Dalsy (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Nika 24052006 -> Dalsy (3.3.2011 10:05:55)

Dajete li svojim bebama(djeci) dalsy? Ja ga dajem u dogovoru sa pedicom,jer nam lupocet i ini paracetamoli ne skinu temperaturu,tek nešto malo,i to traje duži period dok temp padne.Jučer me jedna žena ubila u pojam da nisam normalna i da nisam svjesna koliko je taj sirup štetan[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..Dala me u razmišljanje,ali opet,ne natačem ih s time za svaku sitnicu,nego kad je baš potrebno...

m600 -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:06:57)

i meni je doktorica aberle rekla da je dalsy jako štetan i otad joj ga više ne dajem
nama je pospješio snižavanje leukocita...koristimo lupocet+ čepiči+ tuširanje

pincirotvajler -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:09:17)

zasad ne,čepići nam pomogli,samo jednom smo imali temp ko zna kak bude ubuduće

Nika 24052006 -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:09:59)

Kad mi je Ines bila bolesna,isto sam tako kombinirala kao i ti,ali ništa,tek za pol stupnja do stupanj padne temperatura...Ne znam kako onda postupiti,dati joj dalsy koji joj fino skine temp,ili ju pustiti da gori[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...Nika je druga priča,kod nje moram brzo skidati temp,zbog febrilnih konvulzija.

koka -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:11:43)

Mi ga ne koristimo . Ruža ga koristi i mislim da je zadovoljna.

m600 -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:13:51)

IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Kad mi je Ines bila bolesna,isto sam tako kombinirala kao i ti,ali ništa,tek za pol stupnja do stupanj padne temperatura...Ne znam kako onda postupiti,dati joj dalsy koji joj fino skine temp,ili ju pustiti da gori[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...Nika je druga priča,kod nje moram brzo skidati temp,zbog febrilnih konvulzija.

da i ja sam svojoj davala dalsy i snizi u pola sata,poslije toga nisam,ali vjerovatno da sad zakuri na 40 opet bi dala jednu dozu da smanji [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Njofra -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:35:37)

Mi ne koristimo taj sirup Daisy, nisam još čula od nikoga da je štetan. Dosta ljudi ga koristi pa bi ti to trebalo ublažiti brigu. Mi smo tek prošle godine počeli koristiti paracetamol u kombinaciji s nurofenom, do tada smo samo koristili paracetamol. Kad zagusti kaj se mora mora.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (3.3.2011 10:36:53)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Njofra -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:40:43)

nemam se što razmišljati jer je takva temp opasna po život.
Ni jedan lijek nije bezopasan. Voltaren ne smije i puno je agresivniji.

Potpisujem.

emab -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:41:47)

nama su lupocet čepići prva dva puta skinuli temp. poslije toga nisu. Šogi mi je farmaceut pa je rekao da ima djece kojoj ne skida, mi sad čekamo do 38,6 i onda damo Nurofen ili Iboprufen sirup. Isti je sastav samo dr. proizvođač - znam i da to ne preporučuju ali nama djeluje, a i ne koristimo to tako često. Evo slijedeći put ću opet probati s Lupocetom pa ću baš vidjeti, e da i 2 sata nakon što Lupocet ne djeluje već se može dati Nurofen.

Nika 24052006 -> RE: Dalsy (3.3.2011 10:50:50)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Dalsy dajem kada temp pređe 39C. S obzirom da joj temp uvijek ide preko 41C da dalsy-panadol-dalsy je jedina djelotvorna kombinacija nemam se što razmišljati jer je takva temp opasna po život.
Ni jedan lijek nije bezopasan. Voltaren ne smije i puno je agresivniji.
Da li je ta ženska argumentirala tu svoju tvrdnju "da nisi normalna i bla,bla"?

Ona je samo tvrdila da je opasan za bubrege...Na što sam joj ja rekla upravo to što si ti napisala,svaki lijek je štetan na svoj način i svaki za jedno pomaže a za drugo odmaže.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (3.3.2011 10:58:12)

Njofra -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:05:19)

Pitaj svoju liječnicu da budeš sigurna,pa možemo svi napisati ovdje na temi što su nam rekli dr da imamo info višeuser posted image

E ova ti je dobra.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Krky -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:09:08)

Davala sam jednom od blizanaca jer mu je teško "skinut" , tuširanje mlakom vodom ne pomaže nikako, lupocet vrlo slabo. U obitelji imam takvih slučajeva koji su rezultirali febrilnim konvulzijama, pa mi se nije za igrati jer je opasnost ionak u zraku. Jednom mi je čak sama pedica preporučila voltaren čepić jer T nije padala. Dalcy mi je pomagao uvijek, ali kako znam da ještetan, vratila sam se paracetamolu, ali do sad nije bilo jako visoke T. Ono u što sam sigurna da se nikako ne smije kombinirati brufenska osnova i paracetamolska, ili jedno ili drugo. 

Njofra -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:20:35)

Ono u što sam sigurna da se nikako ne smije kombinirati brufenska osnova i paracetamolska, ili jedno ili drugo.

