Rijeka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Rodilište



Poruka


katica -> Rijeka (30.9.2007 20:31:53)

Je li možda neka od vas otišla roditi u Rijeku? Kako ste bile tamo zadovoljne? Moj termin je za mjesec dan. Živim u Zagrebu ali sam čula da je rodilište u Rijeci puno bolje. Molim vas za vaša iskustva.






tinchi -> RE: Rijeka (9.10.2007 14:02:53)

Ja sam čula sve najbolje
i pomislila ić tamo na porod
samo nisam baš pronašla podršku kod mm za taj pothvat




aneris -> RE: Rijeka (2.1.2008 12:51:14)

Čista petica [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]-iskustvo staro 6 dana!!!




biljana -> RE: Rijeka (3.1.2008 16:36:53)

draga katica..ja sam rodila u Rijeci prije 3 godine...porod u vodi i imam prekrasna iskustva...svi su bili jako pažljivi prema meni...jako vode računa da je sve u potpunosti u redu i jako im je važno dojenje pa i oko toga su jako pažljivi...  za koji mjecec..točnije 10. 06. (mi je termin),,idem roditi svoju drugu bebicu također u vodi i veselim se tome...




koka -> RE: Rijeka (20.5.2008 23:47:20)

Ja sam rodila u Rijeci prije , skoro, 4 godine. Sve je bilo super, babice, doktori sve za 5.Osim nekih živčanih sestara, ali mislim da ih svugdje ima, pa se nečemo žalit. Ali me zanimalo nešto drugo. Čula sam da su renovirali skroz rodilište. Pa ako neka zna neka javi. 




njanja -> RE: Rijeka (22.5.2008 17:56:20)

Pozdrav! Ja sam z Ri i čekam termin 13.06., a do tada ću podijeliti sa vama ono što sam vidjela na tečaju...Već 1. dan tečaja su nas proveli po 3. katu-rodilište i 5. katu-odsjek za babinjače....Rodilište odlično izgleda-postoje 6 zasebnih soba, prilično velikih, oni to zovu boxovi + 1 box sa kadom. Prije toga je predrađaona gdje su 3 kreveta + pilates lopte pa možete provesti tamo vrijeme kako želite i naravno možete....Čak i soba za klistiranje odlično izgleda, odmah preko puta stola je wc i tuš. Rađaone su prilično velike, imaju moderni stol (http://www.kbc-rijeka.hr/images/box2.JPG ) koji se prilagođava potrebama trudnica i porodu, znači nema onoga kao što sma čula da je pred nekoliko godina bilo da ležiš na krevetu pa u doba izgona moraš prošetati do stola za porod, možete si donjeti svoj cd pa puštati muziku i partnerovo prisustvo nije uvjetovano da on završi tečaj, nego ako je sve ok, on može sa ženom....Jedino na što nemam baš pohvalu je 5. kat -odsjek za babinjače kojim su nas isto proveli- koji ima 1 wc i 1 tuš na 6 osoba, ali čula sam da je u nekim Zg rodilištima situacija i drugačija pa je to onda ok...A i strpiš se ta 3 dana....Iako postoji apartman sa kupaonicom koji se posebno plaća i gdje si sam....I provodi se rooming in, bebe su odmah nakon 2 sata sa mamama.....Evo više informacija na: http://www.kbc-rijeka.hr/kbc.php?id=43 kada rodim i to sve i doživim ću vam javiti svoje "prave" dojmove :)Puno pozdrava!




koka -> RE: Rijeka (22.5.2008 18:27:13)

Hvala ti puno njanja [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Baš mi je drago da si nam se javila i tako lijepo nam sve objasnila. Još jednom TNX.




njanja -> RE: Rijeka (23.5.2008 10:13:28)

ma nema na čemu....ja vas već tjednima čitam i vi meni pomažete svojim raspravama :)




božica -> RE: Rijeka (23.5.2008 12:43:54)

ovo što si napisala njanja je jako lijepo-mislim da je to jedino rodilište u Hrvatskoj sa tako dobrim uvjetima.




njanja -> RE: Rijeka (23.5.2008 19:04:08)

Vjerojatno i je...osim što sam čula i da je Varaždinsko i nisam sigurna Vukovarsko slično.....Kaže mi baš prijateljica koja je 1. dijete rodila pred 6 godina, a 2. sada u 11. mjesecu (nakon preuređenja) da sada rodilište izgleda kao "space shuttle" :)




njanja -> RE: Rijeka (22.6.2008 20:57:13)

