writing-img

previše grintav i nervozan

clock-img

23.11.2009, 10:43

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

takav vam je moj mali...istina je da mu rastu zubići i sve...ali, to dijete je pregrintavo! čim nije nešto po njegovome, grinta, plače skriči...i nema šanse da ga ostavite npr u krevetiću ili na jednom mjestu s očekivanjem da će ušutit za koju minutu! deračina, plakanje, grčenje.....Ja u šali kažem- luda raca user posted image user posted image user posted image  (a biće i je to razloguser posted image  -jednostavno je takav po naravi)? Sve živo mu se mora ugodit inače urla...to zaprav znači da se ja ne mogu maknit od njega po ure a da on nešto u miru "prčka", kao neka djeca npr. Znam jednog dečka kojeg stave na pod- na onaj zabavni tepih i on je u stanju tu se mirno igrati satima......user posted image . Pitam se je li ja nešto krivo radim...ali ne- nije gladan, pelene suhe, toplo mu....ajde više i ti zubići, ne mogu sve njima pripisat!  ČIM jA NIASM U BLIZINI ON JE JAAAAAKO NERVOZAN I GRINTAV. Vjerojatno je jedan od razlog i to što ga dojim i po cijeli dan je samo sa mnom! Je li moguće da sam ja nervozna pa prenosim na njega? A ja mislim da uspješno izbjegavam to prenošenje nervoze i sl. Jučer sam pukla i izderala se jaaaako na njega! Prepala sam ga pa je zašutio. Pa opet se izderala pa je još više plakao. Poslije mi je bilo krivo........ Uh. Ne želim se na njega derati. Ni tući ga po guzi, ni sad ni poslije....Muž kaŽE- MA DERI SE, TUKNI GA MALO...aLI- I DA HOĆU- PREMALI JE, A I NIJE TO MOJ NAČIN.
Mali je jako pametan, napredan, vidi se na njemu, ali je i veoma živčan.... Možda sam ja živčana a da nisam svjessna, ili sam bila takva u trudnoći...ili su GENI???!!! 
PS- i noću se budi, 3-4 puta, ja ga podojim pa zaspe pa se opet probudi, po dan odspava 1-2 sata...Odakle mu energija?????????????????????????

clock-img

23.11.2009, 10:52

clock-img

mišica 666

pencil-img

3302

uh znam da ti je teško ali tući dijete ito još tako malo pa neznam kako slabo ni u ludilu. kad ti dođe teško iziđi tren udahni duboko smiri se. zamoli nekoga da ga izvede malo u šetnju da se malo odmoriš. ma proći će i to samo hrabro.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

clock-img

23.11.2009, 10:54

clock-img

Dajana

pencil-img

985

Neka djeca su takva, ja bi ga probala malo ostaviti samoga da te ne vidi, posjedneš ga u vrtić ili već gdje, i makneš se da te ne vidi, ostavi ga malo da se dere neće mu biti ništa. Onda ga malo primi, utješi pa ga opet odlučno ostavi samoga s tim da mu govoriš nešto da ti čuje glas.

clock-img

23.11.2009, 10:59

clock-img

MILLA

pencil-img

2676

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

ČIM jA NIASM U BLIZINI ON JE JAAAAAKO NERVOZAN I GRINTAV. Vjerojatno je jedan od razlog i to što ga dojim i po cijeli dan je samo sa mnom! na njega! PS- i noću se budi, 3-4 puta, ja ga podojim pa zaspe pa se opet probudi, po dan odspava 1-2 sata...Odakle mu energija?????????????????????????

ej,sve isto kao i kod nas....jedina razlika je što je on sa svima drugima dobar osim sa mnomuser posted image ....isto se po noči budi 3-4 puta, a po danu odspava max. 2 sata i to rijetko!!  šta napraviti? ja sam ukomirana!

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

clock-img

23.11.2009, 10:59

clock-img

zozo1

pencil-img

445

Sve ti je to normalno samo treba izdržati. Moj sin koji sada ima 5 godina od prvog dana rođenja svjesno je manipulirao samnom. Deranje, plakanje, grčenje i sve ostale popratne pojave, ako mi nije bio na rukama i ako nije bio u mojoj blizini. Noćima sam mjesecima spavala sjedečki kako bi njega privila uz sebe i kako bi on uopće spavao, nosila ga  do godine dana po cijelom stanu, vozila ga u kolicima , ljuljala u sjedalici, držala na rukama i spavala..... svi su mi rekli da sam luda i da prestanem to raditi. Onog trena kad je zaspao meni na rukama pokušala sam ga polako u dekici spustiti u kinderbet, to spuštanje trajalo je minutama, taj tren kada je osjetio da moja ruka nije ispod njega krič, plač i sve ostalo. Spavanej po noći ... sa četiri godine prvi puta je prespavao noć i sad se to naravno normaliziralo. Svaku noć budio se svakih 2 sata, bio žedan, pa plač, pa duda pa ko zna što sve ne, a ujutro rano treba ići na poso. Dijete je pametno, inteligentno, čak smireno (  ne mogu reći da je živčano i da ima ispade) ali jednostavno zahtjevno i na tako filozofski način dođe do svog cilja. Zato draga mama, smogni snage jer su jednostavno to takva djeca .... sad čekam drugo dijete, pa valjda sam ovaj puta zahslužila neku spavalicu .user posted image

