1 - 12 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Čokoladni muffini > Sastojci: 150g čokolade, 100g maslaca, 80g šećera, 1 vanilij šećer, 4 cijela jaja, 15g brašna, 30g oraha, 10 kockica čololade
Uputa: 150g čokolade i maslac rastopite na pari ili u mikrovalnoj, u to dodajte šećer, vanilij šećer i jaja.
Zatim dodajete orahe i brašno i sve dobro promješajte.
U kalupe za muffine stavite 10 podložaka i u to dodajete po jednu kockicu čokolade. Gore dobivenu smjesu ulijete u podloške.
Pecite 10ak minuta na 200C. Izvadite iz pečnice i pustite neko vrijeme u kalupima da se osuše i ohlade.
Muffini ostaju gotovo svježi i 3 dana!
Dobar tek!!!
Vrijeme pripreme: 15 minuta
<< Sakrij recept
čokoladni tekući kolač > Sastojci: 12,5 dag maslaca
15 dag šećera
3 kom jaja
1/2 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi ekstrakta vanile
6,5 dag brašna
12,5 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam koristila 70%)
Uputa: Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za muffine , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta. Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i dekorirajte svježim voćem. Još bolje je ako imate sladoled od vanilije.
Mi naprosto obožavamo ovaj kolač, jučer smo ga jeli sa sladoledom od vanilije i svježim jagodama! Samo nama umjesto tamne čokolade koju ne volimo više odgovara sa dorinom za kuhanje!
Probajte!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Slatki sendvič > Sastojci: 2 integralna peciva,
1 naranča,
1 banana,
2 sušene marelice,
4 žlice Lino lade,
2 žličice sjeckanih popečenih lješnjaka
Uputa: Priprema
Bananu ogulite i narežite na kolutiće. U odgovarajuću zdjelicu stavite kolutiće banane te ih prelijte sokom od naranče.
Sušene marelice narežite na sitne kockice.
Peciva uzdužno prerežite na pola, pa na donju polovicu svakoga razmažite žlicu tamne Lino-lade, zatim rasporedite banane te po njima pospite kockice marelica i sjeckane popečene lješnjake.
Na gornje polovice peciva razmažite žlicu svijetle Lino-lade, pa poklopite sendvič i poslužite.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Bjelokapica > Sastojci: 1/2 kg petit keksa, , 1/2 l slatkog vrhnja, 1 jogurt ( voćni ili obični ), 10 dkg šećera, 3 želatine, 1 puding od vanilije, 2 dl sirupa za razređivanje ( neki crvene boje)
Uputa: Posebno izraditi slatko vrhnje, a u drugoj posudi jogurt sa šećerom, sve zajedno izmiješati i dodati otopljenu želatinu ( po uputi sa vrećice ).
Preljev: skuhati puding od vanilije na 2 dl sirupa i 2 dl vode
Slagati u srednji pekač: kekse - kremu- kekse i vrući preljev na kraju
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
fritule > Sastojci: 1 obični jogurt
1 jaje (cijelo)
3 žlice šećera (pune)
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
5-6 žlica brašna (pune žlice)
naribanog limuna
malo rakije
Uputa: U jednoj posudi izmiješati: jogurt, jaje, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, naribanog limuna i malo rakije. U jednom srednje visokom loncu zagrijati ulja za prženje, te sa malom žličicom stavljati smjesu u zagrijano ulje i pržiti.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Pita od jabuka alla teta Pepica > Sastojci: TIJESTO: 30 dkg brašna, 1 prašak za pecivo, 10 dkg šečera, 1 vanilin šečer, 1 jaje, 1 stolni Zvijezda margarin.
NADJEV: 1 kg jabuka, 15 dkg šečera, malo cimeta (po volji).
Uputa: Zamjesiti sastojke za tijesto i razvaljati tijesto na dimenzije većeg, plićeg protvona.
Jedan mali dio tjesta odvojiti sa strane.
Naribati jabuke, dodati šečer i cimet i dobro izmješanom smjesom nadjenuti razvaljano tijesto.
