writing-img

RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018

clock-img

06.11.2017, 04:44

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

user posted image

user posted image danchy27 - 20.09. user posted image - Stigao nam Mateo 03.10.
user posted image user posted image user posted image
user posted image Teica2 - 24.09. user posted image - Stigao nam Noel 20.09.
user posted image mali andeo - 26.09. user posted image - Stigla nam Eli 01.10.
user posted image KontesaNina - 29.09. user posted image - Stigao nam Lovro 25.08.
user posted image Hajdi - 13.10. user posted image - Stigao nam dečkić 17.10.
user posted image kontesa - 14.10. user posted image - Stigao nam Ivan 08.10.
user posted image PinkyFunkyBirdy - 17.10. user posted image - Stigao nam Danijel 19.10.
user posted image sanjchi255 - 24.10. user posted image
user posted image Jezic123 - 18.11. user posted image
user posted image belina - 25.11. user posted image
user posted image Ancy 2001 - 04.12. user posted image
user posted image rosalye - 10.12.
user posted image Antonija13 - 19.12. user posted image
user posted image Liliki - 20.12. user posted image
user posted image Tink@ - 10.01.
user posted image Ribicaa105 - 18.01.
user posted image cetirisrece - 27.02. user posted image user posted image
user posted image set____alica - 05.03. user posted image

user posted image

< Poruku je uredio KontesaNina -- 6.11.2017 4:46:27 >

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 07:46

clock-img

Liliki

pencil-img

36

Cao cure, nisam se dugo javljala jer sam imala puno obaveze oko kupnje stana, i njegovo uredzivanje. Ali to je za mene bilo previse, od velikog napora, a nisam se uopsre stedela u zavrsila sam u bolnicu. Naime dobila sam jake bolove i kontrakcije na 3 minuta. Joooj strasno je bilo. Ostala sam 2 dana u bolnici , danas sam kod kuce, moram mirovati, otvorena sam dva ipo prsta, kontrakcije su se smirile, ali i dalje sam kriticna. Danas sam 33 nedelja i 4 dana, tako da molim boga da izdrzim jos koji dan, ginic kaze da napunim bar 34 nedelja. Dali su mi i kortiko za sazrevanje pluca mojoj bebici, a ona je samo 2100 kg. Kontesa Nina pomagaj ti si se mislim porodila u 35 nedelji, kazi mi kako je bilo i dali su i tebi dali prethodno kotriko za sazrevanje pluca, i kako je mali Lovro podneo inkubator i koliko je tamo ostao. Pozdrav svim curkama.

clock-img

06.11.2017, 08:43

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Hej Liliki, bas sam se razveselila kad sam vidjela da si se javila, a onda se rastužila kad sam pročitala post!. Ja sam dobila tu infekciju, ali nije bilo dovoljno rano pa je Ll morao biti oko tjedan dana na kisiku. No bio je veliki jak dječak pa je sve brzo bilo gotovo. Ostali smo u bolnici jer su tražili da bude do min 36 tjedna. U Hrvatskoj se dijete ostavlja na neonatologiji do određene kilaže, kod nas znaci da sve bude u redu + 36 tjedana starosti, ali ne znam kako je kod tebe. Možda da se to raspitaš? Iako pitanje je ko ce ti odgovoriti, jer je to davanje lažne nađe, sve ovisi kako ce dijete biti. Ali super je da su ti dali infekcije za pluća, to su mene zeznuli kod J, da su to dali možda bismo ranije dosli doma. No ima ti jos jedna stvar, svako novorođenče moze dobiti i žuticu, a ovi maleni mogu imati razne infekcije pa im se po pravili daju antibiotici. No nemoj sada kakao negativno razmišljati! Ako se takvo sto dogodi, samo Ann se javljaj ovdje!

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 09:05

clock-img

danchy27

pencil-img

365

Ma Nina, kolicina mlijeka po izdoju je 10-20ml, ako se to uopce moze nazvati nekom kolicinom user posted image . Al uredno spremam jer se jos nadam da bi moglo se nesto promijeniti.

3.10.2017. M.

clock-img

06.11.2017, 09:47

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Danchy, kada se izdajas, koliko dugo se izajas?! 20-30 min po svakoj strani ili vise ili manje?

