cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 34. tjednu

calendar-img

Bližimo se kraju! Još približno 6 tjedana i upoznat ćete biće koje već osam mjeseci nosite u tijelu. Vaše su misli uglavnom okrenute porodu i brizi za novorođenče. U školi za buduće roditelje detaljno su vam objasnili kako protječe porod i njegove tri faze, zato ćemo ih samo ukratko ponoviti. Prva faza poroda počinje kada trudovi postanu redovni. Pripremite sat kojim ćete ih mjeriti. Vrijeme između trudova je vrijeme između početka dvaju truda. Dobro će vam doći i podatak o trajanju truda. Iznenadit ćete se da jedan pravi trud traje više od minute. Trudovi će isprva biti prilično nježni, a vremenom će postajati sve jači i učestaliji. Prva je faza poroda najduža jer obično traje nekoliko sati. Obično počinje kod kuće, a završi na krevetu za rađanje. Tijekom prve faze poroda širi se ušće maternice i, kada se potpuno raširi (10 centimetara), počinje druga faza poroda, tiskanje djeteta. Ova faza poroda završava rođenjem djeteta! Time je glavni dio posla obavljen, ali porod još nije završio! Dok vi budete uživali u prvim trenucima sa svojim novorođenčetom, počet će treća faza poroda u kojoj se oslobađa posteljica. Većina majki te faze uopće ne bude svjesna jer je prezaposlena divljenjem novorođenčetu i brojanjem prstića.

Odmah poslije poroda babica će vam pokazati kako ćete dojiti dijete. Obuzimat će vas neopisivi osjećaji koji će vam zauvijek ostati u sjećanju! Ali i tati!

I još ovo: u posteljici se već počeo izlučivati hormon koji će omogućiti nastajanje mlijeka u prsima.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img