mirna -> RE: Heljdina kaša (16.9.2009 14:38:47)
|
Ne moći se.. Ja je radim isto na luku kao cokolada, bez lovora ali volim dodati majcinu dusicu ili gore spomenute suhe vrganje ili rajcicu. U biti se priprema na isti način kao riža, pa se otprilike toliko vremena i kuha: na jednu salicu kaše dvije šalice vode. Juha: Juha je najbolja ako dodaš vodu u kojoj se kuhala sunka ili neko drugo dimljeno meso. Staviš u vodu malo hejdine kaše, soliš, dodaš malo suhih vrganja i kada je skuhana, u lončiču izmiješaš malo vode, kiselo vrhnje i brašno (da je malo gušče), umijesas u juhu, prokuhaš i to je to. Dodaš sol, papar ili neki drugi začin po želji. Jako jednostavno... Recept iz prahistorije...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Za kolač ne znam, ali moja mama je voljela jesti žgance. Ja ih ne radim jer ih ne volim...
|
|
|
|