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 09:53

clock-img

Liliki

pencil-img

36

Hvala ti na brzom odgovoru K Nina, evo me sad lezim , a oko mene sve naopako, nismo se uspeli preseliti, izvadila sam sve ispraznila plahare i sve je haos, ali moram izdrzati i lezati do daljneg. Stan moramo napustiti do 01.12, pa neka nam dragi bog pomogne. KNina , a dali nakon izlaska iz bolnice si imala zdravstcvenih problema s Lovrom, mislim na ceste prehlade, kad je poceo da sisa , vidim da ga dojis, i ne znam jos kakvih pitanja mi se vrzmaju po glavi. Ne znam ni dali to sto sam otvorena 2,5 prsta znaci da se porod ne moze duze odlagati, a grlic mi je skravcen na 15 mm. Sve u svemu, ne znam gde mi je glava, ne mogu ni spavat ni jesti, imam nenormalnu gorusicu, ne pomaze mi vise nista, i ne znam i sama vec kako si pomoci. Moj M je isto isekiran, ne zna dali da trci do stana s majstorima ili se baviti sa mnom. user posted image Izvinite drage moje, od mene samo razovarenje ovih dana, nadam se da cemo sve ovo proci i najvaznije je da izdrzim jos koju nedelju i moja kerkica da bude dobra.

clock-img

06.11.2017, 10:06

clock-img

belina

pencil-img

993

Liliki draga to sto si otvorena dva prsta ne mora nista znacit. Najvaznije je da su kontrakcije prestale, i to ako sam dobro shvatila same od sebe? Bez lijekova za zaustavljanje trudova? Tako je meni bilo u 28-om tjednu. Dva dana su mi davali lijek za sazrijevanje bebinih pluca, strogo sam mirovala i evo me u 38-om tjednu. Hahaha vjerojatno cu i prenijeti. Bitno je sad mirovati nista drugo nije vazno! Ako treba plati nekome da ti dode pomoci ako nema tko! U nas u ST (ne znam gdje ti zivis) otpustaju bebe kad dodu do odredene kilaze, 2300g, a naravno da to nije jedini uvjet-sto je rekla KontesaNina, ovisi o cjelokupnom stanju djeteta. Probaj se ne sekirat, nego zbog svoje bebe biti sto discipliranija. Izdrzi jos koji tjedan, a i 2100g je super kilaza! Realno da se i sad rodi mislim da bi bilo sve ok, ali tko to moze garantirat!!! I meni je doktor govorio izdrzi do 34-og tjedna i na konju si! Zelim ti svu srecu!
Jos mi je jedna prija upravo sad u rodilistu! Pukla joj voda, dva prsta, nema trudova! Uh, sve cu ih ispratit!!!
Kako ste cure? Ubija li vas juzina?
KontesaNina pa sta da spavas s L?! To ti je super, jedino ces se tako i oporavit! Kako je prosla noc djeci u krevetima na kat? I ja bi se mislila kao i ti!

clock-img

06.11.2017, 11:25

clock-img

Liliki

pencil-img

36

Belina, i ja sam primila tokolizu za zaustavljenje trudova, plus kortoko za bebiba pluca, ali sam tokolizu tesko primila imala sam tahikardiju srca sto bilo normalna pojava kad primas ovaj lek, tako da sam posle dve doze sam otkazala prijem trece doze , zato sto znam da se ovaj lek izuzetno toksican pa sam resila na svoj rizik da odlezim kuci, i nadam se da sam donela pravilnu odluku. Ja zivim u Nemackoj Belina.

clock-img

06.11.2017, 13:28

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Belina ma divno je spavati uz njega, samo onda nemam kada sto napraviti po kući. Zato je problem.

Liliki, oprosti, isla sam van pa nisam mogla prije odgovoriti. Neee, Potpuno je zdrav! Nismo imali nikakvih problema! Ja se necu složiti da je bitno doc do 36 tjedna, ja smatram da bi bilo savršeno do 37. Ali vidjet ces kako ce ti biti i vec sada je malena dovoljno velika da bi samostalno živjela! A to miruj i nastoj se ne sekirate! Time ces joj najviše pomoci!! Zelim ti svi sreću, mila moja!!

