cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Spavanje

calendar-img

Poteškoće sa spavanjem
Trogodišnjaku treba od 10 do 12 sati spavanja noću i ponekad i dvosatni drijemež preko dana. Noćno buđenje djeteta za neke obitelji predstavlja ozbiljni problem. Još gore je ako dijete navečer ne želi zaspati. To je za roditelje jako iscrpljujuće. Trogodišnje dijete uči o svom tijelu. Među ostalim se pita da li mu stvarno treba spavanje. Brine ga da će nešto propustiti ako zaspi. Ponekad je dijete strah zaspati zbog brige da nećete biti stalno kraj njega. Sve to mogu biti razlozi  zbog kojih djeca navečer ne žele u krevet.  Može biti da vas vaše dijete time samo isprobava. 

Spavanje u bračnom krevetu
Mnogo djece u toj dobi spava u sobi svojih roditelja ili u bračnom krevetu. Jednostavnog pravila što je ispravno i što nije nema. Važno je da režim spavanja kojeg prakticirate odgovara vama. Mnoga djeca u krevetu roditelja prespavaju samo dio noći- kada se uplaše tada vam se pridruže. Teško ih je uvjeriti da ponovno zaspu u svom krevetu, neki roditelji to ni ne pokušavaju.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img