisam rodila na stolcicu,nitko nije vjerovao da ja moram tiskati,dosla me pregledati dok.rekla je ti si 7 cm otovorena ne budes jos,od toga su prosla 4 truda kad sam im vikala da je glavica tu i nakon jos 2 truda mala je bila vani.. sad imam iskustva i sa stolom i stolcicem i mogu reci da je na stolu puuuuno teze radjati..i uz to sam i popucala 2 sava.. ali ok,zaista im je guzva ovih dana, nemaju gdje smjestiti zene u radjaonici a ni na odjelu.. u periodu od 5 do 5i15 min je nas 4 rodilo.. inace mala je super,spava i sisa,ni ne cuje se [sm=smiley1.gif] a moja velika cura je odusevljena!! :)) malo sam se raspisala [sm=jezicek.gif] pozdravljamo vas sve
|
|
|
|