Od onog malog dijela tijesta napraviti tanke valjčiće i slagati ih na nadjev od jabuka, šečera i cimeta tako da se kreira oblik mreže.
Staviti u pecnicu na 200 stupnjeva i peći dok tijesto ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Vrlo jednostavan recept za finu pitu :)
DOBAR TEK!
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Dječja torta od jogurta > Sastojci: 160g šećera u prahu, 2 jaja, 225g brašna, 250ml ulja, 225ml obićnog jogurta, 1 pp, par kapi arome od vanilije.
Uputa: Sve sastojke promješati i peći u okruglom kalupu, promjera 26 cm. na 160 stupnjeva oko 30-40 minuta.
Dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Torta s jabukama > Sastojci: 150g šećera, 150g brašna, 150g maslaca, 4jaja, 1/2 vrećice kvasca, malo korice limuna. 4-5 jabuka zl. delišes, malo soli.
Uputa: Jabuke oguliti i odrezati na tanke fete, maslac otopiti. Jaja, šećer, malo soli i koricu limuna izmiksati. Kad je maslac mlak ubaciti ga u jabuke i promješati, na to ubaciti brašno i kvasac. Nakon toga ubaciti i smjesu od jaja. Sve stresti u okrugli pleh obložen papirom za pećenje. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Kad je gotov posuti s šećerom u prahu.
dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Američke palačinke > Sastojci: 1 jaje, 1 žlica šećera, 1 prašak za pecivo, 1 čaša glatkog, 1 čaša oštrog brašna, mlijeko, 1 vanili šećer, 1 banana (po izboru)
Uputa: Umutimo sastojke da se dobi smjesa kao za palačinke, ali gušća.
Na tavu ne stavimo ulje. Ulijemo jednu šeflju smjese na sredinu tave (ne širimo je). Minuta na jednoj, minuta na drugoj strani.
Poslužiti uz voćni ili čokoladni preljev, orahe ili javorov sirup.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kocke > Sastojci: Kora:
6 jaja, 6 kasika secera, 3 kasike kakaa, 6 kasika brasna, pola praska za pecivo
Zaljev:
2 case od jogurta secera, 1 i pol casa vode (od jogurta)
Fil:
2 pudinga od vanilije
0,5l mlijeka
250gr margarina
casa od jogurta secera
Glazura
cokolada za kuhanje
4 kasike ulja
Uputa: Umutiti navedene sastojke za biskvit i ispeci ga. Zaljev staviti da se kuha,kratko kuhati, vruc kolac zaliti vrucim zaljevom.
2 pudinga skuhati u pola l mlijeka, umutiti margarin i secer, premazati po hladnom tijestu.
Preliti cokoladom istopljenom sa uljem(ja dodam i malo mlijeka)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Beze torta > Sastojci: 4 beze kore
5 žutanjka
5 žlica gustina
10 dkg oraha, mljevenih
10 dkg lješnjaka ili badema, mljevenih
10 dkg čokolade
15 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
0,5 l slatkog vrhnja za filu
1 vrećica za šlag za premaz torte
Uputa: mlijeko skuhaš i umiješaš žutanjke i gustin, miješati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu u vruču filu da se otopi, pa dodati orahe i lješnjake. Kada je fila još topla umiješati maslac i kada se ohladi filati.
posebno izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag i filati na naćin: na beze koru namazati filu, pa šlag i tako redom slagati, kora, fila i šlag, na vrh dolati kora i cijela torta se premaže izmiksanim šlagom iz vrečice.
Šečer ne ide u filu jer su beze kore dovoljno slatke.
Torta mora stajati u hladnjaku do drugoga dana da bi kore otpustile i mogle se rezati.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kuglice > Sastojci: 200 g margarina, 300 g šećera u prahu, 1 jaje, 2 vanili šećera, 1 žlica ruma, 200 g mljevenog keksa, kakao
Uputa: Umutiti jaje i šećer - pjenasto, kasnije kuhačom umješati ostale sastojke, oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
|
|