A meni rodice rodile jedna 2.11., druga dan kasnije, zajedno bile u sobi, obje rodile male djevojčice! Ma tako sam bila sretna!!!!

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 14:12

clock-img

nymeria

pencil-img

978

Pozz curke...
Kontesanina, hvala ti na lijepim riječima, svaka bi mama učinila to za svoju bebu...

Lilikiki, nadam se da ćeš izgurat što dulje u komadu...

Belina vjerujem da već jedva čekaš svoju malenu...

Danchy i hajdi kako je kod vas... Jel ide šta na bolje sa papicom?

Mali anđeo kak si ti sa svojim curkama?

Pinky kak ste ti i tvoji dečki?

Mm- 81 g; normozoospermia
Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

27.09.2016 - mamin decko F

Cekati je tesko i dugo ali za najljepsi poklon vrijedi sacekati

clock-img

06.11.2017, 14:21

clock-img

nymeria

pencil-img

978

Nego da se opet malo jadam kad nemam kome.. nakon tjedan dana što je fino spavao ( budio se samo 3-4x) i sad opwt dvije noći pol noći nismo spavali... Noćas od 11-3 bila akcija nosanja i nunanja i maženja... Tek kad je ispustio 2-3 prdaca je zaspao do 8..

Jel neko od vas čuo za to da bebe imaju peoblema sa plinovima po noći? On preko dana fino prducka i kaki 2-3x prosječno i pije dosta tekućine (vode, niš drugo ne prihvaća)
Kad popije čaj od komorača bude bolje ač ga već danima odbija...

Neznam više kaj da mu radim..

I što se ad-a tiče, prestsli smo sa fenistilom i svrbež mu se opet pojačao, kolko ste vi najdulje koristile kapi?
I mažem sa xeracalmom i nevidim nažalost učinka i dalje mu to hrapavo i crveno... Uzet ću u ljekarni neku kremu kaj mi teta tam preporučila pa ću sa tim vidjet..

Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

clock-img

06.11.2017, 14:54

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Nymeria, jesi 100% da je to zbog plinova? Ako sam dobro izračunala tvoj sinek ima godinu i 2 mjeseca, da možda nisu zubi? Ovo za plinove ne znam da sam ikad cula da bi tako dugo trajalo. Moj mali L zna plakati pa kd ga podignem prducne, ali mislim da to nije to o cemu ti pričaš.

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 16:43

clock-img

nymeria

pencil-img

978

Kontesa evo da ti pravo kažem to traje već mjesecima, pa malo si mislim ajd zubi su pa ajd svrbi ga... Pa mu naveče nedam niš teško i juče jako slabo jeo i on je tolko plakao i izvijao se na meni između pokušaja kunjanja i kad je tri put momački prdnuo zaspao ono ko beba...

Tak da stvarno više nisam pametna..

Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

clock-img

06.11.2017, 17:44

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Ajoj, Nymeria, stvarno ne znam sto bih ti rekla. Do sada mi se nije tako nesto dogodilo niti sam cula za takav promjer. Jos jedini svijet koji ti mogu reci da ideš pedijatru pitati sto bi to moglo biti...

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

06.11.2017, 17:55

clock-img

nymeria

pencil-img

978

Ma pedica me ne doživljava kaj se tog tiče.. ponekad sevi meni čini da i ja pretjerujem... Neznam ni sama više..

Nemogu to sa ničim povezat... Evo danas je kakao 2x al nisam čula da prdi... A ko zna kakva će noć bit..

Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

clock-img

07.11.2017, 07:38

clock-img

Snjeguljica_83

pencil-img

4548

Jutro!

Budna sam od 5:50, naspavana.... Spavam u krevetu s djecom i tako mi je lijepo.user posted image Kad lijepo djeca spavaju, naravno. Noćas je malac odlično spavao. Ma već tri, četiri noći spava super i vjerujem da sam to sad ureknula.user posted image

Nymeria, Fenistil smo koristili za svrbež nekih par mj. Mislim da nema ograničenja što se tiče duljine primjene. No, kod nas nije imalo nikakvog učinka.

