Večer cure, evo konačno da se malo i ja javim...
Mali anđeo jako mi je žao zbog dijagnoze tvog tate, nadam se da će operacija to srediti. Znači i kod tebe izljevi kod prvih
nakon poroda, uf kao da nije bilo dosta ono krvarenje nakon poroda. Šo se tiče dohrane, možda bi trebala poslušati doktore, možda joj se probava sredi s dohranom kad već ne ide s mlijekom. Probaj barem malo zgnječene bananice npr.
Belina hvala što pitaš za mene, evo dobro sam ali nekako proleti to vrijeme, a ja nikako da sjednem za komp. Nadam se da se maleckoj povukao refluks, odnosno da je to bilo samo zbog hrane koja joj je smetala. Nije lako mjerkati jel ide sve dobro s dojenjem, nadam se da će napredak biti dovoljan. Supe da je mala kakala, i ja vidim da je moj odmah zadovoljniji kad to obavi. Evo danas nije, a jučer je dvaput. Kod njega nema višednevnog nekakanja, ali on je na ad-u.
Pinky nadam se da će sve biti ok na pregledu, D lijepo napreduje po opisu. Moj se još uvijek nikud ne prevrće, ali je aktivan, diže noge i mrda se na sve strane, lupa nogama o podlogu kad ga prematam i ono što poludim to je da si grebe bedra dok ga prematam pa mu navučem nogavice od piđame na šake, a onda ih zajedno s piđamom trpa u usta, ma šou. Nisam primjetila da plače na nepoznate osobe, samo ih duže i pozornije promatra. Preplaši se iznenadnih zvukova i pokreta.
Nadam se da će tvom M brzo proći ta infekcija.
Inače baš me zanima kako vi režete nokte svojim malcima, to mi je ponekad nemoguća misija, a strašno su oštri i lako se ozljedi s njima ako ih ne odrežem. A da ne pričam o rezanju noktiju na nogama, to je tek pothvat godine, uf.
Danchy prava si sretnica da još nisi dobila
, iskreno ne znam koliko se tolerira kao normalno da dođe nakon poroda. Moja druga je upravo u završetku, prva tri dana je jako puno išlo, sad konačno posustaje. Mislim da je to sve normalno. I vi ste krenuli s papanjem i dobro vam ide, baš mi je drago. Koji je brend ta hranilica s kojom si zadovoljna ako smijem znati? Baš sad razmišljam koju kupiti.
Kontesa N vjerujem da će biti sve ok s L i da je napredak dovoljno dobar da možeš biti mirna, vidiš po djetetu da je sve kako treba. Baš mi je drago da već naveliko papate. Ja se strašno mislim oko te dohrane, kad krenuti, kako prepoznati da je došlo vrijeme. Da li krenuti sa žitnim kašicama ili voćem i sl.
Mislim da si ti spominjala Sinlac, baš me zanima jel se on baš mora raditi s vodom ili može i s formulom budući da je moj ionako na ad-u, a kupila sam već dvije kutije kao za početak kad krenemo.
Kontesa vau 8,5 kg sa 4 mjeseca, svaka čast! Baš me zanima koliko moj teži sada, mislim da bi mogao imati oko 7,5 kg. Nije ni čudo da si se odlučila već na dohranu, njemu stvarno treba
. Baš ću pitati pedijatricu što ona misli kad da mi krenemo, uopće ne znam kako da odlučim kad krenuti.
Snjeguljice žao mi je da vas koža i dalje muči, nadam se da će se crvenilo skroz povući.
Danas je moj malac u šetnji ne friškom zraku toliko ogladnio da je popio dvije bočice u razmaku od možda 20 min. I dalje papa male doze, oko 120 ml, ali više bočica tako da uzme on sebi koliko mu treba. Po meni je taman, ni debeo, ni mršav. Sladak je, vježba glasove, uzme igračkicu pa joj priča svašta.
Uhvatio je ritam spavanja, uglavnom zaspe oko 18h, najkasnije 20h i onda jedno buđenje za papanje, te sljedeće pred jutro. Po danu ga treba animirati jer spava malo, možda dvaput po pola sata, jedino produži ako je u šetnji. Polegnem ga u baby gym pa se tu malo zabavi, a gleda već i crtiće prilagođene bebama, sviđa mu se.
Jedva čekam sljedeći pregled pa vam javim koliki smo, koliko vidim i dalje dobro napredujemo.
Pričali ste i o kolicima, mi ćemo kasnije kombinirati sportsko sjedalo ovih krupnijih kolica i Maclaren kao laganiju varijantu ovisno o tome gdje idemo i što mi bude potrebno. Inače je malac popunio košaru i lupa nogicama naveliko, ali ga držim još u njoj jer je hladnije vrijeme.
Spominjali ste i dudice, moj je hoće samo nekad i to kad se uspavljuje, nudim mu je kad se vozi u kolicima i kad se uspavljuje. Inače ad se puno lakše uspavljuje, više ga ne treba nositi po sobi ili ljuljati u kolicima, sad čekam da se umori od igranja ili jednostavno kad vidim da mu oči padaju i da je onako previše miran odvedem ga u krevetić i on zaspe za čas.
Imam još jedno pitanje vezano za dohranu, na dosta mjesta sam pročitala da se sol ne dodaju u kašica, naravno one povrtne ili s mesom zbog bubrega koji još nisu razvijeni do 1 god., dok u jednoj knjizi koju mi ima poznanica i koja je kao baš dobra neki doktori savjetuju da se sol dodaje zbog razvoja mozga. Pa ajde sad ti budi pametan, baš ne znam što napraviti.
< Poruku je uredio Hajdi -- 15.2.2018 22:35:51 >