Bok cure!Evo dok moj frajer spava da pokušam ukratko od teorije napisati i praksu.... [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Svima onima koji planiraju ići roditi u Ri rodilište moram reći neka se ne brinu...Tim je super, babice su prekrasne i ulijevaju jako puno povjerenja, snage, ohrabruju te....Rodilište je super sređeno i organizirano, prvo ideš u sobu za klistir gdje imaš wc sa tušom, nakon toga u predrađaonu (tamo je malo dosadno), a kada statsaš za rađaonu, onda ideš u 1 od boxeva..... Ja sam rodila na carski pa sam nakon 5 h rašaone išla u operacijsku salu i nakon toga na intenzivnu njegu gdje su med. sestre također krasne..... Na 5. katu-odjelu za babinjače postoje 2 tima: 1 za tebe (mamu), 2. za bebu i kada god pozvoniš, u sekundi dolaze k tebi....i pomažu jako puno....Hvala im svima [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jedinu zamjerku imam na sestre za bebe koje IAKO JAKOOOOOO POMAŽU i trude se i zbilja su krasne (toliko puno bebacha imaju za briunuti se, a stvarno u rekordnom roku dolaze u pomoć) , ali svaka ima neku svoju teoriju, ne prevladava neko opće prihvaćeno pravilo, nego svaka ti da neki savijet (ako imaš problema sa dojenjem) pa te stvarno uspiju zbuniti....Predlažem da uzmete od svake savijet i da same odlučite po instinktu što je najbolje za vas i vašu bebu......   




Dora04 -> RE: Rijeka (2.7.2008 13:09:45)

Ja sam prije skoro 4 godine rodila u riječkom rodilištu i imam super iskustvo. Doduše mene nisu ni klistirali i nisam bila u predrađaoni, jer je kod mene od kad sam došla u rodilište do kad sam rodila prošlo svega pola sata. Muž je bio na porodu iako nismo bili na tečaju i sve je prošlo odlično.
Babice su dobre, doktori isto, a poslije na 5. katu je bilo malo vruće jer je to bio 7. mjesec, ali ta tri dana
se lako izdrže.
Uglavnom sve pohvale. [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Bride mum -> RE: Rijeka (7.9.2011 14:24:01)

zanima me sta preporucate koj nacin poroda je najlaksi?




lilia -> RE: Rijeka (7.9.2011 14:51:16)

Svaki porod boli ali ako se voliš brčkati u kadi i ako te to opušta možda će ti biti lakše u vodi. Za takav porod moraš imati zdravu trudnoću i napraviti par pretraga 3 tjedna prije ternina.
Stolčić je isto ok, mnogim ženama je olakšao trudove i ubrzao porod.
Ja sam se odlučila za prirodan način na stolu jer sam darovala matične stanice pa nisam imala izbora ali sljedeći put bi ozbiljno razmislila o alternativnom načinu rađanja.
Odi na tečaj za trudnice u Ri rodilištu, on će ti sve lijepo objasniti o tome.
Sretno i dobrodošla.




luiza1 -> RE: Rijeka (9.9.2011 0:32:52)

meni je termin za 1 mj i mislim rodit u Rijeci!dali mi može netko reći šta trebam uzet za bebu,robicu,pelene...?




lilia -> RE: Rijeka (9.9.2011 0:58:57)

