RE: Rijeka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Rodilište



Poruka


majap -> RE: Rijeka (23.9.2011 21:25:15)

bok,koliko sam ja skužila čitajući po netu ne možeš rodit na stolčiću i dobit epiduralnu,a to baš i mene muči




lilia -> RE: Rijeka (23.9.2011 22:23:03)

Koliko ja znam ne može se primiti epiduralna i roditi na stolčiću.

Stolčić i kada idu jedino kada je sve ok, odnosno imate normalan porod.
Epiduralnu oni ponude kad vide da će porod ići malo teže i moj savjet je da ne odbijate jer će vam olakšati bolove.
Što se tiče epiziotomije (rezanja), nećete ga ni osjetiti jer će vas recnuti u trudu (ja ne bi ni znala da mi muž nije rekao da su me malo zarezali) i to je bolje nego da popucate, dakle od dva zla birajte manje.

Ni doktor ni babica do zadnjeg trenutka ne znaju dali će trebati rezati ili ne tako da tu unaprijed ne možete ništa.

Samo ih slušajte, napravite sve što vam kažu i tiskajte, tiskajte, tiskajte.

3. kat, odjel za rodilje je sjajan i imati ćete osjećaj kao da ste u hotelu, sve je novo i čisto i svi su stvarno ljubazni.

Nadam se da vas malo smirila.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

I za kraj, usredotočite se na to da rodite zdravo dijete a ne zamarajte se glupostima dali će vas rezati i kako ćete roditi. Jer za ovo prvo vrijedi potrpiti.
Sretno.




majap -> RE: Rijeka (24.9.2011 15:58:18)

hvala ti puno,ljepo si to pojasnila [sm=smajl.gif]




magdalenaa -> RE: Rijeka (26.9.2011 20:56:21)

evo nažalost.morat  ću da pobijem neke činjenice vezeno za rodilište RI,ja sam htjela rodit na stolčiću al NE,sestra koja je radila je rekla hej pa vi ste previsoki pa šta mislite tko će vas držat tako visoku?ja sam joj odbrusila,-mislila sam da vam je to posao,a ona odgovori-pa jeste i okrenula se i otišla,,,,, ponudili su mi epi. promašili 2x, 3. pogodili i na moju žalost nije djelovala,utrnula mi samo desna noga ispod koljena,kralježnica me i dan-danas boli na promjenu vrimena, a poslije poroda bolila je i 20-ak dana,što se tiče rezanja,meni je babica  bila super i rekla da neće bit potrebno i da ćemo laganini jer nam se nigdje ne žuri da bi doktor uletija i bez truda ,bez upozorenja razrezao,oči su mi skoro ispale,šivanje  isto na živo,bez anastezije,i divim se ženama koje kažu da zaborave to sve čim ugledaju svoju bebu e ja nisam mogla,i kad sam držala bebu pazila sam da mi neispadne od silnih bolova koje sam osjećala  poslije poroda,,,,,ni dan-danas nisam zaboravila,a da nepišem o  noćnim morama nakon toga svega,al drugi put kad budem išla rađat,nosim kameru,svog čovika nikakve epidurale,nekcije ma sve na prirodno,(jedino ako beba bude ugrožena tad drugačije)pa će te vidjet silne ljubaznosti,,,al kako sam već rekla to je moje iskustvo i nebih ga poželjela ni najgoroj neprijateljici,,,,,,sestre su ok,imaju 2 grupe.smjene,jedne su dobre a druge super..ja kad sam rađala bio je pravi bejbi-bum 19 beba je tad rođeno pa su nas kao na traci porađali.




koka -> RE: Rijeka (26.9.2011 21:04:28)

