cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Urinoinfekcija ili...???

clock-img

10.02.2011, 09:19

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Cure pomagajte,dugo me nije bilo na rr,stalno se vučem po bolnici.Evo jučer došla doma,uf!Nego,već dva puta u roku od mjesec dana sam na antibioticima..Kada me "uhvati"imam jako bolno mokrenje sa tragovima oskudne krvi,par kapi a oči ispadaju..kada sam primljena u bolnicu leukociti su bili 13,0,drugi dan radili mi briseve,u redu,urinokultura sterilna..davali su mi venozno injekcije 3 dana svakih osam sati,nakon toga terapiju tabletama NOVUROXIM..Moj ginekolog veli da se ne slaže sa tom dijagnozom i da je uvjeren da sam imala kamenac ili pijesak i nije mu jasno zašto mi nisu pregledali mjehur i kanale kada sam već dane provela u bolnici..u 23 tjednu sam trudnoće,sa bebom je sve super al ja se bojim tih silnih terapija i da mi se to ne vrati..moram strogo mirovati..jel tko imao slično iskustvo???Što mi je??Što da poduzmem,čajeve ne daju u trudnoći..Pomoziteuser posted image

< Poruku je uredio Renata RR -- 11.2.2011 12:01:33 >

clock-img

10.02.2011, 10:05

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

Pogledaj na netu, imas jos opcija za ublazavanje takvih boljki osim cajeva. Slazem se da ini cajevi sada nisu preporucljivi, no Uvin H caj bi mogla (raspitaj se, doduse), kupi si Cranberry Juice (sok od brusnice, no vodi racuna da ima barem 20% voca u tom soku i to brusnice... ona je poznata po pomaganju kod mokracnih infekcija), i naravno, pij puno obicne vode (ne gazirane) tako da sve to izmokris sto bolje.
To je barem pocetak... sretno.

clock-img

10.02.2011, 10:29

clock-img

Indy

pencil-img

1759

vjerovatno se neradi o samo infekciji, tome uzrok može biti kamenac ili pjesak. neznam zašto ti nisu pregledali bubreg ultrazvukom kad si već bila u bolnici. mogu ti samo preporučiti da piješ puno tekućine, možda to izađe samo mokraćom.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

10.02.2011, 10:41

clock-img

ribica1

pencil-img

2145

Čaj od brusnice ti je najbolji za takve stvari, očisti te skroz....

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

clock-img

10.02.2011, 12:02

clock-img

lavica81

pencil-img

3268

draga ajde ti lijepo na ultrazvuk bubrega da budeš sigurna. ako je samo upala provaj sa d-manozom, meni je puno pomogla. evo ti link pa pročitaj, mogu je uzimat i trudnice i bebe
www.d-manoza.com

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

clock-img

10.02.2011, 12:46

clock-img

emab

pencil-img

418

Za urino infekcije je bitno postići kiselost urina kako bi se ubile bakterije. Ja nisam jela u tom periodu ništa slatko, jer veže bakterije za sebe, pila c vitamin i brusnicu od Dietpharma za kiselost, i lactogyn kapsule za normalizaciju flore dolje. Povuklo se, s terapijom sam nastavila i dalje i nisam imala više nikako infekciju. Ne znam da li će ti to biti dovoljno, ali SRETNO!

clock-img

11.02.2011, 09:59

clock-img

breskvica22

pencil-img

557

sabina z. nadam se da ce proci. ja sam bila 10 dana u bolnici i dobivala svakih 8 sati u venu antibioti da mi se smanje leukociti i crp.
pokusaj sa brusnicom-caj,sok,voce,nebitno.......
sretno i javi nam rezultate

clock-img

11.02.2011, 14:41

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Hvala cureuser posted image pila vodu ko grabauser posted image  no nakon vaših odgovora muž je morao u kupovinu.U bolnici mi rekli da pijem samo vodu uvin čaj nikako,štetan je u trudnoći..slatko u ovoj trudnoći baš i ne jedem,više mi paše meseko,šnicl,batakuser posted image ..vidjet ću kakvi će mi nalazi cervikalnih briseva doć...Breskvice,pa imale smo istu terapiju,joj mene ruka od igle boli..si imala samo povišene leukocite?

clock-img

11.02.2011, 14:44

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

user posted image Sretna sam,napokon sam uspjela poruku poslat,od jučer pokušavam al me stalno izbacuje..

