Djeca u vrtić mama na kavu (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djetetaPoruka


Ninaa -> Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 10:09:55)

Evo na ovo me malo potakla i tema od pako. Kod nas ima mjesta u vrtiću za sve jel je mala sredina a veliki prostor u vrtiću i upišu svu djecu koju roditelji žele upisati. Ne želim da se netko nađe uvrijeđen jel ne mislim na mame koje su doma i ne rade, a daju djecu u vrtić  niti imam nešto protiv toga!Već na one koje  ali već danima gledam par mama koje imaju po dvoje djece u vrtiću, nezaposlene su, ostave ih u vrtiću kad i ja svoju u 8 ujutro i onda do 12 sjede na kavi svaki dan, a djecu poberu među zadnjima u vrtiću. Ne mješam se u ničiji život nit me briga, ali onda na kraju žene koje nemaju kamo s djecom moraju dati otkaz ili tko zna kakve vratolomije izvoditi jel nema mjesta u vrtiću, a neki nošalantno ispijaju kave po pol dana a djeca su im u vrtiću.
koka -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 10:15:55)

Kod nas to nebi prošlo. Prvo jer je gužva u vrtiću i prednost imaju roditelji koji rade itd... A čuj sto ljudi sto čudi[sm=smiley13.gif]
mariola -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 10:19:07)

Draga moja kod nas je 90% djece u vrtiću od mama koje ne rade.
Iskreno meni ne smeta jer djeca čiji roditelji rade imaju prednost pa ne može djete čija je mama u radnom odnosu ostati bez mjesta.
Konkretno u mom slučaju meni to paše jer je većina djece u T skupini na poludnevnom čuvanju, mislim da će jedini on biti tamo od 7-15h. Paše mi jer će teta pola dana biti posvećena samo njemu.
I mislim da je uprava vrtića tu kriva kad se događaju situacije da mame koje rade nemaju mjesto u vrtiću a one koje ne rade imaju.
maja -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 10:34:46)

A gle, to je već problem naše države u kojoj nema dovoljno vrtića da svi idu u njih...ja sam mama koja ne radi i jako bi voljela da Noa ide u vrtić, jedini razlog zbog kojeg neide je to da je vrtić preskup i da pošto ja ne radim nemožemo si ga priuštiti...ali voljela bi da je sa djecom i da se malo makne od mene, a i da ja imam malo mira [sm=smiley1.gif]
Bebys -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 10:49:38)

to se rijesi vrlo jednostavno...

TREBA UPISATI SAMO DJECU CIJI RODITELJI RADE..to je bar jednostavno...

nisu krive zene koje piju kavu..

PS. JA NERADIM ...ali vec kontam kako je MOJOJ CURICI POTREBNO DRUSTVO DRUGE DJECE...i sigurno cu je vrlo brzo kada vidim da je ONA NA TO SPREMNA dati jedno pola vremena u vrtic...ali ne jos tek malo kasnije...

jer NJOJ TO TREBA...vidim da joj to treba...

a ovo sto ti pises lako se rijesi...to je problem drzave ne mama...
mirna -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:07:55)

Bolje da su djeca u vrticu gdje se socijaliziraju nego cijeli dan s mamom na kavi. Pogotovo ona koja su starija od tri godine.

Ja ne pijem cijeli dan kavu, ali dijete mi je ipak u vrtiću. Tražim posao, radim druge stvari, a kada mali dodje doma, onda se bavim s njim. Sva sreca da može biti u vrticu jer blizu nema ni jednog djeteta... Vrtic je njegov drustveni život i tamo se privikava na obaveze u buducnosti. Da je cijeli dan sa mnom doma, umro bi od dosade, a ja bi bila živčana jer ne bi mogla nista u miru napraviti.
maja -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:10:35)

o da Mirna, to je ono na šta sam mislila i što bi voljela[sm=smiley20.gif]
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.1.2011 11:25:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Ninaa -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:28:45)

Na poslu sam pa sam brzo napisala jel nemam baš puno vremena. Nisam zavidna onima koji mogu piti kavu po pola dana jel imaju vremena i ja bi nekad da mogu. Najviše mi je nekako žao da su ta djeca tako dugo u vrtiću jel znači dolaze oko 8 i prije, ostaju na dežurstvu znači duže od 16,00 sati a mame su im doma ( i odjutra na kavi). Na to sam prvenstveno mislila, a ne na to da djeca mama koje ne rade ne bi trebala ići u vrtić. Bi itekako jel ipak kao što je netko napisao se tamo socijaliziraju i kvalitetno se njima bave.
maja -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:30:35)