Moje iskustvo:sve 5, Roka sam rodila na stolu , rezali me nisam osijetila a kad su me šivali malo je peckalo al Rokić mi je bio na prsima pa se nisam bunila baš. Babica Đina me porodila i još dan danas je se sječam i zahvalna sam joj. Milu sam u kadi rodila, nisam rezana i bilo mi je super iskustvo, porodile su me babica Mihaela i Andrea , super cure i nadam se da ču kad tad nači vremena da im se pismom zahvalim. Meni je RI rodilište ostalo u jako lijepom siječanju.




luiza1 -> RE: Rijeka (2.10.2011 0:30:36)

ok magdalenaa ovo mi nisi trebala reći 3 tjedna prije poroda!![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]žao mi je da si doživjela nešto tako ružno ali ja ću se ipak držat toga da je Riječko rodilište dosta na glasu i da ga puno hvale i da će na kraju sve biti ok!




Anoniman -> RE: Rijeka (8.10.2011 23:06:20)

IZVORNA PORUKA: njanja

Na 5. katu-odjelu za babinjače postoje 2 tima: 1 za tebe (mamu), 2. za bebu i kada god pozvoniš, u sekundi dolaze k tebi....Jedinu zamjerku imam na sestre za bebe koje IAKO JAKOOOOOO POMAŽU i trude se i zbilja su krasne (toliko puno bebacha imaju za briunuti se, a stvarno u rekordnom roku dolaze u pomoć) , ali svaka ima neku svoju teoriju, ne prevladava neko opće prihvaćeno pravilo, nego svaka ti da neki savijet (ako imaš problema sa dojenjem) pa te stvarno uspiju zbuniti....


Otkad je ovo pisano pa do danas; sve je ostalo isto nažalost! Svaka sestra svoju teoriju iznosi da te zbune i tjeraju u plač! Sretno svima!




Marnie13 -> RE: Rijeka (9.10.2011 2:31:00)

Ja sam se prije par godina zbilja iznenadila kako dobro izgleda riječka rađaonica. Stvarno 21. stoljeće! Koliko sam uspijela vidjeti primalje na djelu, a bila sam tamo nekoliko tjedana, vrlo su požrtvovne, stručne i ljubazne. Doktor također. Naravno, uvijek će naići netko tko je manje ljubazan, manje stručan, neiskusan, živčan,...i jasno je da se to ne bi smjelo događati, ali se događa. Pa ipak, ne može se suditi o cijelom rodilištu i svim liječnicima, sestrama i babicama na temelju takvih pojedinačnih loših iskustava. Porod na stolčiću izgledao mi je beskrajno glupo i smiješno. Primalja, kao u automehaničarskoj radionici, leži na strunači, a mama i tata na stolčiću u zagrljaju s pogledom na ogledalo na suprotnoj strani, .... ajme užasa. Meni je to bio živi Monthy Python, a koliko čujem ni doktori o tome nemaju lijepih riječi jer je nagon za tiskanjem tada jači, pa zapravo primalja stalno mora stopirati i usporavati dijete u izlasku što mi se čini bezveze. Ulaženje u kadu, kožice na prstima, pa ne daj bože nekih komplikacija, ... ma to si nikako ne bih priuštila! Epiduralna svakako, ako je ikako moguće. A oko epiziotomije mislim da se diže prevelika strka. Osobno bih radije epiziotomiju koja mi možda i nije trebala, nego razderan analni sfinkter, inkontinenciju i rektovaginalnu fistulu. A i bebi je puno lakše izaći iz najužeg dijela zdjelice, ako joj malo proširiš izlazište.




mariwa -> RE: Rijeka (22.10.2011 15:33:09)

Imam sve pohvale za riječko rodilište. Doktori, sestre, babice, ma svi su bili super.




Morska luka -> RE: Rijeka (29.10.2011 23:47:29)

Ja sam rodila u veljači ove godine i imam samo riječi hvale za cijelu ekipu u rađaoni kao i na odjelu babinjača!
Marnie 13 slažem se sa svime što si napisala




luiza1 -> RE: Rijeka (17.11.2011 18:53:42)

evo i porod je prošao prije 22 dana!nije uopče bilo strašno!!!uglavnom pohvale cjelom rodilištu!!!svi su bili super!