clock-img

11.02.2011, 15:02

clock-img

emab

pencil-img

418

Super što ti se papa meseko, meni se čini da ovaj put nosim skroz izbirljivu curku,jako malo joj se toga papa (čitaj meni) - uglavnom imam želju samo za nekom ribicom, škampima i obavezno su nam na meniu NARANDŽEuser posted image .
Joj i s cervikalnim brisevima sam se namučila u prošloj trudnoći, ali evo u ovoj sve ok. Koliko moraš čekati nalaz, ja sam šizila jer bi ga dobila tek 7-10 dana nakon uzimanja briseva - zbog Clamidie. Javi kakav ti je nalaz.

clock-img

11.02.2011, 17:37

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Emab,možeš li mi što reći o tim brisevima?Ja ću dobiti nalaz u ponedjeljak nalaz,bar su tako rekli..ne znam kakva je terapija ukoliko je nalaz loš,uopće se ne mogu opustiti..sad pijem tablete novuroxim i dok god njih ih pijem moram stavljat vaginalete gyno-daktarin...

clock-img

11.02.2011, 17:57

clock-img

LUNA000

pencil-img

1023

evo Sabina možda ti i ja pomognem sad sam vidila ovu tvoju temu..imaš u DM-a kupiti 100% sok od brusnice prirodni proizvod od Alnavite..bočica je od 330ml..možeš ga piti čistog tako..malo po malo..ili s vodom...ja sam ga pila čistog...i super mi je

A:31.10.2005.
N:27.12.2006.
L A 30.05.2011.

clock-img

11.02.2011, 18:49

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Hvala Luna,evo baš danas sam bila u potrazi u dm-u za takvim sokićem,živim blizu dm-a malo sam se prošetala,muž mi je u bili kupio sokove od brusnice al sa udjelom brusnice 30%..a ja očito ćorava user posted image  našla samo one od paga..

clock-img

11.02.2011, 19:01

clock-img

LUNA000

pencil-img

1023

tako sam i ja tragala za največim udjelom..kod mene u dm-a ovaj sok ti treba biti na polici sa zdravom hranom..tj..mislim na prirodne proizvode npr.Alnatura i slično..ili na polici gdje stoji med, maslinovo ulje,žitarice, aceto balsamico i tako to...nadam se da češ naći...user posted image

L A 30.05.2011.

clock-img

11.02.2011, 19:05

clock-img

LUNA000

pencil-img

1023

ovako to izgleda...nisam našla veču sliku... http://www.alnavit.com/de/saefte/29023

L A 30.05.2011.

clock-img

11.02.2011, 21:01

clock-img

emab

pencil-img

418

Sory, nisam ti stigla prije odgovoriti, sinčić stigao iz vutića pa sam bila zauzeta, sad pava pa ja brzo za komp. Ne znam baš sve, ali ono što znam napišem ti u nastavku.
Brisevi se sastoje od 4 pretrage, analize: ureoplazme, mikroplazme, bakterijskog brisa i brisa na clamidiu. O prve dvije ti ne znam apsolutno ništa, i nalaz na njih mi je uvijek bio ok (a radila sam gu uuuuuuuu jako pouno puta), treća analiza ti pokazuje da li imaš bakterije u brisu (ne moraš ih nužno imati ako imaš urinoinfekciju ali i obrnuto, pa ti naši doktori lijepo vide da je sve ok u  urino kad ono ko zna da li imaš u brisu, a na tu analizu te ne šalju, ja sam se to nažalost na teži način uvjerila), a zadnja analiza na Clamidiu je najbitnija da se napravi već u prvom tromjesječju jer ta bakterija tada izaziva jako veliku smrtnost ploda - hvala bogu nikad je nisam imala. Ono što je mene mučilo se zove BETAHEMOLITIČKI STREPTOKOK i taj user posted image  me mučio u prvoj trudnoći, zbog njega sam imala prijevremeni porod u prvoj trudnoći sa 25 tjedana i do polovice druge trudnoće sam se mučila s njim i u urinokulturi i u brisu.  U ovoj trudnoći ga nisam imala, ali ja ti konstantno trošim onu terapiju koju sam ti napisala, doktor mi je objasnio važnost kiselosti urina i normalizacije flore i evo meni djeluje. Još mi je rekao da naravno da u slučaju dok sam imala bakterije moram trošiti antibiotik i istovremeno  vaginalete jer od antibiotika najčešće dobijemo gljivice, jer nam se poremeti flora. Gyno-daktrin ti se radi na bazi mliječne kiseline i nije štetan za bebaća, ali ja ga nisam podnosila, već nakon 2 vaginalete me užasno peklo, pa sam prešla na terapiju Plymicola, još je nekada bio najbolji Geonistin ali njega već 2 godine ne proizvode. Kod antibiotika je bitno da ti pogode pravu terapiju, ja se više ni ne sjećam što sam sve pila, valjda bi lakše nabrojila ono što nisam pila. VELIKA UTJEHA mi je bila to što mi je doktor objasnio da ukoliko ni ne pogode pravu terapiju, svaki antibiotik smanji koncentraciju bakterije i za sami porod je najbitnije da su što manje prisutne kako ne bi prešle na plod, također mi je rekao da bakterije najčešće ne prodiru do bebe i ne ostavljaju nikakve posljedice na njih i bitno je da se to sve uredno poprati. Ja sam bila "hodajući vlak bakterija", uvijek nešto. Čak sam nakon prve trudnoće zajedno sa suprugom trošila neke antibiotike od kojih smo oboje imali probavne smetnje, ali bila sam je se riješila, kad ono čim sam ostala trudna 2 put evo nje opet user posted image . Od kad sam je se riješila u drugoj trudnoći i dok nisam bila trudna sa curkom cijelo sam vrijeme pila brusnicu i c vitamin i 45 dana lactogyn pa bi napravila pauzu od mjesec dana da ga ne pijem i onda opet. Sad to sve pijem već 2 mjeseca prije nego sam ostala trudna i evo nas u 33. tjednu bez ikakve infekcije user posted image user posted image user posted image user posted image  a joj možda sam pretjerala sa objašnjenjem ali nadam se da sam ti pomogla user posted image

