IZVORNA PORUKA: tikica_69
Nemoj previse djeci uzimati za zlo....oni samo iskreno pokazuju svoje osjecaje i ne znaju to jos kontrolirati.
Djeca nisu svjesna koliko povrijede. Ali ih treba usmjeravati u pozitivnom smjeru i ukazivati na lose ponasanje.
baš tako...uostalom nekada se treba dati da se sama izbori za svoj status...oni se posvade i opet mire a ti ako stalno zvocaš ostavljaš dubog trag...treba razgovarati i postaviti u istu situaciju ali nisam za to da se za sve odmah intervenira....
Ti malo nekad previše pažnje posvečuješ tim sitnicama...sad mi susjeda bila sa malim od godinu i pol na kavi i mali zgrabi moju zver za ruku...ona je skočila kao da će ju pojest...ja sam samo mirno rekla, nek se i rasplače...kaj misliš da će u vrtiću teta skakati na svaku...onda bu imala traume jel nema mame da ju zaštiti...ak ju zgrabi nek se izbori ili nek plače...od malo suza ne bu joj niš...nije sve tako grozno kako mi stariji to gledamo...
mlađa seka joj je dala dio jel voli štapiće i gotovo...

...nažalost nije naučena djeliti i ne zna iskazati ljubomoru možda...tko zna kaj joj je u glavi ali sigurno ne da je seki bacila na pod ko psu kako si ti vidjela!