tibetanska gljiva (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Zdravlje



Poruka


MILLA -> tibetanska gljiva (22.1.2010 9:59:34)

 

Kefir od tibetanske gljive
[image]http://lh3.ggpht.com/_X6DDSOV_Vyw/SY8Aonp1s0I/AAAAAAAADJA/kuF2FNmWqCs/s512/IMG_7410.JPG[/image]
Opsta informacija

Gljivicu su odnegovali monasi u jednom tibetanskom manastiru.Jedan profrsor sa Univerzitetske klinike u Claivicu(Nemacka) doneo je gljivice u Evropu.Profesor,koji je vise od sest godina ziveo u Indiji razboleo se od teske bolesti jetre.Tibetanski monasi su sproveli visemesecnu terapiju I izlecili ga pomocu gljivice.On se zdrav vratio kuci.Prilikom rastanka je dobio komadic gljivice na poklon.Primite i vi ovu gljivicu na poklon.Mi vam zelimo uspeh u lecenju u svako doba zdravlje i blagostanje.

Lekovita svojstva gljivice

Gljivica poseduje sledeca lekovita svojstva:

1.pomaze i jaca odbrambene snage organizma(imunitet),
2.leci srcana oboljenja,oboljenja krvnih sudova i rastvara holesterol,
3.leci pancreas,jetru i slezinu,
4.leci zuc,zucne kanale i sprecava stvaranje kamena u zuci,
5.leci zeludac,dvanaestopalacno crevo,tanko i debelo crevo,
6.stvara “antibiotike” i leci razna zapaljenja u organizmu,
7.regulise krvni pritisak,
8.leci oboljenja bubrega i prociscava mokracovode
9.uklanja iz organizma posledice stresa,iscrpljenosti i malokrvnosti Priprema i cuvanje gljivice

Za jednu porciju potrebno je oko dve ravne kasike gljivice.Cuva se u staklenoj tegli.Gljivica se relije sa ¼ litre svezeg ne kuvanog mleka 1.5% masti tj.(dugotrajno 1.6%) (mleko mora imati sobnu temperature).Posle 24 casa,ukiseljeno mleko se procedi kroz plasticnu cediljku uz pazljivo mesanje drvenom ili plasticnom varjacom.Gljivica i rastvor ne smeju doci u kontakt sa metalom.Procedjeno mleko je spremno za trosenje.Nakon cedjenja ,gljivica koja je ostala u cedilji pazljivo se i dobro opera mlakom vodom i vrati se u prethodno dobro opranu teglu,a zatim se prelije sa ¼ litre mleka.Tegla sa gljivicom se cuva na sobnoj temperature u mracnoj prostoriji.Tegla se poklapa sa poklopcem koji propusta vazduh ili gazom.
PAZNJA:ako se gljivica ne prelije novim mlekom vise od 34 sata ili se izlozi suncu ili dodje u kontakt sa metalom pocrni i gubi svako lekovito dejstvo.


Postupak koriscenja
TERAPIJA ZAHTEVA UPORNOST I STRPLJENJE.”Jogurt” se pije 20 dana uvece pred spavanje.Posle 20 dana pravi se pauza 10 dana.Postupak se ponavlja sve dok se ne postigne vidno poboljsanje stanja.Za vreme pause gljivica se mora i dalje odrzavati pranjem i prelivanjem svezim mlekom.Zdrava gljivica se udvostrucava svakih 17 dana tada je prepolovite i polovinu poklonite nekom.
Prijatno i srecno!




čula sam jučer da je izuzetno zdrava,probali je moji rođaci...i kako se ona množi dobila ju moja teta što boluje od raka. ti rođaci su imali problema sa visokim krvnim tlakom,bubrezima i šečerom...sada su sve izregulirali sa tom gljivom.na netu sam našla dosta o tome...interesantno
   




natalijax -> RE: tibetanska gljiva (22.1.2010 10:42:30)

nikad čula




tikica_69 -> RE: tibetanska gljiva (22.1.2010 10:44:24)

Iskreno, mislim da ni bioaktiv sa lacidusom nema manja svojstva, samo jos nismo dovoljno svjesni njegove ljekovitosti i vaznosti svakodnevnog uzimanja. Ovo nam zvuci spooki pa odmah mislimo da vise vrijedi jer je sa Tibeta...




lueman -> RE: tibetanska gljiva (22.1.2010 11:29:29)

koristila moja baka prije 15-tak godina....i bilo je korisno[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




gljiva -> RE: tibetanska gljiva (22.1.2010 12:23:32)

Poznanica ima to i koristi, ja osobno nikad nisam probala.




Bebys -> RE: tibetanska gljiva (22.1.2010 17:59:57)

cula sam za ovo...ali ne da se pravi jogurt...




Stranica: [1]