Florijan Jakov -> RE: Kokina torta (3.6.2009 14:48:53)
|
Ovako radim: BISKVIT: 3 jaja, 3 žlice šećera, 3 žlice brašna VOĆNI DIO: 1/2-1 kg jagoda (narezati na kockice), 1 puding od jagoda, 4 dl vode KREMA: 50 dag svježeg sira, 2 kisela vrhnja, 10-15 dag šećera, limunova ili narančina korica, vanilin šećer, 1/2 l vrhnja za šlag preljev za torte - po želji PRIPREMA: BISKVIT: Istuci bjelanjke u snijeg. Izmutiti žutanjke, šećer te postupno dodavati brašno i na kraju umješati bjelanjke. Ispeći u okruglom kalupu za torte oko 15-20 minuta na 180 C. VOĆNI DIO: Zavriti vodu i dodati puding (sa šećerom pripremljen prema uputi), kuhati dok se ne zgusne i umješati jagode. Odmah preliti preko biskvita u kalupu. Poravnati i ohladiti. KREMA: Sir pomiješati sa vrhnjem, dodati šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Izraditi šlag i umiješati u sir. Kremu premazati preko voćnog dijela i ostaviti u hladnjak. Po želji skuhati po uputi na vrećici preljev za torte i preliti preko torte.
|
|
|
|