|
m600 -> RE: Depresija u trudnSći (16.8.2012 8:46:53)
|
IZVORNA PORUKA: leptirica 15 draga m600 dobar si savjet dala girlpower, slažem se s tobom, njezina djeca trebaju mamu a ne igračke, sve igračke svijeta ne mogu zamijeniti roditelja punog ljubavi i razumijavanja.. ti ideš na psihoterapiju? kako dugo? ima li učinka i pomaka kod tebe? plaćaš ili na uputnicu? o čemu razgovarate? ja se bojim da će mi se život preokrenuti naopačke i da sve ono što sam mislila da je ispravno da na kraju ispadne da nije dobro, da se neću možda moći nositi sa nekim spoznajama ovako ranjiva i osjetljiva.. pčelice jesi li saznala nešto? ima li netko blizu tebe da radi na uputnicu? držim palčeve.. ja sam tek krenula s terapijom i psihoterapijom... tek sam treći puta bil...a idem 4x mjesečno.... i privatno idem iz razloga jer je ova žena zaista pomogla jako puno ljudi koji su imali još većih problema od nas poput psihoza, shizofrenije, suicidalnosti i sličnih stvari koji danas vode normalan život, naravno uz antidepresive,ali oni su teži slučajevi opet ponavljam...gledaj svrha psihoterapije je da se nađe UZROK tvoje depresivnosti (izuzev evo ovih zadnjih stvari koje su ti se dešavale) ne znam patiš li od paničnih napada i anksioznosti? ali svrha psihoterapije je dakle da se nađe uzrok zašto je došlo do toga svega i da se čovjeka uputi kako spriječiti nastajanje novih depresivnih epizoda, suočavanje sa stresom na drukčije načine, promijeniti čovjeku poglede na život, naučiti čovjeka da postane optimist i da kao glavnu stavku ZAVOLI SEBE TAKAV KAKAV JE! u mom slučaju će se učiti i neke protuanksiozne metode, ići ću i na grupnu psihoterapiju da pričam s ljudima koji su prošli ili prolaze stvari kao i ja! na psihoterapijama kopaš po svojoj prošlosti, tražiš uzroke i kad ih jednom iščeprkaš i provariš red ih je spremiti u jedan "sef" iz kojeg to više nikad neće isplivati na površinu.... naravno sve ovii od psihoterapeuta do psihoterapeuta... kako tko radi i na koji način? ja sam kod ove došla s preporukom i žena me pročitala od prvog razgovora...samo je slušala i odmah rekla stvari o meni kao da me zna godinama.... meni fali samopouzdanja, osjećam lažne krivice i grižnje savjesti, osjećam se usamljeno i ne voljeno, nesigurna sam i uplašena što me sve čeka u budućnosti
|
|
|
|