cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Igrajmo se

calendar-img

Igračke koje potiču razvoj
Dijete u različitim dobima treba različite igračke koje potiču njegov razvoj te ga zabavljaju. Zato trebamo igračke odabirati prema njegovim tekućim potrebama. U tom razdoblju djeca jako uživaju u igrama u kojima uzimaju igračke iz kutije i slažu natrag. Za takvu igru nije potrebno kupovati posebne  nove igračke. U to svrhu možete upotrijebiti predmete iz kuhinje npr. lonac, plastične posudice ili kvačice. Ako se igračkama u trgovini ne možete oduprijeti odaberite takvu koja će »rasti« s djetetom, na primjer kocke koje će prvo slagati, a kasnije s njima graditi stupove, kuće i slično.

Ne zaboravite na činjenicu da najjednostavnije igračke, npr. komad drva najviše potiču djetetovu maštu. Taj komad može biti brod, kuća ili stolac.

Sigurne igračke
Za malu djecu koja si male predmete često stavljaju u usta, nos ili uši važno je da ne kupujete igračke sa sitnim dijelovima, odnosno na kojima se mogu maknuti dijelovi manji od 4 centimetara. Prije kupnje igračke uvjerite se:

- da je igračka dovoljno čvrsta da ne raspadne na sitne dijelove
- da nije otrovna (npr. flomasteri)
- da nema opasnosti napona struje ako je u njoj baterija.
- da su igračke na kojima dijete jaše dovoljno stabilne

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img