cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Dobro je znati

calendar-img

Griženje bradavica
Većina dojenčadi sada već ima pokoji zubić. Iako je dok dijete siše gotovo nemoguće da vas ugrize, može to napraviti kada je već sito. Bradavicu može ugristi iz zabave ili ljutnje ako ima osjećaj da mu ne posvećujete dovoljno pažnje. Prvi put kada će vas ugristi će vam to možda još biti zabavno i smijat ćete se, ali ugrizi mogu postati sve bolniji te je bolje je da dojenčetu odmah pokažete da griženje bradavica nije zabavno i da se to ne smije raditi. Kada vas ugrize mirno mu recite NE i pritom ga odmaknite od dojke.

Pobrinite se za sigurnost
Dojenče je sve okretnije (i sve brže) i sve više oduševljeno istražuje. Osim toga se iznimno trudi da dohvati sve zanimljivije predmete. Istražuje ih i griženjem i sisanjem. Pritom je još premaleno da bi moglo razumjeti i naučiti što je opasno i zašto je opasno. Treba mu pomoć da bi moglo izbjeći opasnost. Briga za sigurni dom vašeg djeteta može biti jako naporna, ali u kombinaciji s stalnim nadzorom, ona je najsigurniji način za sprječavanje nezgoda i ozljeda. Morate znati da je nemoguće (a nije ni preporučljivo) dijete držati izolirano od svih potencijalnih opasnosti. Padovi, kvrge i ogrebotine su dio svakodnevice aktivnog djeteta, ali na vama je da s prilagođavanjem okoline i nadzorom spriječite ozbiljnije nezgode.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img