cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 41. tjednu

calendar-img

Tako ste nestrpljivo iščekivali predviđeni datum poroda, a vjesnika događaja koji se bliži nema i nema. Čak 40% trudnica rodi poslije dana D, a uzroka za to je mnogo. Obično se to događa već na početku jer se odredi pogrešna dužina trajanja trudnoće. Usprkos ranim ultrazvučnim pretragama koje prilično precizno određuju datum poroda, i to od – 2 do + 3 dana razlike između dužine fetusa i stvarnog trajanja trudnoće, kod većine trudnica koje se nađu u razdoblju poslije dana D vjerojatno još nije nastupio pravi, odnosno prirodni dan poroda. Nikako ne budite zabrinuti. Ako redovno i bar dvaput na tjedan posjećujete ginekologa (odnosno prema njegovoj procjeni svaki drugi dan), bilježite kretnje fetusa (još uvijek bi ih na dan trebalo biti bar 10), imate nizak krvni tlak i uredne nalaze urina, još uvijek ste sigurni. Ginekolog će možda procijeniti količinu plodne vode ultrazvučnim pregledom ili preciznije odrediti stanje fetusa. Ako količina plodne vode opadne ili otkucaji srca fetusa na zapisu CTG-a više nisu tako raznoliki, u rodilištu će umjetno ubrzati početak poroda. 

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img