RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

martina87 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 12:15:33)

i ja smatram da ta podloga nije potrebna dok dijete nepocne se odvikavati od pelena.samo su potparava pod tim.evo moja patricia sad nema vise pelene i nisam joj ni sad stavljala i nije se dosad nijednom ni upiskila ni propiskila dok je bila manja.nemojte se zamarati s takvim stvarima.bitno da imate sve za pocetaak a druge se sve lako postepeno kupuje ako bude bilo potrebno.[sm=smiley1.gif]

Bablica -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 12:53:59)

što se toplomjera tiče ja imam digitalni i znam da je razlika u temp gdje se mjeri (guza, pazuh, usta) i meni se za sad ok pokazao za nas (doduše nismo ga koristili nego par puta).
Vidiš, ove čepiće nisam ni ja uzela za bebu baš bi mogla po njih danas!

Hugabuba obavezno spomeni posteljicu svom dr kad ga vidiš i sve što te stišće, boli, smeta ... tako ga ja davim svaki put, ali baš me briga - on je tamo ionako zbog mene!

Nikako da pohvatam sve nove [sm=nosecka.gif] dobrodošle!

E da, ja noćas skoro krenula za rodilište! Od ponoći do skoro 4 ujutro leđa su me rasturala, dolje me sve živo bolilo i trbuh se napinjao ko lud - sve bez nekih pravilnih razmaka i trajanja (ustvari nisam ni gledala jer mi se spavalo [sm=smiley36.gif]) i stalno sam visila na wc ... i onda je samo odjednom stalo i za sada ništa se ne događa, ali se sve nadam da će opet krenut akcija! [sm=smiley1.gif]

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 14:08:33)

Bablica brzo će to....malo muža zakočiti..malo po stepenicama...dodaj ananas i spremi stvari za rodilište[sm=smiley36.gif]
šalim se malo...ali držim fige da bude sve ok ako krene....
Cure hvala na savjetima moj popis se opet širi a taman sam mislila da skoro sve imam...sutra odoh mjeriti tlak u apoteku i kupiti sve to što fali... e da netko je spomenuo Pavlovićevu mast???? šta je to??? ja sam kupila od JGL onu klasičnu koju je i moja mama koristila je to ok ili moram i tu drugu kupiti??? što se pudera tiče to je neki poseban puder za pupak ili obični dječiji ja to uopće ne kužim???[sm=zmeden.gif]
Hugabuba sretno danas na pregledu sve tamo ispitaj i javi kako je prošlo...

lola 1 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 14:13:23)

Evo i mene s pregleda.Dobila uputnicu za rodilište. [sm=modricrtici.gif] je ok. ima 3200 g,namjestio se za porod ali kako stvari stoje neće još kaže dr. Baš sam se nadala da bi mogla koji dan ranije roditi,vidjet ćemo još nikad se ne zna. Ctg uredan i ponoviti ga u utorak.

Gumenu podlogu za krevetić sam i ja koristila ali kasnije i madrac je kao novi. Možda za početak umetnuti neki mekani ručnik ili sl.pod plahticu.

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 14:24:49)

Marči, taj puder ćeš koristit samo za tu namjenu, poslije će ti stajat bez veze.
To je prašak za pupak (čak mislim da je za sve vrste rana, ja sam za rane kupila octinasept sprej i s tim sam se špricala dole jer su me bolili šavovi pa da prije zacijeli, mali se još srećom nije ozlijedio tako da stoji), znači prašak koji se zove bivacin ili tyrasol (pitaj u ljekarni prašak za pupak) i mast od JGL je po meni najbolja tako da Pavlovićevu ne trebaš kupovati. U biti to je ista stvar samo drugi proizvođač.

