Bokic curke! Eto mene nakon par dana. Nisam se uocpe stigla javljati jer je dragi radio u subotu, a jucer nismo bili doma. Pa sam se navecer vidjela kako ste se raspisale. Ajde da polako krenem:
Ribicaa105 dobro dosla! Osjecaj se ko kod kuce! Drago mi je da si skoro 4 mjeseca trudna jer je prvo tromjesjecje ipak najteze i najriskantinije. Sto god te zanima slobodno pitaj. Ko zna, drage ce ti volje odgovoriti!
mali andeo presuper za auto! U potpunosti vjerujem da ste zadovoljni jer Passat je ipak Passat. Limuzina i to vrlo funkcionalna! U svakom slucaju neka vas sluzi sto dulje i da vam uvijek bude na srecu i blagoslov! Iskreno mi je drago zbog vas!
Sto se odabira nasih imena tice: kada sam prvi put bila trudna odmah je pao dogovor da bude ili Josip ili Marija i tako se rodila Marija. Drugi put je MM htio da bude Vinko ili vec kako se dogovorimo. I tu puca ljubav!
Ja sam rekla niti slucajno Vinko! U zivotu sam poznavala dva Vinka koja su si voljela, jelte, spit nekaj (kak se to kod nas veli). A njegova je logika bila da smo se upoznali i vjencali u crkvi sv. Vinka pa da bude njemu u pocast. Na kraju je dogovor pao na Jakov ili Marta i tako sam dobila Jakova. Sa trecu trudnocu je bilo Lovro ili Franjo te Josipa, ako se dobro sjecam, ali tesko smo dosli do tog zenskog imena pa vise i ne pamtim da li je to bio odabir, no kako je sve brzo propalo, eto, zaboravila sam. I sada sam apriori rekla da ce biti Lovro. Zensko ime smo trazili tjednima, prosli smo valjda sva iole normalna zenska imena i svako je imalo manu. Vecinom sa njegove strane. kada je napokon prihvatio da necu niti cuti za Vinka, probao je zensku inacicu tog imena na sto sam si ja zamislila da dojim malu Vinku i jednostavno mi to ne ide. Na kraju je pao odabir na Tenu. Tu se sada lome koplja da li to ime je katolicno ili ne, trebamo li za krstenje izabrati drugo ime da dijete ima imendan (mi ih obiljezavano!), ali smo culi da je to slavonska izveenica imena Terezija pa smo onda prihvatili ime Tena. Da, znamo za spol i ne zelimo reci iz moje osobne gluposti koju sam jednom napisala pa ne kanim ponavljati. Uglavnom, sada je gin rekao da cu roditi ili 20.9. ili 27.9. i MM je to opet postao okidac da provali da ce ipak biti po sv. Vinku ako se rodi dijete na 27.9.jer je njemu to ZNAK da mora biti Vinko ili Vinka! I onda sam poludila pa sad Boga molim da ipak rodim 20.9. Osim toga, toliko mi je zadnja dva tjedna sve tesko da sto se mene tice neka me porodi i 13.9.! Nistaq vise ne mogu, luda sam! A klinci me samo izluduju i niti malo ne pomazu. (logicno, zar ne!?!)
Setalica i nama je pedijatar rekao da nista ne diramo pisica, ali mi pomalo ipak prevlacimo, posebno od kako je poceo piskiti pa da ga dobro obrisemo. Vec se vidi napredak, na pola puta smo, ali ne kanim nista pretjerivati, iskreno tog segmenta me jako strah. Nikada mi niti jedna zena nije rekla da djecaci relativno cesto imaju prokrvljenog pisonju pa je cesto velik i svaki put se stiltam kad to vidim. A imala sam tri necaka s kojima sam se bavila i presvlacila ih i to mi se nikada nije dogodilo. Tako da sam jos uvcijek u cudu kad se to dogodi. No i dalje mi nitko to ne spominje. MM kaze da je to super jer da mu je prokrvljen i da funkcionira, da bi veci problem bio da mu se ne poveca. Oprostite, ali tako biram rijeci kojima da to opisem jer mi je to precudno za tak malo dijete.