clock-img

11.02.2011, 22:52

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Bravo Lunauser posted image ,sad ne mogu fulat,hvala na sličici!Ujutro sam u dm-u..sve što bude na polici je mojeuser posted image ...EMAB,hvala ti na tako lijepom,detaljnom objašnjenju.Jako sam rastresena čekajući te nalaze,moram napomenuti da sam rodila dvije curke i obe trudnoće su bile savršene,sada se prvi put susrećem sa tegobama,nikada briseve nisam ni radila i sada me jako strah što me čeka.Nosim dečka,na početku trudnoće imala hematom,posteljica otraga nisko do ušća,sada evo te napasti.Očito su cure izdržljivije ili sam ja problemuser posted image ..

clock-img

11.02.2011, 23:11

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

I još nešto da te pitam,ipak si to prošla pa mi možeš pomoći,meni tako zbunjenoj! Zanima me ako su mi brisevi uzeti u ponedjeljak a dan prije tj.u nedjelju sam ostala u bolnici i započela sa terapijom svakih 8 sati venozno injekcije,leukociti13,0a urin je bio sterilan...može li ta terapija prikriti nešto loše,pogoršati ili promjeniti ishod nalaza??

clock-img

12.02.2011, 10:46

clock-img

emab

pencil-img

418

Nisi zbunjena, samo hvala bogu nisi imala iskustva s tim. Mislim da ti neće utjecati jer kad sam ja završila u bolnici sa visokim leukocitima  i UŽASNO visokim CRP-om odmah su mi u venu davali 3 različite vrste antibotika, a tek dan iza su mi radili briseve i oni su pokazali betahemolitički streptokok, kad su vidjeli o kojoj je bakteriji riječ nastavili su mi još deset dana s jednom vrstom antibiotika. Mislim da su ti dobru terapiju dali jer taj antibiotik je identičan Novocefu a on se obično daje zato što djeluje na jako široki spektar bakterija. Ja sam u prvoj trudnoći nosila curku, tak da ti to baš i nema veze, vjerojatno ti je pao imunitet i organizam je bio malo manje otporan usljed nekog napora, stresa..., znam da ne možeš da se ne brineš, ali biti će sve super sa sinekom i tobom, želimo vam puuuuno zdravlja i