Kak to misliš? Nama je pedijatrica rekla da kombiniramo ak temp. ne pada od paracetamola onda davati na izmjenu paracetamol i nurofen.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (3.3.2011 11:25:49)

emab -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:27:17)

IZVORNA PORUKA: Njofra

Ono u što sam sigurna da se nikako ne smije kombinirati brufenska osnova i paracetamolska, ili jedno ili drugo.

Kak to misliš? Nama je pedijatrica rekla da kombiniramo ak temp. ne pada od paracetamola onda davati na izmjenu paracetamol i nurofen.

Mislim da nije istina da se ne smije kombinirati, pa mi smo i na hitnoj dobili iboprufen kad Lupocet nije djelovao! Bitno je samo da prođe dva sata razmaka. Mislim da je najbolje djetetu dati ono što mu djeluje i ne mučiti ga. Mi smo se zato i prebacili na Nurofen jer Lupocet nije djelovao, da ne kombiniramo.

pikachu -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:29:50)

IZVORNA PORUKA: Krky

Sorry krky,ali nešto si pobrkala.Kombinacija panadola i dalsyja se baš preporučuje. 100% sam sigurna

Potpisujem Cvrči... Kada V stvarno gori i mi kombiniramo na svaka 3 sata... Drukčije ne ide dole...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Mi koristimo Ibuprofen umjesto Dalsy-a...

sarah_zg -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:31:44)

Ne znam puno o ovome, nikad dalsy nismo koristili, ali sam pročitala jedan odgovor Dr. Richtera na cybermedu kad je ženi napisao da dijete od 11 mj. ne smije dalsy i lupocet zajedno jer može nastupiti hipotermija. Možda starija djeca bolje podnose ove kombinacije pa zabrane nema. Stvarno ne znam. Pišem samo što sam pročitala. Nije dalje objašnjavao. Vi koji ste čitali njegove odgovore znate kakav zna bit

lidac0605 -> RE: Dalsy (3.3.2011 11:52:40)

Pa naravno da ne smiješ dat oboje odjednom,al naizmjence sa razmakom od 3,4 h da,tak daju klincima i kod nas u bolnici...
A brufen za djecu nije niš vise opasan od ostalih lijekova za temp,ja sam ga davala i dajem svoj svojoj djeci,dapače imam jednog koji je totalno "imun" na paracetamol i reagira samo na brufen i voltaren...kupanje ne prakticiram jer od toga nema velike vajde,dobro je dok je dijete u vodi i pol sata iza,a nakon toga opet jovo nanovo,a dijete bezveze maltretiram-ko da mu temperaturi nije dovoljno hladno...
A kolko se moj B.napio brufena mogla bi anale pisat i nikad mi niko nije od dr.govorio da je štetan...

BUMBI -> RE: Dalsy (3.3.2011 12:42:49)

Mi smo ga koristili možda jedanput i pomogao nam je dobro,ali ga više nemože piti,odmah ga povrati pa ga onda više ne koristimo.Čula sam od dosta ljudi da im je dobar i da su zadovljni

ema55 -> RE: Dalsy (3.3.2011 12:47:54)

mi smo ga koristili jednom kad je febra bila preko 40, i to u noći, pomogao nam je. najvažnije mi je bilo skinuti temperaturu. više ga nismo koristili jel nije bilo potrebe.

pticica -> RE: Dalsy (3.3.2011 12:59:24)

meni je dalsy super, dajem joj ga uvijek kad ima temperaturu, paracetamol joj bas i ne pomaze
moja prijateljica dalsy sirup svojoj kcerkici daje i na prve simptome prehlade, odmah joj bude bolje

ejmama -> RE: Dalsy (3.3.2011 13:24:15)

IZVORNA PORUKA: pikachu

IZVORNA PORUKA: Krky

Sorry krky,ali nešto si pobrkala.Kombinacija panadola i dalsyja se baš preporučuje. 100% sam sigurna

Potpisujem Cvrči... Kada V stvarno gori i mi kombiniramo na svaka 3 sata... Drukčije ne ide dole...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Mi koristimo Ibuprofen umjesto Dalsy-a...

I nama je ped. rekao u bolnici da dajemo čepiće lupoceta i dalsy s razmakom.

Nika 24052006 -> RE: Dalsy (3.3.2011 13:24:47)

E,pa baš ću pitati pedicu,idem iza nedjelje nositi Inesine krvne nalaze,pa da vidim šta ona kaže.Kad je malena bila stara  2 mj imala je nekakvu urinoinfekciju,i nismo nikako mmogli skinuti temp,otišli smo k pedici i ona joj je u ambulanti dala 2 ml dalsy-a,ne moram niti reći da se dijete spasilo,a temp je divljala do 40.Ne znam,mojoj ni jednoj curi Lupocet baš ne pomaže,znam ga dati pri nicanju zubića ako nastane opća nervoza,ali i to jako rijetko,jer mi se čini da i zato ne pomaže.

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>