RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 17:03:34)

Papalina, sad sam skužila tvoj post...sorry nova sam, pa mi se neda listat sve postove.
U kojem si tjednu? Što se tiče ostajanja bez zraka, meni se desilo prije tjedan dana, mislila sam da sam gotova [sm=smiley19.gif] koma osječaj...onda sam prokopala sve moguće forume i literaturu i evo razloga: normalno je da kako trudnoća napreduje ( maternica raste, beba raste, sve se diže prema gore ) postoji svojevrsni pririsak na pluća. Zbog toga se zadišemo i kod najmanjeg napora ( meni se dogodilo baš kad sam mirno ležala ) i imaš osjećaj kao da ti netko sjedi na prsima, ne možeš do kraja udahnuti itd. Ja konkretno imam dosta nizak tlak, a obzirom da se sa napretkom trudnoće povećava i broj otkucaja srca ono jače lupa što je sve povezano sa tim bljak osjećajem zadihanosti. Uglavnom ( ako si uspjela išta shvatit ) to je još jedna od čari trudnoće...[sm=hudicek1.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 17:03:43)

IZVORNA PORUKA: Afrodita83

Bok cure evo i mene do vas [sm=smiley1.gif]

Nova sam tu, nisam vas baš sve pohvatala, ali hoću, nadam se. Evo ja sam u 22.tj. trudnoće, idem na pregled idući tjedan. Prošli puta na pregledu gin. vidjela "da nešto visi"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], čekamo dečka.
Ćini mi se da ovo nikad neće proći....termin mi je 18.05.2013.....čini se tako dalekooooooooooo

welcome afrodita[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nebrini sve to dolazi jako brzo...tako sam i ja mislila pa evo sad mi se već tresu gaće [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
samo relax, sve će bit u redu... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] pusaaaa

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 17:07:59)

IZVORNA PORUKA: Afrodita83

Papalina, sad sam skužila tvoj post...sorry nova sam, pa mi se neda listat sve postove.
U kojem si tjednu? Što se tiče ostajanja bez zraka, meni se desilo prije tjedan dana, mislila sam da sam gotova [sm=smiley19.gif] koma osječaj...onda sam prokopala sve moguće forume i literaturu i evo razloga: normalno je da kako trudnoća napreduje ( maternica raste, beba raste, sve se diže prema gore ) postoji svojevrsni pririsak na pluća. Zbog toga se zadišemo i kod najmanjeg napora ( meni se dogodilo baš kad sam mirno ležala ) i imaš osjećaj kao da ti netko sjedi na prsima, ne možeš do kraja udahnuti itd. Ja konkretno imam dosta nizak tlak, a obzirom da se sa napretkom trudnoće povećava i broj otkucaja srca ono jače lupa što je sve povezano sa tim bljak osjećajem zadihanosti. Uglavnom ( ako si uspjela išta shvatit ) to je još jedna od čari trudnoće...[sm=hudicek1.gif]

a hvala ti [sm=smiley32.gif][sm=smiley31.gif]
ah te čari [sm=smiley36.gif]a u 27 tjednu sam ja mislim...a meni je tlak uvijek 120/70 tako da sa tim je hvala bogu sve u redu... a to bez zraka stvarno je ružno...baš ću to rećginiću...ako se sjetim, jer kad vidim tu svoju mrvu na sve zaboravim [sm=smiley36.gif]
to ti je prva trudnoća ili? jesi imala mučnine ? inače ti je sve u redu? sorry na teroriziranju sa pitanjima...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 17:10:05)

Hvala Papalina!

