cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Igrajmo se

calendar-img

Dojenče uživa u društvenim igrama kao npr. u igri skrivača (ku-ku), voli i oponašati roditelje (oponaša kašljanje, pljeskanje,...). Predmet kojeg mu ponudimo uzima, pri držanju ga promatra, trese i prebacuje iz ruke u ruku. Još uvijek ga prinosi u usta. Namjerno udara s predmetom i trese ga da izazove zvukove zvečki kao i ostale zvukove. Ako mu pokušate oduzeti predmet, protestirat će. Općenito igračke dijeli s najbližima, ali ih još ne može lijepo dodati u ruku odraslog. Uživa u bacanju igračaka i drugih predmeta na pod, a nakon toga ih želi natrag. Sada već razumije da predmet postoji iako ga više ne vidi. To mu omogućava da pronađe djelomično pokrivenu igračku, a neki će pronaći i potpuno skrivenu igračku.

Omiljene igračke
Sada kada se vaše dojenče već kreće po prostoru, vrijeme je za igračke koje može gurati pred sobom ili vući za sobom (lopte, valjci, igračke na kotačima...). Primjerene su i mekane plišane igračke, zvečke različitih materijala i oblika, igračke namijenjene žvakanju,... A nemojte zaboraviti i na knjige.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img