Pinky dakle, odakle da ti pocnem pisati?? Ne, nisam se raspakirala. Ali moram sve u tri dana napraviti jer mi u nedjelju dolaze jedni gosti koji imaju stan da mozes jesti sa poda i zahoda i nista ti ne bi bilo. A to kod mene doma nikako nije slucaj. I sad moram sve snage uprt da nesto ucinim po tom pitanju. A i vec mi je muka vidjeti taj sav nered, onako iskreno! Ali cu prokrvariti od muke sto sve trebam napraviti. Nadalje, svake druge godine MM ostane sam na dva ili 4 tjedna: tada dobijem orden i priznanje za svoj rad. No ne prode tjedan dana i sve je zaboravljeno. nasi dragi, dobro, divni i ljubljeni MUZEVI to jednostavno ne mogu shvatiti. Jos da ne priocam vi zene koje i radite. Ja sam ipak doma sa svojima pa je malo lakse, soping obavim sa njima, kuham sa njima i igram se, sve u vrijeme koje vi provedete na poslu. Li svejedno ne znaju to cijeniti Sto se tice godisnjeg: jeeeeee,, napokon jos samo ovaj tjedan jesi li uzbudena??? Pretpostavljam da jesi i bas se radujem sa tobom! Divno je da ces biti napokon doma i malo predahnuti (koliko ces uopce imati mogucnosti sa M) prije svega onoga sto te ocekuje.
Danchy, ja imam osjecaj da mi je to vrijeme proletilo. Vec sam na manje od dva mjesea do poroda! Ajme mene!! A znas kaj sve treba napraviti do tada??? I sto sam sve do sada napravila? No to ti je i razlika u iscekivanju prvog i svakog slijedeceg djeteta!
Da se vratim odabiru imena: nitko u obitelji ne smije imati to ime (prekrsili kod M, ja imam dvije sestricne tog imena i nekoliko teta, prateta u muzevljevoj obitlji), ne smije biti clan obitelji da ga mi znamo sa istim imenom i prezimenom, treba biti krscansko, da kad ga cujes znas kad mu je imendan (prekseno kod Tene), hrvatsko, ne predugo i na kraju, ali i ne najmanje vazno, da se u nasem gradu izgovara sto normalnije. Zato je na kraju otpalo ime Franjo (ovdje bi se to izgovaralo Franžo (sa francuskim R)) i to je bio okidac da odustanemo od tog imena. I jso mora pasati uz nase prezime, pa je mnogo imena otpalo. E da, jos sam ja dodala jedno pravilo, kada svatko vec od nas ima druge inicijale, da onda i novorodeno ima svoje osobne inicijale! pa je bilo tesko naci ime koje nam se oboje svidjelo, a da nije na K, D, M ili J. (tu je MM islo u prilog ono Vinko ili Vinka)
Molim sve koji ovo citaju da se ne osjete ugrozenima zbog odabira svojih imena jer to je samo osobno izmedu mene i mojeg muza, nase asocijacije i nasi osjecaji. osobno nemam nista protiv niti jednog imena, svatko ima pravo na svoj odabir, ali mi smo si zadali neke uvijete koji su samo nasi i nama bitni. Zbog toga necu nikoga omalovazavati niti nesimpatizirati pa isto tako molim i vas da se ne uvrijedite niti naljutite. Svako ime, ako je izabrano s ponosom i ljubavlju je vrijedno i dobro. I neka vam nitko ne diktira o tome, o tome uistinu odlucujete samo vi i vasi muzevi i vi cete to dijete maziti ili kuditi, ljutiti se ili ljubiti pa vi morate izabarti to ime! Jos jednom napominjem da nikoga nisam ni na kakav nacin pokusala uvrijediti!!
A - kinder surprise
Neka bude volja Tvoja!