Tamo sam ti pokušala zbrljati odg. na post...ma da znam, al malo sam paničar oko svega, a i ovo mi je prva trudnoća pa mi je sve NOVO [sm=smiley13.gif]
Ugl. kratit ću vrijeme na forumu, kaj mogu [sm=smiley1.gif] i odbrojavat skupa s ostalim curama [sm=bravo.gif]

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 17:14:29)

Da, prva mi je, zato i jesam zbunjena [sm=zmeden.gif]
Mučnine hvala bogu nisam imala uopće, ali sam se zato dosta dugo borila s hematomom, bila na strogom mirovanju skoro 2 mj. koje je tek prije tjedan dana prešlo u mirovanje uz ukidanje terapije utrogestanom pa se to valjda kompenziralo jedno kroz drugo...
O pa ti si veteran u odnosu na mene [sm=jezicek.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:14:41)

drage moje trudnice!! da zazelim dobrodoslicu dragoj afroditi! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] (vidim da smo susjede...[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] ja sam inace iz virja) [sm=smiley1.gif]
ee ovako mile moje...imam jedan ili dva problema..[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
prvi je taj da me svrbe bradavice tj tocnije areola oko bradavice, ljusti mi se koza tu i svrbi me samo kad padne noc..neznam od cega mi je to..predpostavljam da se siri koza tu i zato svrbi i ljusti se!! imali koja od vas takve muke??? neznam sta da radim...mazem ih sa melemom al nista ne pomaze

i da vam ispricam sta mi se desilo danas! isli smo mm i ja danas u obilazak tih velikih centara tu kod nas...i nasla sam krevetic i komodicu za prematanje super je [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a onda je nastao problem kad sam otisla da isprobam kolica kak se montiraju i to...kolica mi se ta vise ne svidaju skroz su mi plasticna bojim se da se to sve ne razdrnda [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] i sad sam gledala malo kolica da vidim koja bih jos uzela u obzir al mi bas ni jedna nisu nesto...[sm=zmeden.gif] za poludit!!!!!

eto to su vam moji dogadaji drage moje....ljubim vas sve [sm=smiley27.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:24:45)

Afrodita dobro dosla..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hladna sto se tice tih bolova na desnoj strani, ja sam imala to konstantno samo kad bih hodala, mislim da sam vec jednom pitala ovdje dali je tko imao slicna iskustva...Medjutim uzalud..nedavno sam se sagnula sa obucem tenisice i uzano me zabolilo da su mi suze navrle na oci...kad sam u pon bila kod ginekologice ona je rekla da je to vjerojatno zbog sirenja maternice, u jednom me trenutku pitala dali jos uvijek imam slijepo crijevo( ali mislimo da nije do toga) ...

Sto se tice udaraca bebe i kod mene zna to varirati, npr danas sam ju jedva osjetila, ali moram priznati da sam i ja ko luda radila po stanu pa sam negdje procitala da nas rad uspavljuje bebe a zato se navecer probude kad smo mi mirne [sm=smiley1.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:30:15)

Afrodita dobrodosla [sm=bravo.gif]

Bebic iz kojeg Virja ? Kraj Koprivnice ? Ja sam iz Koprivnice pa zato pitam[sm=smiley1.gif]

Nela86 znam da svaka bol manje vise normalna al eto kao sto znas uvjek zabrine, jos se ja prepala jer sam vidla krv na dnevnom ulosku al odma shvatila da je to posljedica toga sto sam se dolje taman frisko obrijala i malo zarezala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], da poludis [sm=smiley36.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:50:43)

hladna da kraj kc ma znas da smo se bile tipkale na privatno ;) ;)

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:55:22)

Bebic ja sam od onih sto slabo pamte i brzo zaboravljaju [sm=smiley36.gif]

Sve se tu razgovaramo i onda se pogubim po imenima [sm=smiley36.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 21:56:38)

Uh ako je samo to onda super :D

Drage moje dali ste ista culi o tome dali se smije mascarpone jesti u trudnoci? Naisla sam na jedan odlican recept , ali mi u podsvijesti kako on nije dobar..pa me zanima vase misljenje?