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 14:48:15)

marci to je ista stvar (mislim na kremu za guzu) meni su moje curke savjetovale da odem u tu privatnu ljekarnu sto ih radi kao jako gusta i odlicna za guzu pa cu tu ici kupiti ak je njima bila super valjda bu i mojoj curki ok.

znaci nadodajemo na popis...hidrogen i cepice... ima jos netko nesto za dodati? brijem da me vec ova teta u ljekarni gleda ko zadnju ludacu svaki tjedan ja se neceg sjetim i idem kupovati :)

lola super novosti iako mislim da bas ginic nemre reci nece jos ili hoce ak krene krenut ce:) mene danas cijeli dan muce laznjaci jer mi se trbuh stisne pa popusti nakon 20 sec razmaci su nepravilni ali me zato kicmica rastura. vidjet cemo :))) vjerojatno je i cinjenica u tome da sam isla opet generalku u kuci raditi nekako ak bas nemoram nebi sad u bolnicu neka priceka do poslije Uskrsa:)) (ko da se mene pita)

kolibrić -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 16:50:34)

IZVORNA PORUKA: Kulsi

Pozdrav cure!

Ja sam se jednom prije javila, a sad vas svakodnevno citam. Nosim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]  i termin je 30.4. Idem u bolnicu na kontrolu 12.4. iako mi se cini da sam sa prvim sinom isla puno ranije, ali dobro. Na zadnjem pregledu su mi u brisu rodnice izolirane e coli i BHSB i sad kad citam po netu bolje da ne vidim kako to zna biti opasno. A da ne kazem da me prosli ginekolog nije slao na nista, i sva sreca da tada nisam pobrala nikakvu bakteriju. Sad pijem antibiotik i nadam se najboljem. Da li netko ima iskustva s tim??
E da, sretno svima!!!

ja sam na početku trudnoće imala streptokoku tipa b, to sam riješila antibioticima, sad sam u 38. tjednu i radila sam bris rodnice, u utorak mi je gotov nalaz pa ću znati da li mi se bakterija ponovo vratila i ako je kako ću je lječiti. Vjerovatno kao i ti opet ću morati piti antibiotike, ali nekako se nadam da će sad biti ok. Mislim da sam negdje čitala ukoliko je neizlječiš prije poroda, da onda bebi daju nekakvu inekciju, jer pokupi tu bakteriju kad prolazi kroz kanale van (laički rečeno). Sada je beba zaštićena u plodnoj vodi u maternici, ali pri porodu je "pokupi". Tako je za streptokoku tog tipa koji sam ja imala, nisam sigurna je li ista stvar i sa e coli.

- ja sam kupila tu gumenu navlaku, adax - 30-tak kn, pretpostavljam da bebi može biti ne udobno, ali mi smo kupili veći krevetić koji se kasnije može preoblikovati u krevet, pa mi je bitno da se madrac ne isprlja brzo jer bi ga trebala duže koristiti...(nije vam loša ideja sa nekim ručnikom još ispod plahte)

- dosta mi je mama preporučivalo živin toplomjer, tako da se mi nismo puno mislili

pozdrav!

GreenSheep -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 17:05:01)

evo i mene doktor iz bolnice poslao svom ginkicu da napravi bris na BHSB a on nema slobodnog termina kad to rade, nego uzet ce mi bris na trudnickom pregledu pa ga sama moram odnijet na testiranje..stvarno za poludit, em nemrem vise tolko jurit sim-tam a imam dvoje male djece i nalaz mi treba za iducu srijedu u bolnici a kazu ceka se tjedan dana..jako neprofesionalno od ginekologa..kazu da je sad to jedan od obaveznih pretraga iza 36 tjedna a moj dr ne radi ni pol toga od "obaveznih"..nebi voljela bit predugo u bolnici nakon poroda zbog toga pa sam prihvatila opciju, idi nosi sam a neznam ni kamo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...
poceli su me rasturat i lazni trudovi tak da se stvarno moramo spremit, trbuh mi skroz nisko[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 18:05:11)