Postoji jedan drugi sirup kojeg mame hvale za svrbež - XYZAL. Ide na recept, naravno. Tražila sam od naše pedijatrice po osnovi da sam čula da je djelotvorniji. On ti je tipa Aerius i Fenistil, ali kao jači. Uzima se obavezno prije spavanja jer kao umiri dijete. Mislim da je mrvicu pomagao mojoj E.

Koristila sam ga jedno vrijeme i onda odustala od kemije, krenuli na magareće mlijeko. Problem je što mi je onda boca propala, a baš je velika, jer se mora koristiti unutar dva mjeseca od otvaranja. Pa sam tražila drugu i dogodila mi se ista stvar.

Pitaj svoju ped. za taj sirup i pokušaj s njim!user posted image

Evo, moja E ima gadno crvenilo. Baš je hrapavo i češe se noću. Mislim da ću pitati i ja za sirup; i tako-tako moram do ped.

Što se tiče tvog malca, nemam pojma što bi mu moglo biti.user posted image Baš mi ništa ne pada na pamet. Možda jednostavno ima "sporija" crijeva pa tek uz pomoć vjetrova se smiri...

Velika cura user posted image
Mali veliki dečko user posted image
"Bog ne stavlja u srce želje koje ne misli ispuniti."

My Ovulation Chart

clock-img

07.11.2017, 15:19

clock-img

belina

pencil-img

993

Dan cure
Danas bila na pregledu i ctg-u, sve pet, uredno. Beba aktivna, oko 3100-3200, nije me gledao vaginalno. Pregled za 7 dana opet. Zadovoljna sam skroz. Od straha i svega sta sam prosla dosla sam do kraja i jako sam zadovoljna. Eto.

clock-img

07.11.2017, 16:52

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Bravo Belina za tebe i djetešce!!! Jupiiii!!! Bas sam sretna zbog tebe!

Snjeguljice, ja sam isto bila u 5:50 budna, ali totalno nenaspavana!

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

08.11.2017, 16:39

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Bokić drage moje! user posted image Nisam se javljala kako sam i rekla, ali valjda ću sad biti malo aktivnija. Jučer sam imala goste, a dan prije čistila stan zbog njih pa nisam stigla na RR, ali sad se nadam da ću se uspjet javim barem jednom tijekom radnih dana. user posted image

Sad ću pročitati što ste sve pisale samo da kažem da smo mi ok. D spava i dalje lijepo po noći, a zadnje dvije večeri se čak i sam uspava (nakon presvlačenja i cijelovečernjeg nacicavanja) i to tako da malo zadrijema pa ga stavim u kindač i onda se probudi pa malo kao tiska, proteže se, gleda okolo i onda zaspi bez plakanja i spava 5-6 sati u komadu). Počeo mi je puno više piškiti, a manje kakati i dobio je dojenačke akne. Iako nam je pupak otpao već 6.dan još je krvarilo iz pupka pa ga još nismo kupali, no čini mi se da je to sad ok pa samo čekam blagoslov patronažne da ga malo bućnemo u vodicu. Sutra bi trebala doći opet patronažna i ne znam zašto, ali uvijek me strah tog vaganja iako imam osjećaj da dobro napreduje. Pedici idemo 23.11. user posted image
M je dobro i lijepo mu je u vrtiću, a ja se osjećam dobro, ali lohije ne popuštaju (količinski su se smanjile, ali taman kad pomislim da prestaju onda se opet javi svježa krv). Pijem željezo i probiotik i dalje.

Ajme, pa cijeli dan pišem i sad neću stići svima odgovoriti. user posted image Budem sutra ostalima sad ću samo ukratko.

Belina, bravo za tebe i tvoju bebicu! user posted image user posted image user posted image

Liliki, samo smireno i opušteno i bit će sve dobro. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nymeria, žao mi je da vam XeraCalm balzam ne pomaže user posted image - s tim kremama nikad ne znaš koja će kome pomoći. Ako ikako možeš izdvojiti cca 310kn savjetujem ti da kupiš omnibiotik Panda i probaš mjesec dana ojačati imunitet malome - vjerujem da bi ti pomoglo i s njegovom kožom, ali i s probavom. user posted image Nama se ovaj balzam pokazao najboljim, ali vjerujem da nam je Panda riješila večinu problema - rezultat smo vidjeli već za 2 tjedna kad se crvenilo povuklo sa većine tijela i ostalo je samo na vratu i pregibima ruku i nogu (dijelovima koji su stisnuti).