Marnie13 -> RE: Rijeka (21.11.2011 19:05:25)

Joj, blago vama. Mene to sve tek čeka.




bubaMaja -> RE: Rijeka (21.11.2011 19:25:30)

Ajmo Rijeka, ajmo Rijeka hej hej hej hej!!!!!!

Ma tu je najbolje.. nemojte se ništa brinuti, samo se opustite i posvetite svom porodu.. kad dođete pitat će vas kako želite roditi i ako je ikako moguće to će vam i učiniti...

ja sam htjela na stolčiću, stavili su ga pored mene i sve (tek na izgon ideš na stolčić), ali na kraju je sve završilo na stolu, tri šava rezana, i sve ok.. meni je iskustvo rezanja bilo strašno samo po sebi, ali iskreno nije toliko bolilo tj. samo rezanje nije uopće bolilo, dok je šivanje neugodan osjećaj, ali opet kad pogledaš naspram zadnjih trudova i izgona to je mala beba )))) + daju ti lokalnu anesteziju...
imam osjećaj (nije sto posto potvrđeno, ali skužila sam od iskustava drugih rodilja) da prvorotkinjama baš nisu skloni dati stolčić jer većinu režu, ali opet ponavljam nije to ništa strašno, sanmo mislite pozitivno!

drugi put ako ga bude ići ću na porod u vodi, malo mi je žao da nisam išla i prvi put (bila je neka prije mene pa nije mogla, trebala sam čekati da se očisti i sve) pa sam se odlučila za stolčić (iako na kraju nisam ni njega dobila)...

što se tiče odnosa prema rodiljama, ako vi niste neke razmaženice i razumijete njih i one će jako dobro razumjeti vas!!!! osmijeh otvara sva vrata!!!!!




ribica1 -> RE: Rijeka (21.11.2011 19:34:32)

i ja za dvadesetak dana stižem u Ri rodilište!
po drugi put ove godine i probala bi stolčić ako bude moguće!




Marnie13 -> RE: Rijeka (2.1.2012 19:53:46)