Neznam za briseve...ali ja sam imala gadnu infekciju u 2 mj. trudnoće e.coli...svađala sam se sa doktoricom jer nisam htjela piti antibiotike[sm=hudicek1.gif] pokušala sam sve i svašta, ali tek nakon antibiotika klavocin-bid 1mg i brdo prirodnih pripravaka je prošlo, ali meni su bakterije izolirane u mokraći, ne brisu...tako da neznam koja je razlika...do sada na kontrolama se nije pokazalo da su se vratile pa se nadam da sam ih se rješila...znam da je to problem kod poroda jer mogu prijeći na bebu ali osim toga neznam puno o tome ali ima nekih manje nekih više štetnih po bebu...
Lillia hvala na informacijama ja sam potpuno bedasta po tom pitanju, predpostavila sam da bi mogao biti bivacyn ali napisala si da to više nemaju pod tim imenom pa nisam skužila odmah [sm=smiley36.gif], treba li uzeti i neki poseban flaster koji drži gazicu koja štiti pupak??
Znam da sam dosadna sa milion pitanja ali do sada me nekako brinulo da izguram do kraja sada pred kraj me hvata panika da neznam šta me čeka i šta mi sve treba...
Znaš li možda šta je najbolje za tjemenjaču kod bebača, mislim da je moja mama sa sestrom koristila Johnsons baby ulje ali ne mogu se sjetiti baš?? kod nas su svi kosati, a ona je kao novorođenče imala baš jako puno kose i jako puno tjemenjače...
P.s. cure drago mi je da vam je sve super prošlo na pregledima i da su [sm=duda.gif] super...vidim ja da ste sve vi već u stavu "spreman" pitanje je koja će prva..mogli bi okladu nabaciti...ha ha[sm=smiley36.gif]

lola 1 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 18:36:47)

I ja sam na početku trudnoće imala streptokok i liječila ga antibioticima. Dr. kaže i zapisala je u trudničku da prilikom poroda moram dobiti profilaksu tj.zaštitu za bebu prilikom prolaska kroz porođajni kanal.
U prvoj trudnoći mi nisu radili bris i sada kada vratim film mislim da sam ga i tada imala jer mala je nakon poroda imala streptokok u nosu (tada sam se pitala odakle joj to).[sm=zmeden.gif]

kolibrić -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 18:47:44)

IZVORNA PORUKA: GreenSheep

evo i mene doktor iz bolnice poslao svom ginkicu da napravi bris na BHSB a on nema slobodnog termina kad to rade, nego uzet ce mi bris na trudnickom pregledu pa ga sama moram odnijet na testiranje..stvarno za poludit, em nemrem vise tolko jurit sim-tam a imam dvoje male djece i nalaz mi treba za iducu srijedu u bolnici a kazu ceka se tjedan dana..jako neprofesionalno od ginekologa..kazu da je sad to jedan od obaveznih pretraga iza 36 tjedna a moj dr ne radi ni pol toga od "obaveznih"..nebi voljela bit predugo u bolnici nakon poroda zbog toga pa sam prihvatila opciju, idi nosi sam a neznam ni kamo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ...
poceli su me rasturat i lazni trudovi tak da se stvarno moramo spremit, trbuh mi skroz nisko[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

GreenSheep nisam pratila jesi ti iz ZG, ja sam isto svoj bris sama nosila na analizu, mene su uputili u Mirogojsku 16 (Zavod Andrija Štampar - mikrobiologija bla bla) ali moj ginekolog je u Mirogojskoj pa sad ne znam je li to zbog tog što je najbliže ili inače i druge šalju tu.

marči meni su isto na početku trudnoće pronašli bakteriju analizirajući mokraću, ali koliko sam skužila pred kraj trudnoće bakteriju provjeravaju preko briseva rodnice a ne više preko mokraće. (čini mi se da taj bris samo rade cure koje su na početku trudnoće imale bakterije)

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (4.4.2012 19:04:28)

A saznati ću u utorak na kontroli valjda[sm=smiley1.gif] 36 tj. najavila mi je uputnicu za bolnicu pa možda obavi i te briseve??

