cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Dojenje i dohranjivanje bočicom

calendar-img

Dojenče u petom mjesecu starosti treba 5 do 6 obroka dnevno. Iako većina dojenčadi noću spava šest sati bez prekida, mnogo ih se jednom do dva puta probudi za hranjenje. Što se tiče učestalosti dojenja, najbolje se prilagoditi djetetu te mu ponuditi obrok uvijek kada plače ili pokazuje druge znakove gladi.

Hranjenje bočicom
 
Ako dojenje nije moguće ili ste odlučili da ne želite dojiti, odgovarajuća zamjena za majčino mlijeko je tvorničko prerađeno adaptirano mlijeko za dojenčad. U petom mjesecu dojenčetu možete ponuditi prijelaznu mliječnu mješavinu (označenu s brojem 2) koja je gušća i zasitnija, ali isto tako možete nastaviti i s početnom formulom (označenom s brojem 1). Većina dojenčadi treba 4 do 5 obroka dnevno. Što se tiče količine mlijeka, pridržavajte se uputa na ambalaži.

Više o hranjenju dojenčeta i podrigivanju nakon obroka možete pročitati u uvodnom prvom mjesecu.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img