RE: Dalsy (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Ninaa -> RE: Dalsy (3.3.2011 13:29:52)

Nama pomaže lupocet i ne koristimo ništa drugo za sad. Moje kumče je sad završilo u bolnici zbog reakcije na Nurofen sirup tak da mislim da te sirupe treba davati s oprezom.

Nika 24052006 -> RE: Dalsy (3.3.2011 13:34:53)

Naravno da treba ići sa oprezom...Ali ako ništa ne pomaže,mislim da je onda bolje posegnuti za njim,nego da se ne daj Bože,nešto dogodi od visoke temperature...Naravno,iznimka su djeca koja su alergična na neke sastojke...

Ruža -> RE: Dalsy (3.3.2011 14:39:42)

Naravno da svakom lijeku treba pristupiti s oprezom, pogotovo antibioticima koje danas lječnici opće prakse dijele šakom i kapom i za obične prehlade. Kod kuće ih imam par neotvorenih i ne dajem ih nikada bez krvne pretrage i konzultacije s pedijatrom.
A Dalsy? Nama ga je pedićka opet nahvalila jer osim što snižava temperaturu djeluje i protuupalno i protiv bolova s čime obično i budu popraćene te visoke temperature jer je neka infekcija u pitanju.
Dajem ga samo u slučaju temperature iznad 39 koja ne reagira na lupocet.

dalila -> RE: Dalsy (3.3.2011 14:56:13)

lupocet je na bazi paracetamola a dalsy na bazi ibuprofena, samim time dalsy je jači. Štetno, jako štetno, teško je o tome pričati. Štetni su svi ljekovi ali je štetnije imati visoku temperaturu koja može dovesti do konvulzije. Ja svojem djetetu dajem i lupocet i dalsy pa čak i voltaren čepiće ovisno o bolesti u kojoj je. Ako je neka lakša temperatura i prehlada i mislim da će lupocet riješiti na lupocetu smo. Ako temperatura divlja odlučim za dalsy koji je jači i bolje djeluje. A ako ne ide ni s njim dajem voltaren čepić ali doista rijetko,tako da....

Mirjana J. -> RE: Dalsy (3.3.2011 22:24:44)

IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Dajete li svojim bebama(djeci) dalsy? Ja ga dajem u dogovoru sa pedicom,jer nam lupocet i ini paracetamoli ne skinu temperaturu,tek nešto malo,i to traje duži period dok temp padne.Jučer me jedna žena ubila u pojam da nisam normalna i da nisam svjesna koliko je taj sirup štetan[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ..Dala me u razmišljanje,ali opet,ne natačem ih s time za svaku sitnicu,nego kad je baš potrebno...

a svašta [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image].. meni je tomo imao febrilne konvulzije i dalsy je bio jedini sirup šta mu je moga skinut fibru i njega nam je preporučio dr. Valić neuropedijatar..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]