|
tenkic -> RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012 (19.6.2012 14:14:08)
|
jučer sam isprobala svoje stare badiće, stanem u njih bez problema, znači ni moje cice nisu baš nešto posebno nabujale (ja sam inače 85c)- tu se nemamo što brinuti jer cice prorade nakon poroda kad dođu hormoni. al ja sam dobila jedva 2 kile u trudnoći (i imam osjećaj da mi je beba rastegnuta iznad kukova jer baš i nemam neki veliki trbuh ?!?!?) naravno da je dojenje najbolje rješenje za bebu, ali ja sam čula da je u bolnici sve 5 i onda kad te nakon 3 dana puste kući i kad misliš da ti je sve pod kontrolom, e onda nastanu problemi. i obično bude vikend. ili noć. i nemaš koga nazvati i pitati za pomoć. (ok, po novom postoji dežurni telefon za dojenje i to je super za znati). e sad, ako će tu prvu noć doma biti nekih problema planiram za svaki slučaj pri ruci imati i umjetnu hranu, pa makar ju nikad ne upotrijebila. jer ako beba plače, vjerojatno je gladna i ja ju vjerojatno ne uspijevam dobro nahraniti tj podojiti, a puna sam hormona i vjerojatno sam već i umorna i iscrpljena i taj jedan put ako ću joj morati dati umjetnu dohranu nema šanse da napravim neku štetu nego ću samo pomoći i sebi i bebi da se tu prvu noć doma uspijemo malo odmoriti i naspavati. tak sam si ja to posložila u glavi..... naravno da se nadam da će s dojenjem biti sve OK i da neću imati problema, da mi umjetna hrana neće niti trebati i da neće doći do onih bolnih kvržica ili zastoja mlijeka (uh toga se bojim, skroz su me isprepadali na tečaju za trudnice oko tog dojenja) nego, ako se dječja robica opere na visokoj temperaturi u perilici i osuši na visokoj tempreraturi u sušilici, onda ju se niti ne mora peglati, zar ne? (ja mrzim peglanje, a ako se odmah izvadi iz sušilice i tak nije zgužvana)
|
|
|
|