Sve pohvale primaljama riječkog rodilišta. Doktore jedva da sam i vidjela. A ono što sam ih i vidjela, bolje je da nisam. Ne, nećete dobiti sve što tražite, čak niti onda ako je moguće. Ja sam npr., tražila epiduralnu anesteziju i bila otvorena 4 cm što znači da je možete dobiti, ali je ipak nisam dobila - pa nemate dovoljno trudova i nisu vam još jaki, a onda dobiješ drip i prokidanje vodenjaka pa onda jesu jaki, ali doktora nigdje na vidiku, tj. još gore- tu je, ali tebe kao da i ne vidi, kao da te i nema- njega što se tiče, a onda si previše otvorena pa što će ti epiduralna i na kraju- joj, ja sam muško ja i ne znam što je porođajna bol iako sam stotine porodio, jelda?, a nakon toga, kad si rodila- pa eto, imali smo problema sa anesteziolozima???? Kojih? Telefonsku liniju u kvaru? Pretplatnik je trenutno nedostupan?............. Mali savjet ustanovi i kolegama- Ako si protivnik abortusa, neka ti kuća omogući da ga ne obavljaš. Ako si pobornik prirodnog poroda i protivnik npr. epiduralne anestezije, kada ti dođe pacijentica koja je želi, pošalji kolegu koji će joj to dati, A TI SE MAKNI. Ako već rodilište u kojem radiš to omogućava i diči se titulom trećeg u Evropi????
No kako god, sreća moja pa sam za prvorotkinju imala ekstra kratak porod. I sreća moja, pa riječko rodilište ima VRHUNSKE PRIMALJE! Bez tih žena, ja ne bih ni rodila. Valjda bih još i sad bila tamo. Sve što ti kažu je istina i treba ih slušati, koliko možeš obzirom da boli, ali nevjerojatno je koliko svojim uputama, stručnošću, čvrstoćom, ali ujedno i nježnošću i razumijevanjem mogu pomoći, olakšati i ubrzati porod. Svaka im čast- apsolutni profesionalci! Sa mnom su bile primalja Silvana i sestra Silvana i jedna mlada liječnica, ne zna joj ime. I velika im hvala na svemu. Naročito primalji Silvani.
Osoblje riječkog petog kata jako je kritizirano. Neopravdano. Te su žene jadne. Rade u smjenama, po SAMO tri u 12 satnoj smjeni na sve one žene i novorođenčad i to je sramota hrvatskog zdravstva. Neke od rodilja zovu ih u gluho doba za notorne gluposti, a obitelj rodilja, koja usput, uopće ne bi smjela biti tu jer se dozvoljavaju posjete samo ocu- ponaša se kao da su im sluškinje. Veliko hvala i njima. Sve što sam ih pitala odgovorile su i trudile se. Istina je da ima i nekih nesimpatičnih, ali gdje nema? Ako bih nešto prigovorila, onda je to ovo- ako je stav kuće promovirati dojenje, onda bi svaka trebala to činiti, a ne dozvoliti da njima vladaju njihova osobna mišljenja, jer to nije profesionalno, pa ti jedna kaže da uzmeš dudu varalicu jer to je tvoje dijete i tko ti što može i da ne moraš dojiti ako nećeš, a onda ti druga sutradan zbog toga glavu otkine. ;) Pedijatri s petog kata su super, a ove druge, ginekologe i ne vidiš. No kako već rekoh, na jednom drugom topicu- IT'S A MEN'S WORLD na riječkoj Ginekologiji... No, kao i svugdje, zar ne?




ribicatt -> RE: Rijeka (1.3.2013 12:52:39)

Evo ja sam u Rijeci rodila prije 3 god. Vidim po nastavku da se nije puno promjenilo,al ja imam svaku pohvalu
Dva sam tjedna provela na 4.katu zbog uranjenih trudova i beba na zadak
Rodila sam prirodnim putem i imala potpunu podrsku dr.a samo se jedan cinio malo zbunjen zbog zadka ali taj dan je bila i guzva a ipak babice su mi dale i vodu i gazu za obloge na glavu i pomogle mi koliko su mogle s obzirom na 2 dripa i jake bolove
Al nije mi zao ni jednog trenutka, i tople rijeci znaju uputiti i utjesiti
Na 5 katu samo sa plavom starijom sestrom sam imala okrsaj jer mi nije vjerovala da je beba nakon 2 dana uspjela napunit toliko pelenu da je plakala 2 h a sestra mi nije vjerovala i derala se na mene da ne pravim uzbunu,a djete place 2 h. Kad ju je dosla presvuci,imala je sta i vidjeti
meni mlijeko bilo super i beba puno kakala. Eto ona je jedina drska al s njom sam zaobisla svaki daljnji razgovor i to je to
Sve ostalo,hrana,kupatilo,njega,prirodni prustup dojenju i majcinstvu...nemam prigovora
I ove godine sigurno cu tamo i opet prirodno,mogu ja to!! Nakon 1 h vec sam ljuljala svoju bebu u narucju,zato vjerujem u Riječke doktore..




Two hearts -> RE: Rijeka (11.3.2013 18:01:27)

Ja sam oboje klinica rodila u Rijeci i ne kažem da je rodilište savršeno.Mislim da je kao i svako drugo.Ponekad naiđeš na divne ljude a ponekad na one koji taj posao zaista ne rade sa ljubavlju.Ti nisu ni vrijedni spomena,ali ipak je puno više dragih lica koja sam zapamtila.[sm=smiley20.gif]




FIGICA FIFINANKICA -> RE: Rijeka (10.6.2013 20:57:26)

bila zadovoljna sa svime tamo




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]