slatkicalu -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 8:37:53)

jutro cure! Evo mene još u komadu, jučer ctg uredan sutra opet, sad mi pomakli termin na 8.4-ne kužim po kojem izračunu, tako da moram i u nedjelju na Uskrs opet na kontrolu a tad će mi raditi i amnioskopiju.
Vidim da ste skroz u pripremama,super. Ja sam većinu pripremila i sad više ne razmišljam o tome, sad smo da mi je više roditi[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Dečke sam rodila par dana prije ono faktor iznenađenja i mogu vam reći da je tako lakše nego ovo sda očekivanje svaki dan.
Dosta se cura ne javlja: solarsoul, Melixina, Tati...Valjda će se javiti sa lijepim vijestima.
Bablica sve mi se čini da bi ti mogla skoro, meni se čini da bi to mogli biti pripremni trudovi. Blago tebi, ja još nikakvih naznaka nemam. OVoj mojoj [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] se baš ne žuri, ali  doktorima se žuri pa me toga strah.
Sretno!

mkmkmk -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 8:49:06)

BOK SVIMA
JA SAM U 37TJ I IDUCI TJEDAN IMAM PRVI PREGLED U BOLNICI,A OSIM BRISEVA NA POCETKU,U 35 TJ SAM RADILA BRIS ZA STREPTOKOK,MOJA GIN MI JE REKLA DA SE TO RADI PRED KRAJ.TERMIN MI JE 25.04.NADAM SE DA CE CURA MALO POZURITI[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mkmkmk -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 8:51:30)

I JA SAM BRIS NOSILA U MIROGOJSKU 16,MISLIM DA TAMO SVI NOSE IZ ZG,AL RECI CE TI GIN

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 9:01:14)

ako idete preko soc ginica raditi bris obavezno sami nosite u mirogojsku :)) jedino ako uzmete uputnicu za bolnicu pa vam tamo naprave onda oni sami nose briseve a vi dodete po nalaz u bolnicu :) Tako je eto barem slucaj samnom.

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 9:18:24)

mislim da ti termin računaju uglavnom prema mjesečnici, a znaju i po veličini bebice ovisno kako napreduje...moja frendica je isto imala 2 termina cijelo vrijeme trudnoće nekih tjedan-dva razlike?? Kod mene pak računanjem ispadne 9.5. a po ultrazvuku ranije?? a vidjeti ćemo šta će reći još do kraja na pregledima u bolnici...
Baš pratim nema nam cura dugo....nadam se dobrim vijestima uskoro jer se baš brinem za njih! Moje Riječanke....nadam se da ste sa svojim[sm=duda.gif] i da nam se zato ne stignete javiti...

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 9:46:34)

Marči flaster kupi onaj bolnički kao papirnati da ne ošteti kožu kad skidate. Ja sam kupila u ljekarni onaj sa stalkom pa nam je bilo praktično jer nisam trebala rezati svaki put.
Za tjemenicu je najbolji od Mustele, mislim da se zove krema protiv tjemenice ili šampon protiv tjemenice, nisam sigurna.
Koliko znam taj je najbolji i najučinkovitiji. Košta nekih 100 kn kod nas a u Italiji je dosta jeftiniji.
Mustelini proizvodi su inače jedni od najboljih.

Leptir5 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 11:43:17)

meni termin 15.4, evo jutros na uzv ništa otvorena,kaže gin neću rodit tako skoro,a do sada mi je govorio da ću bar tjedan prije termina, beba ima 3.5kg i okrenuta lijepo

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 12:50:35)

Hvala Lillia[sm=smiley31.gif] šta bi mi bez tebe?? Stvarno si nam pomogla!!
Imam još 1 pitanje za vas iskusne mamice...na jednom popisu za bolnicu mi piše da neke mame nose izdajalicu u bolnicu?
Pa me muči to što još nisam nabavila izdajalicu jer mi je frendica rekla dati ali mi je glupo pitati dok se sama ne ponudi donijeti, ali ako zatreba prijevremena da budem spremna...koliko je to uopće potrebno i koje su najbolje?[sm=zmeden.gif] vidjela sam milion primjeraka, ručne pa neke koje samo rade i programiraju se, pa na jednu ili na dvije istovremeno?? naučna fantastika cijela, a nema m pojma hoće li mi to uopće koristiti pa ako ima koja savjet....please??hvala....
Hugabuba kako je prošlo jučer na pregledu?? nadam se da ćeš nam se javiti i da je sve ok...[sm=smiley31.gif]