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 22:14:37)

evo i mene malo, moj mali lupa stalno i sritni smo radi toga ali cure moje ja nista ne spavam ne mogu se namistit, uru vrimena je dobro a kasnije ledja ubijaju, muz me zali a meni za njega od mene nista ne spava a svako se jutro rano dize, sinoc sam jedva zaspala a pomoga mi je jastuk za dojenje p.s. ko je spominja bradavice?? ja svoje namazem melomom svako par dana ili djecijim uljem da se ne suse tj ljuste i super je onda [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 22:35:32)

evo jos nesto uvatila me nenormalna zelja za radlerom i popila sam casu danas kaze mama da je cilu trudnocu sa mnom i bratom znala popit koju casu u tjednu, sta kazete na to?? i prija koja je patronazna kaze da je pivo najmerno pila u trudnoci da j dobro protiv bakterija u mokraci i za mliko, sad nije pila baksu ali tu i tamo... mene je uvatila zelja nenormalno ali bas radler, mislim da se i ivano moj obliziva danas hahhahaah [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.1.2013 22:44:13)

Pozdrav drage moje[sm=smiley27.gif]Afrodita tebi također,lijepo je čuti kad nam se netko novi pridruži[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Sirotinjo i Bogu si teška [sm=smiley19.gif][sm=smiley6.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley6.gif]eto nažalost jedino mi se to danas mota po glavi nakon sjedenja u bolničkim čekaonama i gledanja tih uplakanih ženica s kojekakvom patologijom,nerjetko socijalom koja nema za platiti privatno pa su na milost i nemilost strvinarima od doktora ili dječarcima koji su tek završili faks i naravno da nemaju dovoljno iskustva pa te namrtvo preplaše kad kažu da bubrezi od bebe nisu uredu,za 5 sekundi pa možda i jesu,kao da se ne radi o živoj osobi,a gledao me pune 2 minute,kakav je to j..... anomaloskopski pregled??[sm=zmeden.gif].Danas sam bila žrtvom takvog tretmana koji je bio zastrašujuć a trebao je biti lijep[sm=smiley19.gif],još se tresem od ljutnje,i nakon takvog očitanja uzv-ka on mene naruči na kontrolu za 4 tjedna a ja bi do tad kao trebala ostati normalna,misleći jesu bubrezići dobri ili nisu,,pa nemožeš vjerovati..Imam mogućnosti pa sam odmah nakon bolnice odjurila kod privatnika,ali i dalje ostaje tuga i gorčina misleći na sve one jadne ženice kojima je jedina mogućnost čekati slijedeći pregled[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]..A sad nešto lijepo,dakle bila sam kod privatnika i punih sat vremena provela u njegovoj ordinaciji,45 min.me gledao anomaloskopski 4d uzv.a 15-tak min.razgovarao samnom nakon pregleda,dobila sam 30-tak filmića i slika i cijeli dan ne mičem oči sa ekrana,nemogu se nagledati tog mog malog čuda..HVALA TI BOŽE[sm=bravo.gif]moj mali anđeo je sasvim zdrav i sve je uredu sa svime,i težak čitavih 300gr.Za razliku od jutarnjeg ovo je bilo predivno iskustvo koje vrijedi svake lipe...

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 8:22:13)

Hvala svima na dobrodošlici baš ste [sm=smiley27.gif]!!!!!!!!!!

Bebić mi smo susjede!Ajde baš lijepo...sorry nisam stigla sve postove pročitat, u kojem si tjednu? Di si to bila u šopingu? Ja to sve nekako odgađam, na kraju će mi se desit da ću prije bolnice svratit do Interšpara [sm=jezicek.gif]
A, gle sad vidim i Hladna je tu preko puta nas [sm=smiley1.gif]! u kojem si ti tjednu ?
Imam jedno pitanje za vas cure. jeste bile na trudničkom tečaju i planirate li ići? Ja sam jučer zvala u bolnicu KC i rekla mi teta da idući počinje 17.02. Ne znam kako to funkcionira, da li mogu sama ili mora i dečko samnom?

