|
abyss79 -> RE: prve kašice (19.9.2009 23:34:09)
|
Molim vas za pomoć... Vidim da se o tome ovdje već pisalo, ali evo o čemu se radi, Dojim već 5,5 mjeseci i apsolutno ništa nisam dodavala, čak smo i cijelo ljeto proveli bez dodataka...isto tako da napomenem, beba mi već preko mjesec dana spava cijelu noć, a preko dana (sad kad su vrućine malo opale), jede otprilike 5-6 puta dnevno, mislim da je to optimalno za njezinu dob. Prije jedno 10-ak dana primijetila sam da dulje ciki nego inače (inače joj je trebalo max 15-ak min), i kad prestane cikiti i kad je podignem da podrigne počne plakati pa je vratim natrag, a onda nešto sitno potegne. Uglavnom, odlučila sam eksperimentirati i dodati uz jedan obrok i jednu voćnu kašicu da vidim kako će reagirati i mala je potamanila sve, a planirala sam joj dati par žličica kako se preporuča, ali tako je veselo lupala nogama da sam se jednostavno zanijela...jesam li tu pogriješila??? Uglavnom, iza tog obroka još je malo i mlijeka se napila i nije bilo "grintanja", i ostali podoji do kraja dana prošli su uredno. Međutim danas, drugi dan kad sam joj dala voćnu kašicu ( da napomenem samo od jabuke, jer znam da treba ponavljati isto više dana radi mogućih alergija), je imala i stolicu, a inače joj nije redovna od samog rođenja, ali znam da dojene bebe ne moraju imati svaki dan stolicu, uglavnom, današnja stolica je bila nakon 3-4 dana, i bila je tamno zelene boje. Ne znam jel to normalno zbog kašice iako je imala i dosad obojanu stolicu jer joj dajem željezo već skoro 2 mjeseca, ali nikad ovako. Inače se ona super ponaša, vesela je i bucmasta, ima blizu 7 kg. Uglavnom, moje pitanje je, da li da ipak prestanem sa kašicama i pričekam punih 6 mjeseci, a šta će biti za nekih 15 dana, ili sam dobro postupila? Nisam sama pametna, a sljedeći pregled nam je tek 7.10. Isto tako nije mi u interesu da smanjim količinu dojenja uvođenjem dohrane, nego mi je neka moja intuicija rekla da mojoj bebi možda već treba nešto extra. I da napomenem, super je jela na žličicu, nije bilo guranja hrane van s jezikom, i čak je prilikom hranjenja držala moju ruku kako bi žličica sigurno doputovala u njezina usta :-)))))
|
|
|
|