NitMit -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 14:31:42)

što se tiće te izdajalice, mislim da je to bezveze. nemam baš para za bacanje i mislim da to nebum kupovala. ko zna dal ću opće imat mlijeka, a i kega će mi vraga to. nebum ni onaj nastavak za usisavač kupila za nos kaj se koristi. kolko god vele da je higijenski, nekak mi to nejde skupa... mala beba i usisavač....[sm=smiley11.gif]. staromodna pumpica i s tim kolko god ide. [sm=smiley1.gif]
ne znam, nemam baš nikakvog iskustva s bebicama, al mislim da mi ni ne treba baš sve kaj nude na tržištu.... [sm=zmeden2.gif]

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 15:18:45)

ja sam kupila aventovu izdajalicu preko ebaya novu naravno i platila sam ju 190 kn..kod nas je 400 kn .uzela sam ju za svaki slucaj jer ako mi dode do mastitisa pomoci nema vise samo ogromna bol (znam po kumici) a lakse mi bilo dati 190 nego da bacam i saljem dragog naknadno po 400 ..navodno je najbolja a i dobila sam aventov sterilizator pa sam se i radi toga odlucila na njih.Jos je na ebay akcija tak da za 190 kn se dobije i ona krema za bradavice i jastucici za dojilje u paketu. a kod nas je samo ta kremica za bradavice 87 kn.

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 15:24:47)

E da što se te kremice tiče, meni je na popisu za bolnicu purelan?? Ja sam kupila u dm od baby love...je li to jako bitna razlika da kupujem naknadno i purelan, zna li netko?? sterilizator sam dobila za m,ikrovalnu od aventa pa sam uzele i njihove bočice, one uloške za grudnjak sam uzela od chicca kaže frendica da ovi 2 ne valjaju ništa..tako da mi ostane ta izdajalica za uzeti onda...idem malo baciti oko na e bay..thanks

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 17:49:49)

Što se tiče izdajalice, ja sam se nažalost sa njima družila više od 7 mjeseci, i to ne jednom, nego dvije.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Imala sam posuđenu aventovu i bila mi je malo agresivna pa sam kupila u slovenskom beba centru Tomee Tippee. Ta je puno blaža tako da sam ono prvo mlijeko koje je išlo bez problema izdajala sa tom izdajalicom a aventovom bi izdojila ostatak.
Ova Tomme T. je bila jako povoljna u Ilirskoj Bistrici i dobila sam natrag njihov pdv pa me je ispala nekih 25 eura. Ukucaj malo Marči na beba centar Ilirska B. pa pogledaj.
Imaju i u rodilištu izdajalice ali znaju biti zauzete pa je bolje imati svoju. Ja sam je ponijela ali mi nije trebala jer mi je mlijeko navrlo tek nakon 3 dana onako da nisam znala šta ću s njim. Napravila sam generalnu grešku: izdojeno mlijeko davala malom na bocu i kako nije sisao (jer nije htio više) ja sam gubila mlijeko sve više i više.
Jedva sam ga navukla nakon tjedan dana i od tada sam se morala stalno izdajati, u početku svaka dva sata a poslije tri puta na dan. Po sat vremena.
Tako da izdajalica dobro dođe ali da izdoji ostatak ili višak ali beba bi trebala sisati.

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (5.4.2012 18:02:09)

I ja sam imala tu od baby love i mazala sam bradavice tom kremom nekih mjesec dana prije poroda i znala sam tu i tamo poslije tuširanja ih nježno potapkat ručnikom. Kao tako se pripremaju za sisanje.
Iako smatram da kremice ni to tapkanje nisu potrebni a ako vam se dok budete dojile i naprave ranice kažu da je najbolje malo namazati svojim mlijekom i pustiti koju minutu na zraku da se osuše.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>