cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 39. tjednu

calendar-img

Tijelo se priprema na porod. Plod se kod prvorotkinje spustio, cerviks (vrat maternice) i ušće maternice omekšavaju, a mogu se već početi otvarati. Neki ginekolozi u zadnjim tjednima, odnosno danima trudnoće obavljaju vaginalne preglede kojima među ostalim provjeravaju otvara li se ušće maternice. Bez obzira na stanje ušća, nitko ne može sa sigurnošću predvidjeti kada će točno početi porod.  Porod može početi bilo kada.

U danima prije poroda možete primijetiti i sljedeće znakove koji vas ne bi trebali smesti jer nije nužno da porod počne odmah kada se oni jave. U te znakove pripadaju: krvavi vaginalni iscjedak, izlaženje sluznog čepa, povećan apetit, proljev… Obično sluzasti i pomalo krvav čep izađe nekoliko dana prije početka poroda.

Sada već možete početi odbrojavati zadnje minute trudnoće, naravno ako ste još tu i ako već ne ljubite najljepšu bebu na svijetu. Kada se vratite iz rodilišta i saberete sve utiske od poroda, pozivamo vas da ih podijelite s nama ovdje.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img