|
nemammaste -> Naš mali paketić za sreću :-) (7.9.2010 8:46:09)
|
31.08. ujutro sam završila na poliklinici na pregledu sva u suzama jer nisam uopće osjetila svoju bebicu.Termin prošao,ja već lagano ludim.Ctg u redu,otvorena samo 1,5 cm...Beba se dobro uspavala.Došla doma i nakon par sati počeli bolovi,lagani i neujednačeni,s vremenom postaju sve jači ali ritam zbunjujuć.Nemam pojma šta raditi,jesu li to trudovi,ako jesu da li su pravi,sto i jedno pitanje nad glavom.Konačno odlučim ići u rodilište jer mi je dr rekao da dođem opet ako se i dalje beba ne miče,i sreća da sam išla.Stavili me na ctg,trudovi postali već užasno bolni i otvorena 5,6 cm,šalju me odmah u rađaonu.Klistir u kombinaciji s jakim trudovima je neopisivio iskustvo! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nakon njega na stol kraj kade i na žalost tu ostajem veći dio vremena jer mi se pojavila temperatura pa nisu htjeli riskirati.Porod u vodi već otpada ali ipak mi šalju krv na analizu i nakon što su došli nalazi puštaju me u toliko željenu kadu.Jedva sam došla do nje jer su me putem oprala jedno 3 nepodnošljiva truda pa sam stajala vani naslonjena i gledala kako se bućnuti onako iskrivljena.Konačno se uvalim u vodu i zaboravljam svu muku zadnjih par sati.Odličan feeling,topla voda,muzikica,moj dragi sa mnom (bio je genijalan,kao da to radi svaki dan),mogu se namjestiti u koji god položaj želim,babica predraga...sve je nekako postalo lakše.Žao mi je jedino što nisam mogla cijelo vrijeme biti u kadi.Epiziotomiju nisam izbjegla,mislim da su 4 šava.Zadnjih par trudova odradila u vodi i moja bebica zaplivala.Ne mogu opisati osjećaj kad sam je vidjela a pogotovo kad su mi je stavili na prsa.Malo se mm mazio s njom,malo svi troje i tako počeo svima nama neki novi život.Danas ima tjedan dana i mama i tata su zaljubljeni do ušiju iako nas cijedi ko limun.Curka je velika i ima dobar cug pa se malo mučimo s papicom.Kako sam htjela isključivo dojiti a prvih par dana nije bilo ni kolostruma na vidiku a kamoli da bi maju curu najelo,urlikala je sirotica da mi se srce paralo i ništa ju nije moglo umiriti.Napokon se pojavilo malo mlijeka ali mojoj curki nije dovoljno,usput malo zeza dok cica pa su je dohranjivali već u rodilištu.Sad imam nešto više mlijeka ali još uvijek to nije to pa se izdajam svaka dva sata,ločem bezalkoholnu pivu,divku,čaj za dojilje,mlijeko i svašta tako...Malica papa Bebimil i moje na bočicu jer sad više ne želi na cicu,ne da se mojoj damici malo pomučiti.Užasno mi je žao i nadam se da ću uspjeti to riješiti.Probati ću sa silikonskim bradavicama,možda to upali.Uglavnom,mm i ja smo ko muhe bez glave i uopće ne spavamo.Fali mi vremena za sve,imam osjećaj da se samo izdajam bez prekida a čak i složiti Bebimil na trenutke izgleda ko znanstvena fantastika i traje beskonačno dugo.Sreća da imam muža koji u svemu sudjeluje isto koliko i ja i jako je spretan s malom.Nema više vremena za RR,nema vremena za prijateljice i za samu sebe ali vjerujem da ćemo sve to dovesti u red nakon nekog vremena.Sad opet na izdajanje....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|