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 9:51:56)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
Kako ste mi, jeste se naspavale?

Kod nas danas kiša, pa smo Rokić i ja ostali kući i baš uživamo, do 9h smo spavali[sm=smiley36.gif] Popodne nam dolazi kuma sa svojim dječacima pa će nam biti veselo[sm=smiley1.gif]

zvijezd@ ja sam ti zadnja dva mjeseca svaki dan pila po jednu pivu za ručkom[sm=smiley36.gif] Tako bi mi dobro sjela da je to čudo[sm=smiley36.gif] Sad kad je mm otišao na brod više ne pijem ali mi je ostavio Bavariu twist off 6pack nek se nađe ako me uhvati[sm=smiley36.gif] Samo ti popij, neće ti biti ništa od malo pive.
Nego mogle smo se nas dvije naći i na kavici uskoro, naravno ako si za[sm=smiley1.gif]

Afrodita, ukoliko će ti dragi biti s tobom na porodu onda i on mora ići na trudnički tečaj, ako neće onda ne. Ja nisam išla jer je mm na brodu i nismo imali vremena...a nebi nam ni koristio jer sam na kraju prvi puta završila na hitni carski tako da...

maminangel, baš jadno i žalosno[sm=smiley13.gif] Nekako se ne čudim tome što si napisala jer je nažalost takvo stanje u našem zdravstvu (svaka čast izuzetcima) ali jadan onaj tko mora u bolnicu na bilo kakve preglede[sm=smiley13.gif]
Drago mi je da si na kraju ipak išla u privatnika, vidjela svoju mrvicu i lipo se nauživala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 10:09:43)

dobro jutro, drage moje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
sad sam stamanila dva sendvica i tako su mi sjela da to nije normalno. jos sam ih lijepo zagrijala u mikrovalnoj onako, taman da mi budu kao topli...savrsenstvo![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
isla se vagnut i imam 1,5 vise od proslog pregleda, ali to je bilo u pidzami i nekoj debeloj majici preko tako da sam vise-manje zadovoljna. valjda necu dobiti 2 kg do utorka pa da dobijem fras na pregledu!
afrodita, zelim ti dobrodoslicu i bas mi je drago da nas je sve vise i vise ovdi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
maminangel, ovo za bolnicu je strasno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley22.gif[/image] mogu si misliti kako je svim tim zenama slusati te kretene, a i ovako su u strahu za svoje bebice. drago mi da si otisla kod privatnika i da je sve u najboljem redu sa bebicom. meni isto bio super osjecaj kad sam vidjela svoju mrvu na 3/4D tako da te u potpunosti razumijem. pogotovo jos kad znas da je ovaj u bolnici idiot i krivo rekao za te bubregice. bas mi je drago sta je sve super. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
bebic, mene isto znale te fucking bradavice svrbiti prije, ali ja sam to sve mazala sa uljem od badema. u biti, ja se cijela, na vecer, natrackam sa bademovim uljem ili maslinovim i onda tako pricekam da se malo upije i lipo obucem pidzamu i u krevet. bude mi super! prije dok sam se mazala sa nekim drugim kremama ili nekim mlijekom za trudnice kao onda me sve svrbilo...koza cijela, za poludit. i tako sam odlucila kupiti to ulje od badema i super me spasilo i bradavice, cice, trbuh..sve! kad se u jutro istrusiram onda se namazem sa mlijekom od badema od afrodite. isto mi je dobro pogotovo jer ono nije tako masno pa se brze upije a opet mi koza izgleda nahranjeno i onako navlazeno tako da nije suha. probaj bar nesto od toga pa javi.
sta jos? sad cu po kruh i do ducana... mozda se zaletim jos koji bodic kupiti za bebolinija mog  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image]
cuvajte se i mazite buse [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 10:13:03)

zaboravila sam napisati to za tecaj i porod.
ne znam kako je kod drugih, ali kod nas partner ne mora ici na tecaj da moze prisustvovati porodu. tecaj se ne placa, ali partner placa mislim 300 kn na dan poroda da bude uz zenu na porodjaju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
eto... mm i ja krecemo u ponedjeljak sa tecajem. bas me zanima sta ce tamo nablebletati. pisem dojmove [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 10:35:43)

Maminangel to je bas uzas od doktora, ja bi to sve potamanila u 4 zida pa nrk sami po sebi mesare da malo razmisle .

