cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 4. tjednu

calendar-img

Dok vi čekate menstruaciju, vaše je tijelo već shvatilo da se događa nešto važno! Ako potkraj ovog tjedna napravite test na trudnoću, po svoj će prilici pokazati drugu crticu, crticu života. Čestitamo svima onima koji su taj rezultat očekivali, odnosno silno željeli, a posebne čestitke i onima koje je crtica pogodila kao grom iz vedra neba! Počinje prekrasno, ali i tajnovito razdoblje vašeg života! U ljekarnama možete kupiti više vrsta brzih testova na trudnoću koji pokazuju trudnoću na osnovi humanog korionskog gonadotropina koji trudnica izlučuje mokraćom. Tako nastaje ta tajnovita druga crtica koju možete očitati u malenom prozorčiću na «olovci» koju ste umočili u urin. Neki su testovi osjetljiviji od drugih, zato nije uvijek pametno napraviti test već prvi dan izostanka menstruacije ili na popodnevnom urinu. Ako je brzi test negativan, liječnici savjetuju da ga nakon tjedan dana ponovite.

Uz veselje ili iznenađenje zbog druge crtice već se mogu početi javljati i prvi znakovi trudnoće. Osjećaj umora, promjene raspoloženja, često odlaženje na WC te osjetljiva i napeta prsa upućuju na nastajanje novog života.  

Ovdje treba posebno naglasiti da su prva tri mjeseca trudnoće najvažnija i istodobno najkritičnija za razvoj embrija, zato mu priuštite zdrav početak razvoja.

Većina oštećenja ploda nastaje na samom početku trudnoće, stoga vam toplo preporučujemo da stavite sebe i malu točkicu u svojem tijelu na prvo mjesto!

U širokom luku zaobiđite cigarete, alkohol i ostale droge, ograničite pijenje kave i opterećenja, prije svega psihička, ali i fizička.

Ako vas bilo što zabrinjava, nikako ne odgađajte odlazak liječniku!

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img