cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Spavanje

calendar-img

Dojenče je već oblikovalo svoj ritam spavanja. Dnevni odmor je otprilike svaki dan u isto vrijeme, uvečer ima svoj sat za spavanje i ujutro sat za buđenje. Noću spava oko 10 sati i treba još oko tri puta po dva sata spavanja tijekom dana. Većina dojenčadi (prije svega dojenih) se noću još jednom do dva puta budi za hranjenje.

Ustrajte u svakodnevnoj večernjoj rutini koja će dojenče umiriti i dati mu do znanja da se bliži vrijeme noćnog odmora. Još uvijek se trudite da dojenče što češće zaspi samo u svojom krevetiću. Nikako ga nemojte odmah uzeti na ruke čim se počne glasati jer to može biti i posljedica umora. Ako ga odmah uzmete iz krevetića, uzimate mu priliku da se samo umiri i zaspi. Možete mu pomoći da se umiri s nježnim tapkanjem po leđima ili guzi. Ako se glasanje pretvori u plač onda ga naravno trebate uzeti u naručje i umiriti ga.

 

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img