Afrodita sam u 20-om tjednu i ja sam zvala za tecaj , ici cu na taj u drugom mjesecu sa muzom jer zelim on bude uz mene kad cu rađat [sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 11:10:03)

jutrooo[sm=smiley36.gif]
evo i mi ustale oko 10... ubacit u kljun nešto slatko i predstava počinje...[sm=smiley36.gif] baš sam se raznježila i nasmijala... već par dana osjećam svakave pokrete u trbuhu... [sm=smiley36.gif] najprije kao da ide tertni vlak zatim stižu egzibicije za puibliku[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sav se trbuh izobliči, postaje valovit [sm=smiley36.gif] ali baš znam kad će počet sa treninzima unutra[sm=smiley36.gif] nije to baš ni teretni vlak već konjska utrka na 800m [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
šta se tiče tih tečaja, ja nisam išla nit ću ić...kod nas se sudjelovanje dečka/muža pri porodu plaća 370kn a ukoliko ide na tečajeve onda ne mora platit ništa... dal su sad od 1.1 podigli cijenu tu u ri to neznam...
a šta se tiče tih bradavica, i mene su svrbile dosta, pomoglo mi je bademovo ulje-kupljeno u kozmo drogerijama ili bipa...nisam stoposto sigurna...
počela me i trtica bolit i leđa i tako...
i nadam se da neću bit preotvorena al me zanima, dal još netko ima problema sa suhoćom spolovila, rodnice? prije sam se ful vlažila a sad ništa...[sm=zmeden.gif]

maminangel baš mi je drago što si išla kod privatnika[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i da je sve u redu s maleckim[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 11:31:36)

jutro svima...sto smo vrijedne, pisemo, treba pohvatati sve novosti.ni ja neću na tečaj, mislim da bi se tek onda pocela brinuti kad, sto, kako..I ovako me nekad uhvati ne bas panika, ali strah kako ce sve to proteci.Mozda bolje da ne znam sve detalje.
Papalina, ja sam prosli mjesec imala slican problem, pa mi je med.sestra koja radi kod gin. savjetovala lactacyd ili tako nesto, za intimno pranje ali nije gusto kao npr. nivea intimo vec je vise vodenasto, i pomoglo mi je za izvana, a za iznutra ti jednostavno treba duza predigra [sm=smiley1.gif] i bit ce ok, i to je do hormona kako sam ja shvatila.

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 11:35:51)

E da, uspjela sam se "ne udebljati" ovih 10 dana, da mi je izdrzati jos 11 dana do pregleda, da ostanem na istom..Bilo bi super.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nemojte o tim sendvicima i ferreru previse , heheh...Odmah mi se jede, a upravo sam dosla s pauze [sm=smiley36.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 11:40:29)

Jutrooo svima evo i mi bas doruckujemo , sendvici mi tako dobro pasu u zadnje vrijeme :D

Sto se tice tecaja mi krecemo danas i proteze se do 10.3! Za mene placa osiguranje 80€, a za supruga je 50€ koje mi moramo platiti! Malo mi je prerano za tecaj , ali iduci je tek u 3mj i onda se proteze do 5mj sto nam ne pase!

BUMBI -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 12:05:02)

maminangel ovo je baš jadno i žalosno,ali bitno da si otišla ipak kod privatnika i da je sve ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

amely -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.1.2013 12:27:30)

e nela86 ja cu danas u tri na uz pa se javim sa novostima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a izvini nisam odma odgovorila nisam bila na netu pozzzz[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>