|
klaudija77 -> RE: Depresija u trudnoći (18.9.2012 21:56:08)
|
Od velafaxa sam imala jako suha usta,vrtoglavice,jako preznojavanje koje je i dalje pojacano,i slabiji libido.Sve se to smanji i donekle ne smeta, a u uporedbi sa depresijom i ne primjetim te probleme. Ja sam izgurala trudnocu bez AD,na pocetku mi nisu nis dali,kao do 4 mjeseca nis osim apaurina,i bila sam koma,ma uzas,znala sam preplakati tri dana bez prestanka,i dva puta isla ginicu sa idejom da prekinem trudnocu.I onda me psihoterapeutkinja ubijedila da nitko od tuge i neraspolozenja nije umro,a za crne misli znam da nisu realne,i da je to prolazno stanje.I odlucila sam zadrzati trudnocu sa idejom da mi nesto daju poslije cetvrtog,ali kako je psihic rekao kada osjetis bebu hormoni podivljaju i depra nestane.E tako je i bilo,nije doslovno nestala ali je bilo bar 60% bolje.Pa ti probaj bar ne piti nis prva tri mjeseca,pa poslije nesto uzmi, ali ako ne ide tako samo slusaj ljekare i sto ti oni preporuce. Ima ih dosta koji su pili AD u trudnoci,samo bolje kontroliras sve,mada sam ja svejedno radila sve moguce nalaze,i amnicintezu,i 4d,ma sve jer me bilo strah,jer strah je dio mene.Pa eto proslo je sada me peru neki drugi sptahovi,e ja razvuko na dugo i na siroko...pozzz....
|
|
|
|