Ajoj ovako da se prisjetim:
Kad dođeš roditi poneseš samo dokumentaciju, najlon vrećicu i papuče ili šlape i bočicu vode.
Najlon vrećica ti treba jer ćeš ono što imaš na sebi skinuti i staviti u tu vrećicu i dati mužu ili tko te već dopelja, obući ćeš spavaćicu koju ti oni daju i papuče koje si ponijela.
Kad rodiš u sobi će te u ladici čekati dva para jednokratnih gaćica, nekoliko uložaka i dvije spavaćice. Dakle imaš za prvu ruku.
Kada dođe vrijeme posjeta muž će ti donesti u sobu torbu koju si spremila kod kuće za rodilište.
U toj torbi imaj: 10-ak jednokratnih gaćica (mrežaste), 3 paketa uložaka (vir 80) i spavaćice. Sve za osobnu higijenu, dva šugamana, japanke ili gumene šlape za pod tuš, nekakve krekere, običnu čašu, grudnjak za dojenje i jastučiće za grudnjak ako ti bude curilo mlijeko, papirnate salvete ili maramice i vlažne maramice.
To je ono čega se mogu ovako sjetiti.
Za bebu ti ne treba ništa, oni imaju pelena i bodiće u kojima su bebe dok su tamo.
Kad budete išli kući, muž će ti ponijeti robu za tebe (može ono u čemu si došla) i robicu u kojoj beba izlazi, uz to pelene pampers, tetra pelene i ćiripa. I nosiljku u kojoj ćete ju iznijeti van iz rodilišta. Ponesite i tanku dekicu., kapicu i čarapice.
Ja sam svom mužu sve pripremila prije nego sam išla u rodilište. Imao je spakiranu torbu za rodilište a sa strane je bila mala torba u kojoj je bilo spakirano sve za izlazak bebe i moja roba za van.
Eto, nadam se da sam pomogla.
Sretno.




Bride mum -> RE: Rijeka (9.9.2011 23:18:07)

i ja sam isto razmisljala o prirodnom, na stolu, imam jos 2 mjeseca do termina, tako da cu se jos raspitati :) hvala




lilia -> RE: Rijeka (10.9.2011 0:05:37)

Odluči sama ali oni u rodilištu "guraju" te druge načine poroda jer ih smatraju prirodnijim i lakšim za rodilju i babice su stvarno stručne u tim porodima.

Evo ti primjer iz Splita, u njihovom rodilištu postoji kada ali je oni uoće ne koriste, dakle ako pitaš za porod u kadi reći će da nešto ne radi kako treba a zapravo im se ne da sa tim maltretirati.
U Rijeci su sretni ako odabereš nešto drugo, samo da nije stol.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




luiza1 -> RE: Rijeka (11.9.2011 0:30:07)

puno ti hvala,baš si mi to ljepo detaljno objasnila!!!!




njanja -> RE: Rijeka (11.9.2011 0:34:16)

IZVORNA PORUKA: lilia

Ja sam svom mužu sve pripremila prije nego sam išla u rodilište. Imao je spakiranu torbu za rodilište a sa strane je bila mala torba u kojoj je bilo spakirano sve za izlazak bebe i moja roba za van.




i ja...
na vecicu sa svojim stvarima sam zalijepila post it i napisala njanja i isto tako na vrecu s janovim stvarima post it Jan i sve skupa stavila u kosaru s kojom mora doci po nas....
dolazi on, ja se idem presvuc, a ono gore jos uvijek stoje POST IT PAPIRICI...

ajme kad se toga sjetim[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




lilia -> RE: Rijeka (12.9.2011 2:00:41)

IZVORNA PORUKA: luiza1

puno ti hvala,baš si mi to ljepo detaljno objasnila!!!!


Molim luiza i drugi puta, samo pitaj ako te još što zanima.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Njanja ni moj ne bi bacio bacio papiriće. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ejmama -> RE: Rijeka (12.9.2011 9:03:22)

I Ja sam rodila u Ri,prvi put na onom modernom krevetu,a drugi put na stolcicu, stolcic je super,polazaj je super ,lakse je pratiti tiskanje i disanje,babica je cijelo vrijeme iz tebe i masira medicu,kod stolcica nema rezanja.




pakić -> RE: Rijeka (12.9.2011 9:12:59)

Ja sam oba puta rodila u Rijeci, i stvarno imam samo riječi hvale za babice, primalje i sestre. Jedina zamjerka je jedan mladi doktor, koji mi je bio drugi puta, bezobrazan i grub, ali u onim bolovima nisam uhvatila njegovo ime. Sva sreća pa je sve bilo u redu, pa njegova pomoć nije ni trebala. Na odjelu babinjača isto tako- svaka čast sestrama.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




majap -> RE: Rijeka (19.9.2011 20:56:23)

bok,evo ja sam nova pa molim sve iskusne da se uključe,rodit ću u rijeci,a razmišljam o porodu na stolcicu,šta mislite,jaaaaako me strah[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




luiza1 -> RE: Rijeka (23.9.2011 20:56:29)

ja sam isto razmišljala o porodu na stolčiću jer dr.kaže da nosim jako veliku bebu a ako je ikako moguće želim izbijeći rezanje.Dali mogu primiti epiduralnu ako rađam na stolčiću?




Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>