writing-img

zatvor

clock-img

06.04.2010, 22:03

clock-img

joszde

pencil-img

854

curke trebam pomoć pošto sam već pri kraju trudnoće i na inzulinu i imam posebnu prehranu za diabetičare imam zatvor nije strašno ali me muči pa ako ima netko neki savjet sve osim čepića.

clock-img

06.04.2010, 22:10

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Mene isto sad nakraju pati zatvor.Nemam ti baš neki savjet,probala sam sve i svašta,od promjene prehrane,izbacivanja sira i babnana,do donata mg,ali nije mi baš pomoglo.Možda da probaš onaj activia jogurt,ako to smiješ.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

clock-img

06.04.2010, 22:13

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

Meni pomažu šljive i kruške za to, ako to smiješ jesti.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

06.04.2010, 22:14

clock-img

anja979

pencil-img

86

kivi nataste ujutro sam cula da super djeluje. ja sam ko galeb sto se toga tice, tako da osobnog iskustva nemam

Jana 17.01.2006
Petar 15.04.2010

clock-img

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

u prvoj trudnoci sam bas imala problema i nista mi nije nesto dugorocno pomagalo a u drugoj sam koristila aktiviu i moram ti priznati da nisam imala takvih problema i dan danas svako juto ili vece popijem jednuuser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

clock-img

joszde

pencil-img

854

jogur mi je pod obavezno onako navečer ili mlijeko ali ništa

clock-img

06.04.2010, 22:17

clock-img

joszde

pencil-img

854

od voća smijem samo jabuke i naranče ali ni to ne pomaže i ja sam dosad imala stolicu poslije svakog obroka ali kako sam bila u bolnici tamo mi se gadilo išta obavljati jer su uvijeti grozni a i nemogu obaviti nešto ako nisam kod sebe doma znam da zvuči ludo ali tako je pa mi se to već tamo desilo ali kada sam došla kući opet je sve bilo uredu i sada zadnjih tjedan dana jer moram jesti sve nešto smotano ,pojedem juhu jogurt voća sve zaljevam vodo danas sam i donat uzela ali ništa posebno ide nešto ali nije to to .

clock-img

06.04.2010, 22:20

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

uzmi si šumeći magnezij i svako jutro na tašte popi dva deci meni je stvarno pomoglo a i mm koji po tjedan dana nije išao na wc

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

06.04.2010, 22:24

clock-img

joszde

pencil-img

854

neznamjel smijem to jel ima u tome šećera

clock-img

06.04.2010, 22:28

clock-img

e_l_p_i

pencil-img

590

imaš šumeći magnezij za dijabetičare. Pitaj u ljekarni. od huxola

clock-img

06.04.2010, 22:43

clock-img

joszde

pencil-img

854

ok hvala svima,laku noć.

clock-img

08.04.2010, 09:18

clock-img

adryosijek

pencil-img

3129

ja cim jedem pilecu juhu s povrcem odma trcim na wc nemam problema sa tim ako i imam ali rijetko nekako to obavim 

moja mala cura je moje sve...

clock-img

08.04.2010, 14:48

clock-img

Tsmee

pencil-img

1121

Donat Mg, ali prema uputama. mislim da je 3 dcl na tašte i onda 2-3 dcl prije spavanja ili tak nekak. Ima točno doziranje kod zatvora na njihovim web stranicama. Meni je pomoglo. Sretno!

Već nas je puna kuća...

clock-img

08.04.2010, 16:08

clock-img

Ladina mama

pencil-img

427

Meni pomogla palenta - rijetka! Sretno!

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

clock-img

08.04.2010, 16:18

clock-img

mama mery

pencil-img

5395

ja sam poslje prvog poroda imala hemeroide i zatvor
pomogao mi je caj od bekunisa pa pitaj u ljkarni neznam dali ga ti smojes piti ja sam dojila i smjela sam

clock-img

08.04.2010, 16:20

clock-img

mama mery

pencil-img

5395

Milijuni zadovoljnih korisnika diljem Europe, kao i liječnici i nutricionisti, smatraju Bekunis
jednim od najboljih biljnih laksativa
Usprkos činjenici da su lijenost crijeva i posljedična opstipacija vrlo čest probavni problem pučanstva u industrijski razvijenim zemljama, to je još uvijek tabu tema u našemu društvu. Opstipacija muči na tisuće ljudi uz jako dobro poznat osjećaj kada se "ništa ne događa u crijevima."
Kada zapravo govorimo o opstipaciji? Ljudi, naime, imaju različite predodžbe o pojmu redovite stolice. Možemo reći da nema pravila o tome što je redovita stolica, jer koliko god se ljudi međusobno razlikuju, utoliko se razlikuje i dinamika njihove probave. Dinamika pražnjenja crijeva 2-3 puta dnevno ili 2-3 puta tjedno smatra se normalnom. Pojam opstipacija koristi se u slučaju kada:

• se crijeva prazne rjeđe od 3 puta tjedno,
  • je potrebno napinjanje i pritisak kod pražnjenja crijeva,
  • postoji osjećaj nepotpunog pražnjenja crijeva.
Najčešći uzroci opstipacije
- manjak tjelesne aktivnosti zbog sjedećeg zanimanja
- uzimanje nekih lijekova
- napetost na radnom mjestu, stres svakodnevice
- promjena načina prehrane na putovanju
- loše prehrambene navike Što možete učiniti sami?
  1. Redovito uzimajte doručak: stimulirat ćete pokretljivost crijeva i na taj način potaknuti prirodne impulse pražnjenja crijeva oko sat vremena nakon jela.
  2. Nemojte potiskivati prirodni nagon za pražnjenjem crijeva. Čak i u stresnim situacijama ostavite si za to dovoljno vremena.
  3. Uključite dovoljno vlaknaste hrane u svoju prehranu. Često je to jedina mjera koja će normalizirati vašu probavu.
  4. Uzimajte tvari koje bubre kao npr. pšenične mekinje ili laneno sjeme. Uz te namirnice trebate uzimati i puno tekućine kako bi spriječili stvaranje gruda (npr. uz 1 žlicu mekinja popiti barem 2 čaše vode).
  5. Za održavanje normalne tvrdoće stolice, dnevno trebate popiti barem 1,5 L tekućine. Što više tekućine pijete, to su bolji rezultati. Najprikladniji napitak je mineralna voda.
  6. Pobrinite se da vam je prehrana ujednačena i raznovrsna, s pravilnim udjelom bjelančevina, ugljikohidrata i masti.
  7. Ne zaboravite tjelesnu aktivnost. Brzo hodanje, gimnasticiranje, vožnja bicikla ili plivanje pomoći će vam u održavanju normalne crijevne funkcije.
A kada sve zakaže ... nastupa Bekunis Bekunis je na hrvatskom tržištu dostupan u 3 oblika:

Bekunis biljni čaj (80 g)
Bekunis biljni čaj je posebno pripravljena forma od probranih plodova i listova tinevelske sene. Pripravljanje Bekunis čaja vrlo je jednostavno: žličicu čaja prelijte hladnom ili mlačnom vodom, ostavite stajati 20 minuta, procijedite i pijte u malim gutljajima. Šalicu Bekunis čaja popijte prije spavanja.

Bekunis instant čaj (150 ml)
Bekunis instant čaj je u vodi topivi prah, posebno pripravljen za  brzu i jednostavnu pripremu tako da su sva senina ljekovita svojstva sačuvana. Jednu žličicu instant čaja otopite u šalici hladne ili tople vode, promiješajte i popijte prije spavanja.

Bekunis dražeje (45 dražeja)
Bekunis dražeje su prikladne za mlađe, dinamične osobe koje ne vole piti čaj, a povremeno trebaju prirodnu pomoć u regulaciji stolice.  Ako dulje vrijeme imate teškoća sa stolicom, potrebno je o tome obavijestiti liječnika koji će utvrditi radi li se samo o funkcionalnom poremećaju procesa probave ili o nekoj ozbiljnijoj bolesti. Zavisno o individualnim potrebama i navikama, na raspolaganju su nam razne mogućnosti za olakšanje pražnjenja stolice pa tako i cjelovita linija proizvoda Bekunis nudi različite oblike za svaki pojedinačni slučaj.
Osnovni sastojak Bekunisa je ljekovita biljka Senna angustifolia koja se stoljećima bere u Indiji i od nje kuha odličan biljni čaj koji uvelike doprinosi ljudskom zdravlju. Ova biljka se sve više koristi i u mnogim industrijski razvijenim zemljama, što je znak potrebe za što prirodnijim načinom života i ponovnog otkrivanja  blagodati i snage prirode. Zašto dati prednost Bekunisu 
  • Otklanja konstipaciju tako blago i nježno, tako prirodno, da nećete vjerovati da je laksativ.
    Ako ste ikada oklijevali uzeti laksativ jer ste mislili da bi prejako djelovao na vašu probavu, raspitajte se o Bekunisu - najpoznatijem europskom biljnom laksativu. U odnosu na laksative koje ste do sada uzimali, Bekunis vašem tijelu pruža olakšanje.
  • Djeluje u skladu s vašim tijelom, a ne protiv njega.
    Milijuni zadovoljnih korisnika diljem Europe, kao i liječnici i nutricionisti, smatraju Bekunis jednim od najboljih biljnih laksativa. Njegov poseban prirodni sastav djeluje u skladu s vašim tijelom, a ne protiv njega.
  • Pruža prirodno, blago i djelotvorno olakšanje.
    Ako Bekunis uzmete navečer, djeluje tako da blago pojačava prirodne probavne procese u vašem organizmu tako da sljedećeg jutra dolazi do ugodnog olakšanja.
  • Čisti tijelo od toksina.
    Dio jedinstvenog laksativnog djelovanja Bekunisa je i pomoć u čišćenju tijela od štetnih toksičnih supstancija i otpadnih tvari.
verzija za ispis | na vrh
[image]http://www.vasezdravlje.com/images/_.gif" alt='user posted image'>

nadam se da ce pomociuser posted image

< Poruku je uredio mama mery -- 8.4.2010 16:21:29 >

clock-img

15.04.2010, 22:53

clock-img

mammi

pencil-img

30

LAN!!! sjemenke lana. pravo otkrićeuser posted image
meni dovoljno svaku drugu/treću večer 2 žličice, prožvakati ih dobro i ujutro-taraaaaaam!!!user posted image muž isto! user posted image