Ma znam Ninaa, ali to je opet problem države, jer i te majke koje piju kavu plaćaju taj vrtić, zar ne? E po tome bi nas trebalo biti briga šta rade
njanja -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:33:23)

dok god radi jedne takve mame, netko dijete nije izgubilo mjesto u vrtiću, a mamatog djeteta RADI, mene to ne dira....
Na žalost, mislim da takvih situacija ima i previše...
Jednom sam već pisala, da se slučajno desi da Jan izgubi mjesto radi sličnih, išla bi i do Ustavnog suda!!!
pepeljuga -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:40:02)

I ja sam mama koja ne radi a djeca su joj u vrticu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Upisala sam ih jer sam bila u potrazi za poslom ali i zbog njih samih da imaju neko drustvo a i u slucaju da nađem posao jer ih u Zg nebi imao tko cuvati....
Ne vodim ih prije 9 a mlađeg pokupim vec u 12,ne mislim da sam nekog zakinula sa tim jer sam bila uvjerena da cu naci posao a sad sam i trudna i moram priznat da mi je malo lakse sto su oni tamo jer imam dana kada se bas grozno osjecam.
mlada mama -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:43:38)

Moja bolna točka je taj vrtić[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] užasno sam tužna zato što D nije upao u vrtić,ne zato što on meni smeta kod kuće nego zato jer nema društva.
Ninaa znam na što misliš. Ja poznajem jednu takvu koja je jednostavno naučila biti slobodna i djeca joj "smetaju". Ružno mi je kada ju čujem kada kaže:" Jooooj sad će 16h moram ići po djecu,aaaa tko će ih sada trpit do spavanja..."
Onda na kraju opet nešto izmisli i izgubi se u grad,a pošalje babu i dedu po djecu.
Ja se nadam da će moj krenuti najesen u vrtić da napokon bude s djecom i svojim vršnjacima. Malena će tada biti tek 9 mj. tako da radit neću početi,ali vjerojatno neću imati ni vremena za kave pošto ga mislim ostaviti samo od 8h-12h u medjuvremenu ću vjerojatno uspjeti samo obaviti shoping i skuhati,a možda si koji put priuštim i odlazak na kavu. Zaslužila sam[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mamica29 -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:47:10)

Bez zamjere cure u pravu ste što se toga tiče da nema dosta mjesta u vrtićima, istina je sve to. Ali pogledajte s druge strane, ovako ja gledam na vrtić kao obrazovnu ustanovu za malu djecu isto kao i škola. ak me razumijete. ono što djeci tete u vrtiću  tj. vrtići pružaju  sve što se tiče obrazovanaja, društva, ponašanja i stjecanja znanja i otkrivanja talenata kod djece itd. Pa ako nezaposlene majke mogu plaćati vrtić zašto ne. Ja sam početkom 2010 godine završila na zavodu za zapošljavanje, kad sam ja tražila novi posao djete mi je čuvala mama koja je jako bolesna i nije ga mogla paziti baš svaki dan. E pa sad se vi stavite u moj položaj. Svaka od nas ima neku nezavidnu situaciju - ali da budu po kavama a ne rade - odkud im lova ???????
mamica29 -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:51:29)

Već smo imale tu temu. PROBLEM JE ŠTO IMA PREMALO VRTIĆA.
Ninaa -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:53:58)

Nisam mislila na tebe Pepi i ostale, već na djecu koja su po cijele dane u vrtiću od jutra pa na dežurstvo a mame doma, ne trudne i pretjerano zaposlene. Mislim u principu na takve kao što misli i mlada mama, pogotovo jel jednu od njih poznam i baš mi je žao dječica su super i baš su dobri i kad su bolesni ona onak jadno skomentira da jedva čeka da ozdrave da ih pošalje u vrtić jel joj je svega dosta i da nema ni malo mira ni vremena za sebe. Dolaze među prvima i odlaze među zadnjima, malecka ima dermatitis i kad je jako nervozana grebe se po licu i zna biti sva izgrebana od nervoze. Ona njih ostavi prije 8 i onda bude cijelo dopodne na kavi i ide po njih malo prije 17 jel duže vrtić ne radi. Al tko sam ja da sudim. Moja K. voli biti u vrtiću, ali primjetili smo da tako ako mora ostati na dežurstvu znači ako naša teta ode ranije nekad već bude dežurstvo i od 15, da joj je to previše i da dođe doma sva nervozna. A ide u vrtić oko 8 ili 9. Da se razumijemo i ja je nekad odvezem ove dane kad ne radim u vrtić da doma nešto u miru napravim i da se ne odvikne.
Ninaa -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 11:59:26)

mamica29 neznam otkud im lova, nit me briga,ali to je činjenica, ja radim u centru tog mjesta di je vrtić, u isto vrijeme ostavimo djecu u vrtiću, odem na posao, donesem šefu kavu i vidim da je na kavi(svaki dan) do 11 jel kasnije idem u poštu pa po gablec, po cigarete itd (već kaj se šef sjeti a sjeti se svašta,a ja to moram) i to je svaki ubogi dan,a djeca su većinom skoro do zadnjega u vrtiću jel prije dok sam radila do 16,00 znala sam je sretati na putu (znači ja doma s malom,a ona po svoje u vrtić, svaki put poslije 16,30). Najviše ne razumijem to da su djeca nekome teret i da jedva čeka da ih se riješi. Kad su bolesna ona jedva čeka da ozdrave da mogu u vrtić, a ja se brinem jel joj bude kaj, jel do kraja ozdravila, teško mi je i kad samo kašlje i šmrca,a kamoli kaj drugo.
mirna -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:03:56)