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

08.11.2017, 22:36

clock-img

nymeria

pencil-img

978

Hej pinky, hvala ti na savjetu ajde budem probala i tu pandu kupit, ma kud sam nadavala već silne novce za sve i za to ću dati, nije nikakav bed,
Eto baš sam se nadala da će nam bit kremica ok ali eto ne popušta ga.. on ima 3-4 velika žarišta na leđima i 1 krastica na ramenu i 2 žarišta na prsima.. i točno vidim kad ga to svrbi.. jadničak..

Mi smo večerad bili na interliberu pa ga je baka uspavala i nije mu dala fenistil, mislim nisam joj ni rekla ps ću sad kad se prbi put zakmečka uvaljat..
Prošla je noć bila relativno ok... Par buđenja...
Nadam se da će i noćas bit ok..

P.s. smijem li davat pandu i fenistil u isto vrijeme?

I drago mi je da su ti dečki tako dobri i da vam sve fino ide, nadam se da i ono veliko dijete od muža ok i da te ne ljuti..

Ostale cure kako ste, uspavalo vas ovo vrijeme, ha?

Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

clock-img

08.11.2017, 22:38

clock-img

nymeria

pencil-img

978

I da podjelim sa vama, moja vještica od kad je počela dolazit se programirala, 33, 36, 39 dana.. vrlo zanimljivo, svaki put 3 dana produžiuser posted image

Ja - 85 anovulacija
23.10. 2015 biokemijska

clock-img

09.11.2017, 07:41

clock-img

danchy27

pencil-img

365

Jutro mamice i trudnice, citam vas ali nemam kad tipkati. Al sad nakon javljanja Pinky sam morala jednu brzinsku natipkati user posted image
Sta radite sa tim svojim bebicama da spavaju tako dugo user posted image ?
Moj programiran nocu da trazi jesti tocno svaka 2 sata. Nadam se da mu nije puno svaka 2 sata 100ml user posted image . I kakav je raspored mjenjanja pelena dok tako dugo spava? Kod mene je maksimum 4h da bude u jednoj peleni, bojim se ostaviti duze da se nebi osuo po guzi.

3.10.2017. M.

clock-img

09.11.2017, 08:38

clock-img

Snjeguljica_83

pencil-img

4548

Jutro!

Danchy, misliš na noćno mijenjanje pelena? user posted image Ja sam svog puštala cijelu noć bez mijenjanja... Nikad nije kakio, samo piškio pa... Ujutro bi mu promočilo, ali noću bi držala pelena. Nikad se nije osuo.

I koliko onda puta noću se budi, u kojem rasponu mu traje noć, od-do? Baš pojede 100 ml svaki put?user posted image

Velika cura user posted image
Mali veliki dečko user posted image
"Bog ne stavlja u srce želje koje ne misli ispuniti."

My Ovulation Chart

clock-img

09.11.2017, 09:17

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Danchy, a koliko ti jede po danu? Meni na kutiji NANa piše da između 3 i 4 tjedna bi trebalo dijete jesti 120 ml, a nakon toga 150ml. Ne kažem da su sva djeca ista, pa je stoga moguće da hoće manje, ali i vise jesti! Sto se pelena tiče promjenom prije nego zaspi navecer i do jutra ne mijenjam pelene (a čak ne koristim Pampers, vec babylove i vjeruj mi do jutra su pelene prepune!!!. Mjenjam samo ako služim da se pokakao, ali to ne ako je oko 4 ili 5 bilo jer je to pred jutro. Olakšaj si život! Jedino kad primjetila da nesto nije u redu, ali danasnje pelene su predobre, gotovo sve koje se koriste pa nije potrebno stalno mjenjati!

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

clock-img

09.11.2017, 09:24

clock-img

KontesaNina

pencil-img

356

Ja, izgleda, imam gljivicu u cici! I to bi mogao biti razlog zakaj je mali prošlo tjedan povukao krv i zašto me lijeva cica toliko boli! Sad moram zvati ginica da mi da ili termin za pregled ili recept za kremu za nas oboje. Uglavnom, to je to!

Kaj ima kod vas?

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!