lidac0605 -> RE: Epiduralana-da ili ne? (15.2.2012 11:42:37)
|
IZVORNA PORUKA: vesle IZVORNA PORUKA: Suzn . Jedino sto posto nisam nista osjecala, nisam znala ni tiskat pa su malisu morali sa vakumom izvadit. Al eto, sve je ok proslo, i veselim se drugom porodu, valjda ga bude ;) Ja zbog toga nikad nebi na epiduralnu...bez obzira na bol pri prirodnom porodu...mislim da nebi mogla uopće tiskat a ova jaka bol te natira na tiskanje... Uostalom svi su preživili porod... A draga moja,kak volim ovo pametovanje...ja sam rodila četvero djece,jedno na carski,hitni u općoj anesteziji,ostalo troje normalno,vaginalno,bez epiduralne,jer sam imala sreću da su mi porodi bili BRZI i LAGANI,kao što je pretpostavljam bio i tvoj pa si se našla kompetentnom baljezgat kak ti nikad ne bi epiduralnu.Pitala bi te da si bila na stolu ko moja cimerica iz sobe 22 sata,u trudovima koji su bili grozni a slabo ju otvarali,sa dripom do ibera i bebom koja nikak da se spusti dole...naravno da je dobila epiduralnu,i ja bi je isto tražila(da tražila-ubila bi već nekog da sam toliko u trudovima!) da sam imala takve porode,za ove moje to je bilo i bespotrebno... Ljudi dragi,dajte više skužite da doktori sami procjene kome treba epiduralna,kome ne i kak će porod teći,ona se ne dijeli šakom i kapom,nit žena sama odlučuje hoće li je dobit ili ne... Ja osobno nisam pristalica toga da se ona daje ko bomboni,al kod ovakvog poroda kakvog sam gore opisala dala bi ih i 5 samo da bude ženi lakše...
|
|
|
|