Kada je nas mali isao u vrtic u zg, prednost kod upisa su imala djeca roditelja koji oboje rade. Mi smo upali tek nakon žalbe. Vjerojatno je i sada tako. Ili[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  
Ninaa -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:06:48)

Ja ti živim na selu pa kod nas zasada ima mjesta za sve ali neće to dugo još biti. U Zagrebu i većim gradovima mislim da je.Ali se opet dogodi da prek veze nabave potvrde pa opet se upišu.
Anoniman -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:09:37)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

I ja sam mama koja ne radi a djeca su joj u vrticu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Upisala sam ih jer sam bila u potrazi za poslom ali i zbog njih samih da imaju neko drustvo a i u slucaju da nađem posao jer ih u Zg nebi imao tko cuvati....
Ne vodim ih prije 9 a mlađeg pokupim vec u 12,ne mislim da sam nekog zakinula sa tim jer sam bila uvjerena da cu naci posao a sad sam i trudna i moram priznat da mi je malo lakse sto su oni tamo jer imam dana kada se bas grozno osjecam.


potpuno ista stvar i kod mene! tražila posao i ostala trudna, dr. me stavio na mirovanje... i baš sam sretna što idu u vrtić, jer bi doma samo plazile po meni i dosađivale se[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley29.gif[/image]... a tamo imaju svoj program koji ih zaokupi i lijepo im je.
mi smo imali sreće što se otvorio novi vrtić i vidim da ima dosta mama koje imaju više djece pa su veće dale u vrtić a s malima su doma.
ja ne hodam po kavama - nemam para za to! ali mi super dođe kad trebam kod dr. i sl. jer prije sam morala smišljati cijelu organizaciju gdje i kome i kako ću ih ostaviti da bi ja otišla na pregled...

Thea -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:13:44)

To sam ja isto već rekla na temi kod upisa u vrtić...Još shvaćam kad tražiš posao,ali tražišš,a ne hodaš po kavama ili ostaneš trudna u međuvremenu..Ali stvarno ima mama koje dovedu dijete u pola 8-8 uvrtić i onda to dijete ostaje čak  do 4-5 ili ima i do 6 u vrtiću na dežurstvu jer mama ne stigne po njega.Pije kavu do 12 u pubu,pa onda u šoping i onda čeka mm da ode poslije posla po dijete...Grozno..A roditelji koji rade su prisiljeni plačati privatni vrtić (1000 kn) ili tetu čuvalicu pa ima pola plače ode na to...Ali kao i sve u našoj državi tako i to....
modesty blaise -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:21:25)

upravo sam to htjela napisati[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
zašto bi ta djeca bila zakinuta...ta vrsta druženja klincima treba a kad dođu u prvi razred vidi se i osjeti tko nije išao u vrtić[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
a sad, što im majke za to vrijeme rade, to je druga priča...

[/quote]

slažem se.... zašto bi dijete čija mama ne radi bilo zakinuto za druženje s ostalom djecom i socijalizaciju? zar su ta djeca nekaj drugo?
a kaj im mame rade u slobodno vrijeme nije bitno. svako radi što može i što mu paše...i fala bogu da je tak
brijem da nema ni jedne od nas kojoj neka druga ne bi mogla nekaj prigovorit...

Anoniman -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:23:06)

IZVORNA PORUKA: modesty blaise
brijem da nema ni jedne od nas kojoj neka druga ne bi mogla nekaj prigovorit...


slažem se [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ninaa -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:24:02)

Znači ima takvih još nema samo u našem vrtiću. I onda mi jedan dan gore navedena mama kaže onak ljuto  oko 12 kad se sretnemo pred kafićem (jel sam išla po gablec) da sad mora ići doma kuhat ručak kaj misliš a baš je zabavno na kavi. Neznam ni sama više kaj sam joj promrmljala jel nisam ni sama znala kaj bi joj rekla. Ja nekad dođem u 18,30 s posla, malo se poigram s K. spremim je spavat i onda navečer kuham za drugi dan da bi imali kaj jesti. Ali kaj možeš tak je to
BUMBI -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (14.1.2011 12:52:13)

i ja sam mama čije je dijete u vrtiću,a ja ne radim,ali ni ne idem po kavama.Što se toga tiče ni meni se to ne sviđa..ja sam se baš zbog toga i bojala da se neće upisati u vrtić,ali kod nas nisu toliko velike gužve za upise
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>