prehlada u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Indy -> prehlada u trudnoći (7.2.2011 21:41:00)

kako je liječiti? u zadnjih mjesec dana već mi je 3.puta upaljeno grlo i jako me boli. nesmijem cuclati pastile, pijem kapi propolisa (koje su ljuče od neke rakije), nemam temp. čini mi se da mi se ista infekcija stalno vraća. malo zalječim i evo opet, izbjegavam ići doktoru jer bi dobila antibiotik. čaja sam već popila na hektolitre. kako se vi lječite?

cuba -> RE: prehlada u trudnoći (7.2.2011 21:47:48)

Ja sam u zadnjem mjesecu trudnoće dobila bronhitis. Bila pod temperaturom 4 dana, već sam mislila da će me usred tolikog kašljanja uhvatiti trudovi. Išla sam kod doktorice i dala mi je antibiotik jer mi je jedino tako moglo biti bolje. Više se ne sjećam koji je bio, ali nije bio štetan za bebu i taj sam jedino mogla popiti.
Otiđi jer ako ti se vraća već po treći put onda nema smisla mučiti organizam...

vale17 -> RE: prehlada u trudnoći (7.2.2011 21:54:16)

ma špricni si propolis drito u grlo!!!
malo ce bit neugodno, i ko da si dobila lokalnu anesteziju, ali meni djeluje...
mislim, ja sam za sad ko trudnica zdrava ko dren, ali inace bi to napravila i prolazi....
sretno[sm=bravo.gif]

natalijax -> RE: prehlada u trudnoći (7.2.2011 22:02:58)

čaj,limun i med tako sam ja 

zara13 -> RE: prehlada u trudnoći (8.2.2011 8:04:15)

potaj u ljekarni imaju pastile koje mogu trudnice trošiti dječje su i nisu jake,ja kad sam bila za božić bolesna dali su mi al sam zaboravila kako se zovu.

m600 -> RE: prehlada u trudnoći (8.2.2011 8:54:46)

IZVORNA PORUKA: natalijax

čaj,limun i med tako sam ja 

i ja isto, baš sam bila jako bolesna...temp,grlo,kašalj ma sve i to početak trudnoće...pij puno vitamina c

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2011 11:05:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Točkica28 -> RE: prehlada u trudnoći (8.2.2011 12:29:28)

Ja nisam nikako... samo one vitamine prenatal...

Ketica -> RE: prehlada u trudnoći (13.2.2011 15:04:22)

Ja sam u 35. tjednu trudnoce i vec preko mjesec dana muku mucim sa kasljem, zacepljenim nosom i neprestalnim curenjem nosa. Tu je i povremena glavobolja, svrbez ociju i usiju, ali makar temperaturu nisam uopce imala. Glas mi je kao da sam drzala glavu sat vremena u frizideru [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i nikako na zelenu granu. Dr mi nije htjela dati nista tako da se tankam sa cajem, medom i limunima...u neogranicenim kolicinama. I to mi momentalno pomogne ali ubrzo sve isponova. Imam i ja sprej od propolisa i kadulje i to si spricnem direkt u grlo i bas je bljak ali pomogne. Dr me poslala na otorinolaringologiju jer su mi simptomi bili sve gori i tamo mi je specijalist rekao da imam tipican primjerak sezonske alergije i da mi ne smije prepisati nista [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Tako da muku mucim i dalje i cekam da prodje..... Ajde makar znam da nisam usamljeni primjerak-))

ana123 -> RE: prehlada u trudnoći (13.2.2011 20:09:22)

Mene je prehlada mučila od sredine 12. mjeseca do kraja prvoga (kašalj, začepljen nos, sinusi), čak sam jedan dan imala temperaturu 37,8. Ginekologica mi preporučila paracetamol i temperatura prošla. Pila sam na litre čaja od mente, bronhi i mentol bomboni i jedva prošlo. Čini mi se da sam opet nešto skupila jer osjećam da mi u ustima sve žari, nos začeplje...joj tako mi se ne proživljava to opet. Trenutno sam trudna 20 tjedana.

mama x3 -> RE: prehlada u trudnoći (13.2.2011 21:26:11)

ja sam u 23 tj trudnoce, vec 10 dana me razdiru sinusi,usi su mi zacepljene i ponekad me zabole da pozelim zaplakati... nos zacepljen, kasljala sam prva 3 dana uzasno,sada manje, bar me to proslo jer me bilo strah da se bebici sta ne dogodi jer nisam prestajala dan ni noc... i ja se nalijevam cajem sa limunom i medom, popijem i lekadol kad od sinusa ne mogu nista... ako potraje jos koji dan otici cu kod dr jer su bolovi stvarno jaki...

Indy -> RE: prehlada u trudnoći (13.2.2011 21:58:20)

da možda nemaš upalu sinusa, ja sam se s time mučila u djetinjstvu. uglavnom preporuka dok. za to mi bila inhalacija (vručim)čajem od kamilice. pomaže. ja se sad već osjećam bolje, a već sam pomislila da idem doktoru.
čini se meni da nama nema druge nego čajevi, med, limun i čekati da prođe sezona gripe i prehlade.
ako vam simptomi potraju ili se pojačaju svakako idite doktoru.

emab -> RE: prehlada u trudnoći (13.2.2011 22:22:07)

Ja bi popila jedan iscjedjeni limun sa 2 zlicice meda,a ako me bas jako grebe u grlu uprzeni secer s mlijekom i naravno propolis sprej bez alkohola. Dosta tekucine,caja ali NIKAKO MENTU kako je netkonapisao. Menta se ne smije trositi u trudnoci -smeta bebici. Meni doktorica nije htjela dati nista jer nisam imala temperaturu ali. me je poslala na vadjenje krvi da mi vidi leukocite.

ana123 -> RE: prehlada u trudnoći (15.2.2011 15:13:46)

Ja nisam znala da se menta ne smije piti u trunoći jer je na nekim forumima i stranicama pisalo da je ok.  Više nemam pojma šta smijem, a šta ne smijem. E da i za nos/sinuse sam koristila Aquamaris kapi, sad ću izbjegavati čaj od menet, ali pijem svaki dan sok od limuna s malo vode i meda. Čini mi se da mi to pomaže pa se nadam da me prehlada neće uhvatiti.
Imam osjećaj da mi cijelo tijelo žari, a kad mjerim temperaturu ne prelazi 36,5. Uf možda su ipak samo hormoni?!

Mirjana J. -> RE: prehlada u trudnoći (15.2.2011 16:38:04)

a zašto ne menta [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ja sam je u trudnoći na litre popila jer mi je pasala za žgaravicu a bebač je zdrav i odlično napreduje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]

Stranica: [1]