higijena bočica i dudica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

Poruka

lilia -> higijena bočica i dudica (11.1.2011 20:44:26)

Imam par pitanja:
sterilizirate li dude i bočice nakon svake upotrebe?
koliko često mijenjate dude?
perete li iste u mašini za suđe?

Ja sve steriliziram nakon svake upotrebe, bočice perem u mašini i dude od bočica, obične dude ne.
Obzirom da je Mihael prvih mjesec dana užasno drečao imamo doma izložbu dudica, svih oblika i materijala a kako on voli i silikonske i od lateksa ne znam koliko  koju koristi i kad da ih promijenim.

cuba -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 20:48:51)

Moj R je jako malo koristio bočice jer sam ga dojila 7mj pa je samo nekih mjesec-dva nakon toga pio mlijeko iz bočice, nakon toga je počeo na žličicu jesti i doručak i večeru.
Bočice nisam prala u mašini za suđe već samo ručno, nisam ih sterilizirala iako imam Chiccov sterilizator. Dudice sam promijenila samo dvije jer je kratko i pio iz njih.
Što se tiče dudica njih je imao cca 4kom stalno i svaki mjesec sam u dm-a kupovala nove. Prala sam ih ručno. Ni njih više ne koristi.

Anoniman -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 21:02:10)

Bitno da je voda vruca, ali meni nikad nije dovoljno vruca, a nekad se lateksi znaju usaftat u pranju, pa ispadnu mutniji nego kad ih idem prati.
Sterilizator je dobra stvar. Svaka cast tko ga je stvorio.

BUMBI -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 21:16:46)

Ja nisam sterilizira nakon svake uptorebe,jednom tjedno sam..a što se tiče duda za bočice mjenjala sam ih svaka2 -3 mjeseca,a dude isto nije dugo koristio

ELISABETH -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 21:33:03)

ja sam bočice i dudice sterilizirala jednom dnevno...sad dudu koristimo samo za spavanje pa ih steriliziram 1 tjedno, a svaka 2 ili 3 miseca kupim nove

uciteljica -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 22:15:00)

Ja sam znala svakoh nekoliko dana, ponekad ne ni toliko. I nije bilo problema.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mirjana J. -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 22:17:09)

bočice perem ručno i to odmah poslije papice,iskuhavam ih jednom tjedno a dudice prokuham svaku večer iako ih često minjam.otkrila sam one od babylove koje su slične nukovim po obliku ali puno jeftinije tako da mi ih nije "žao"često minjati..

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.1.2011 22:58:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

nemammaste -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 23:08:39)

Bočice ne perem u mašini zato što ih perem odmah nakon obroka i steriliziram a mašinu obično uključujem na večer,inače bih.Bočice i dude steriliziram stalno,jedino od mog mlijeka nisam.Patronažna mi je tako sugerirala i nekako se toga i dalje držim.Dude varalice ubacim svakih par dana u sterilizator,inače ih samo ispirem pod vrućom vodom

lilia -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 23:24:13)

Ok, hvala na odgovorima.
Ja sve steriliziram i od mog mlijeka i od adaptiranog, skupim tri, četiri bočice, isperem ih pod vodom ako perem nešto u mašini usput stavim i njih i poslije sve skupa sa dudama, žličicama sa kojima mu dajem d vitamin i onim mjericama za adptirano mlijeko u sterilizator i 5 min. u mikrovalnu. Mislila sam da možda ne pretjerujem. Ima tek dva mjeseca zato malo bolje pazim.

Wukovarka -> RE: higijena bočica i dudica (11.1.2011 23:34:14)

Bočice prokuham jednom tjedno, dude perem u vručoj vodi.

Točkica28 -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 9:42:13)

Mi steriiziramo oko 1 tj, a perem odmah nakon što popije pod mlazom vode i sa onim žičanim .

Tratina -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 21:58:11)

Boćice i njihove dudice steriliziram svaku večer. Dude varalice svako 2 dana. Još sam ja mislila da to prerijetko radim... A jel perete boćice u deterđentu ili samo pod vruću vodu? Ja prođem deterđentom jer ne mogu skinit masnoću u ćistoj vodi. 

modesty blaise -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 22:06:08)

Moj je od početka na bočici (jer je na adaptiranom) i duda dudicu.tak mi je bilo i s prvim djetetom. Nikad niš nisam sterilizirala. Sve operem ručno i nikad zbog toga nisam imala problema. Djeca mi nisu alergična na ništa. Evo, čak im i robu operem s omekšivačem i normalnim detergentom i opet sve 5. Brijem da je to kak ih navikneš(naravno ak su zdravi od početka) i da im s time samo pojačavaš imunitet. jer držat ih pod staklenim zvonom i nije baš neš predobro. Tak nebuju živjeli. Ja sam za normalne uvijete od samog starta.

Naravno, to je moje mišljenje.....

Nika 24052006 -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 22:10:09)

Ne steriliziram.Bočice perem normalno nakon svakog hranjenja,dude prokuhavam,i to je to.

modesty blaise -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 22:13:21)

a dude mijenjamo jednom u 2 mjeseca jer ih imamo par komada da se baš ne navikne na jednu određenu , pa da ju nedaj bože prestanu proizvodit kaj ćemo onda...zato mi miješamo
[sm=smiley1.gif]

danery -> RE: higijena bočica i dudica (12.1.2011 22:20:24)

pranje odmah nakon svakog obroka vrućom vodom i deterdžentom,sterilizacija 1-2 x tjedno,mijenjamo dude svaka 2 mjeseca...sreća pa sve prihvaća i nema neku omiljenu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lilia -> RE: higijena bočica i dudica (13.1.2011 0:25:27)

A jel perete boćice u deterđentu ili samo pod vruću vodu? Ja prođem deterđentom jer ne mogu skinit masnoću u ćistoj vodi.
IZVORNA PORUKA: Tratina

I ja perem sa deterdžentom ili u mašini.
Neću više toliko sterilizirati, vidim da većina vas to ne radi baš nakon svakog obroka. Ne mislim da ga držim pod staklenim zvonom, jednostavno sam mislila da se to tako mora. 

modesty blaise -> RE: higijena bočica i dudica (13.1.2011 9:28:05)

ja sve perem ko i ostalo suđe...s detergentom, mislim na bočice a dudicu sam vodom isperem

Stranica: [1]