clock-img

23.11.2009, 11:08

clock-img

MILLA

pencil-img

2676

ne vjerujem da smo mi toliki problem...vjerujem da je to takvo djete,što kažeš...ja sam bila kao beba takva...a moj brat(razlika samo 13mj) je bio ni čut ni vidjet...daš mu neku glupost i on to vrtio satima...user posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

clock-img

23.11.2009, 11:09

clock-img

katarinast

pencil-img

214

kao da sam ja ovo pisala...ista stvar.ja ga samo ne dojim.ni ja više neznam šta da napravim

KARLO 9.03.2009
*IMAMO DVA ZUBIĆA-GORNJA*

clock-img

23.11.2009, 12:12

clock-img

malizia

pencil-img

900

Moja starija kćer je stalno bila grintljiva, jako teško dijete, za svaku sitnicu bi se rasplakala, u ničemu nije uživala, a ako i bi to bi bilo vrlo kratko.Stalno smo bili pod stresom zbog nje.
Jednom je plakala 14 sati u komadu bez stajanja, nakon toga zaspala pola sata spvala i nastavila dalje.
Ona je sinonim za teško odgojivo djete!

clock-img

23.11.2009, 12:15

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

i ja se nadam da će mi slijedeće dijete biti spavalica!! jer s ovakvih više to bi bilo neizdrživo!!! valjda nam dragi Bog daje snagu...... a šta ćete, neki okolo samo šta mi ne kažu da sam ja kriva (svekrva), ali to ona od ljubomore, neće da prizna jer je njoj bilo 100 puta sve lakše, imala je pomoć, djeca su bila mirna, nije dojila, sve joj je bilo na ruku..... Ma moram jednostavno otupit na te komentare, jer bit će ih dok smo živi!!! Pogotovo što se tiče naše djece- PREKO NJIH NAS LJUDI MOGU POVRIJEDITI I IMANIPULIRATI NAJVIŠE, TU NAJVIŠE BOLI. Valjda se moram pomirit i oglušit na to...
A morat ću ja njega stavit u jaslice za koji mjesec, izgleda da je to pravo riješenje za oboje user posted image ... Nećkala sam se, ali tako će se ispucati, ii dobro njemu, dobro meni. Imat ću višpe snage za njega. A i sve ostalo....I da dovršim i fax i sve...ovo je nemoguće postalo user posted image

clock-img

23.11.2009, 12:27

clock-img

pikachu

pencil-img

4192

Vidim da nas ima puno sa sličnim pričama ine vjerujem da smo mi krive... Ja sam već pokušala sve metode koje se u knjigama navode, ali ne ide... To je jednostavno takav karakter... A sada kada kuži k'o je izvor hrane, čim me ugleda, a odem od nje, zaceni...user posted image  Nakon tako zahtjevne djece, valjda smo zaslužile spavalice sljedeći put...user posted image
A moja svekrva je isto puna savjeta i dijagnoza za popiz... Ja sam sama sa svojim djetetom (mama mi pomaže i više nego može) i moram joj ići niz dlaku jer je ne mogu pustiti da plače i ceni... Jedino se ipak nadam da neće trajati 5 godina...

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

clock-img

23.11.2009, 13:01

clock-img

uciteljica

pencil-img

1322

I ja imam jednu takvu doma, user posted image user posted image user posted image . Sve mora biti kako šefica kaže ili napravi i ja joj to dopuštam jer mislim da je premala da bih ju ograničavala. Zna da neke stvari ne smije (kao dirati vruću peć ili žice od kompjutera), ali bez obzira na tom svaki dan ispočetka ispipava jel tome tako. Vičem ja ne-ne, pec-pec, ali ona svejedno ode. Na wc ne mogu jer se deeeeere iz petnih žila u gajbici, ali nakon kaj sam se skoro pomokrila u hlaće stišćući i odugovlačeći odlazak na wc sad ju ostavim u gajbici i odem (dere se ona i dalje, ali ne bude joj bilo ništa od toga, mora malo grlo počistiti). J aka odlazim iz kuće oblačim se na stubištu da ne vidi da odem, user posted image .
Spavat ide u ponoć jer se ne da uspavati na rukama već puzi dok ne zaspi, user posted image .
Onda ija budem živčana i pomalo ljuta, pa me peče savjest kako sam se naljutila i tako u krug. Mislim da će doći vrijeme , kad bude kužila stvari da se sve to posloži.user posted image

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.