user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.02.2011, 11:11

clock-img

Rebeka

pencil-img

1303

Draga emab,

vidim da imaš dosta iskustva. Čitajući sve ovo osjećam se tako glupo i bespomoćno. Naime, u 13.tjednu su mi otkrili bakteriju streptococcus agalactiae jer sam činila urinokulturu. Dok sam čekala rezultate nalaza, osjetila sam jaku bol u stomaku, ali svi su mi govorili da je to normalno jer mi se maternica širi. Nisam davala tome veliku pozornost jer ipak nemam iskustva s tim. Ali, uvečer me tako jako bolio stomak, da sam se ozbiljno uplašila. Ujutro sam nazvala dr. a on mi je rekao pod hitno da dođem. U međuvremenu je dobio nalaze, pregledao me, rekao da je s bebom sve u redu, ali ta bakterija je najvjerovatnije uzročnik bolova. Propisao mi je ampicilin,3x1 8 dana, međutim, kako su to inekcije a meni nije zgodno dolaziti tako često u dom zdravlja ili bolnicu jer živim malo dalje, propisan mi je Amoksicilin od 500 mg, ali i obvezno ležanje i mirovanje bar 4 dana da ne dođe do krvarenja što je mene jako uplašilo. Nisam navikla ležati jer sam tip od akcije i na početku sam pomalo radila neke laganije poslove, ali onda sam na wc papiru vidjela krvavu točkicu što me jako uplašilo. legla sam i nisam se mrdala. To je nestalo, ne boli me ništa za sada, pijem antibiotike još danas pa onda 17. na redovitu kontrolu i ponovni nalaz urinokulture. Toliko sam sada oprezna, nastojim ne raditi ništa i jako se bojim, pogotovo kada čitam vaša iskustva. Imam milijun pitanja, a malo odgovora. Još kada mi je rekao da bakterija može biti opasna za bebu, paralizirala sam se. Onda kući slušam priče: ne pij tablete u trudnoći, šteti bebi, pij samo tekućinu, izaći će same...
Ma nisam više pametna...

Naše malo zlato stiglo nam je 02.08.2011.
Koja sreća i blagoslov....

clock-img

12.02.2011, 11:41

clock-img

emab

pencil-img

418

Joj, ovu zadnju rečenicu ignoriraj! Antibitotici ti ne smetaju bebici, a velika koncentracija njih u urinu sigurno može prodrijeti kroz maternicu i nasmetati bebici. Za tekućinu se slažem, treba je dosta trošiti kako bi razrijedila urin, ali samo to ti neće riješiti bakterije. Terapiju vjerujem da su ti pogodili, jer se radi o pencilinskoj terapiji koja se koristi za liječenje streptokoka. Ja sam je uzimala za betahemolitički streptokok. Dokle god imaš infekciju trebaš odmarati jer strebtococusi znaju ispuštati toksine koji uzrokuju trudove, a oni onda uzrokuju i prijevremeno otvaranje i to ti je začarani krug. Streptococus Agalactiae sam jednom imala dok nisam bila trudna (sklona sam inače urino infekcijama i čestim upalama bubrega) i izliječila sam ga jednom turom antibiotika. Ono što je još jako bitno je to da ti dolje stalno bude suho, bakterijama jako paše vlažnost i dok ti radiš, dolje se znojiš pa im to pogoduje za razmnožavanje, dakle i s te strane bi trebala mirovati. Preporuča se nositi široki, prozračan i PAMUČNI veš - nikako te ne bi smjelo stiskati. Ne moraš se dolje prati sto puta dnevno, čak se i ne preporuča prečesto pranje jer narušavaš floru, ali bi trebala mijenjati više puta dnevno gaće, ili ono što je meni postala praksa je da koristim pamučne uloške koji se inače koriste kad rodiš (nikako dnevne - jer imaju u sebi umjetna vlakna i pretanki su pa ti se iscjedak ukoliko ga imaš zadržava u blizini bakterija) i mijenjaš ih svakih nekoliko, odnosno svaki put kad ideš na wc. Eto, nadam se da sam ti malo pomogla - ak te još neš zanima slobodno pitaj user posted image

clock-img

12.02.2011, 11:42

clock-img

emab

pencil-img

418

mislila sam na veliku koncentraciju bakterija u urinu da može nasmetati bebi

clock-img

12.02.2011, 11:46

clock-img

Rebeka

pencil-img

1303

Hvala ti puno, ne mogu ti opisati koliko se bolje i sigurnije osjećam...
Naravno, ukoliko bude još pitanja, javim se, do tada user posted image user posted image

Naše malo zlato stiglo nam je 02.08.2011.
Koja sreća i blagoslov....

clock-img

12.02.2011, 11:55

clock-img

emab

pencil-img

418

Samo se nemoj puno živcirati, drago mi je da sam ti pomogla. Meni je doktor rekao da se stresom i živciranjem narušava imunitet, a to ti najmanje treba.  Samo se opusti i razmišljaj o svojoj user posted image pa ćeš se odmah oraspoložiti.

clock-img

14.02.2011, 14:52

clock-img

sabina z.

pencil-img

79

Evo da vam javim,upravo sam saznala da su mi nalazi cervikalnih briseva U REDUuser posted image ! Jako sam sretna! Hvala vam na savjetima i dalje nastavljam piti brusnicu,puno brusniceuser posted image ...