writing-img

tuta ili WC

clock-img

04.01.2009, 11:43

clock-img

Florijan Jakov

pencil-img

9214

Kada ste krenuli s odvikavanjem jeste li koristili tutu ili odmah WC (onu malu dasku)? FJ je prije znao sjediti na tutu, ali kao smo nabavili Dasku koja u sebi ima i malu dječju, WC je zakon... još kad bi htio ići redovno user posted image

FJ JE FRAJER

clock-img

04.01.2009, 12:09

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Tuta im je bila za prvo vrijeme da vide da se nešto tu događa ali pravo odvikavanje baš na wc

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

04.01.2009, 15:56

clock-img

anne

pencil-img

8091

Patra nije htjela ni tutu ni onaj nastavak za WC - odmah je htjela piškiti kao mama.user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

04.01.2009, 16:58

clock-img

božica

pencil-img

8832

prvo tuta pa nastvak i još uvijek nastavak 3,3 god
a ako smo u situaciji bez nastavka nemamo problemauser posted image

idem micat rit...

clock-img

20.01.2009, 22:09

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Zna li netko ima li još onih tuti što sviraju kad se beba popiški? Obećala sam kumčetu kupiti tutu, a takve su mi baš fora.

Samo luda mama...

clock-img

20.01.2009, 22:11

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Ima, mogu frendicu pitati gdje ju je kupila....

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

20.01.2009, 22:17

clock-img

Ira_

pencil-img

1603

Ema dobila takvu za Božić od moje tetke iz njemačke, prva liga je!
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=38784

clock-img

20.01.2009, 22:23

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Super je!user posted image  Jel ima kod nas gdje takvih za kupiti?

Samo luda mama...

clock-img

21.01.2009, 18:47

clock-img

Jagodica Bobica

pencil-img

4

Zdravo drage moje ja sam vam ovdije po prvi put sa vama sad sam se registrovala na ringeraja i moram reci da je ono sto sam do sada vidjela super.
Sto se tica tute sto svira moja Majra je koristi i stvarno je super stvar ne samo sto je djetetu interesantno od samog pocetka privikavanja na tutu nego i poslije posto vam ta melodija sluzi i kao alarm kad se nesto dogodi jer djeca cesto imaju naviku da sjede na tuti i dugo poslije zabrsene nuzde.
Imam jedno pitanje za vas ako mi neko moze pomoci .
kako da rijesim problem nocnog mokrenja, Majra je super savladala dnevnu upotrebu tute ali po noci i po danu kada spava jos uvijek se zna cesto dogoditi da se upiski i cesto se odma probudi i kaze mama ja se upiskila . Probala sam i da je budim po jednom u toku noci ali ne pomaze ,sva je ok dok je budim ali ako jednu nos fulam ona se upiski. Hvala vam na razumjevanju . Znam da tema o odvikavanju postoji ali sam vidjela da niko nije bio na njoj jos od 7 mjeseca 2008 god pa zato odluci da ovdije postavim pitanje. Puno pozdrava iz Tuzle.user posted image

clock-img

25.01.2009, 09:41

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

IZVORNA PORUKA: Ruža

Zna li netko ima li još onih tuti što sviraju kad se beba popiški? Obećala sam kumčetu kupiti tutu, a takve su mi baš fora.

U Kauflandu, negdje oko 60ak kuna

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

26.01.2009, 08:14

clock-img

Florijan Jakov

pencil-img

9214

http://www.ringeraja.hr/forum/Skidanje_no%C4%87ne_pelene/m_82042/tm.htm

evo, Jagodice, ovdje imaš nekaj o tome

FJ JE FRAJER

clock-img

01.02.2009, 18:29

clock-img

Njofra

pencil-img

1598

Pa da se ubacim u priču. A koliko je  FJ imao mjeseci kada je počeo ići na tutu? Naš Marko ima 2,5g i ne pokazuje zanimaciju za odvikavanjem od pelena. Imali smo lijepu tutu koju je Marko gurao po sobi i bacao ju na nas kad bi bio ljut pa smo ju sklonili u ostavu da nam ne smeta tada smo kupili neki nastavak za wc ali ni to nije ukazalo plodom, nije zainteresiran. Jednostavno smo odustali i nastavili kupovati pelene, srećom pa smo u Plodinama otkrili neke pelene Pilo koje su ovako dosta jeftinije od onih Libero koje smo koristili. user posted image

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

clock-img

01.02.2009, 19:58

clock-img

Krky

pencil-img

1683

Prije cca 1/2 sata opet smo imali hopsanja i vrištanja i plakanja i bolova, na Wc-u i pored njega i s nastavkom i bez, ne znamo što da radimo. Blizanci su 3 god. 3 mj. i 17 dana. Jednostavno se ne mogu opustit. Svaka dva dana isti scenarij, čak i hranu odbijaju, kad je frka samo vuku jastučiće i cviluckaju za mnom. Naravno, koristili smo i čepiće, sirupe odbijaju, smokve ne vole, jogurte piju al ne pomažu kad je sve to u glavi. Nije mi teško s pelenama (iako ih je sad s Noom trojica), ali ne znam gdje je tu rješenje, kad će se izvući iz pelena i kako. Ovo je KOMA!!! Slično bilo i sa starijim, nismo ga smjeli ni stavljat na tutu, kad se opustio (negdje nakon 3. god) isti dan se ostavio pelena i po danu i po noći, bili i na Rebru na pretragama, koristili sve i svašta (osim psihoterapeutauser posted image ). Blago vama koje imate dilemu da li tuta ili wc, mi smo već ludi (a ja kao "stručnjak"user posted image )

MAMA SA 6 ******

clock-img

01.02.2009, 20:07

clock-img

kitty

pencil-img

3260

moj se ivan sa tutom samo igrao,odvikavanje smo poceli sa piskenjem po dvoru,gdje stigne,to mu je bilo zanimljivo,svaki put bi sav ponosan dotrcao i rekao da je zalio cvijeceuser posted image

kad je zahladilo spontano je poceo ici na skoljku.

najteze je bilo objasnit da samo nase cvijece moze zalivat,da vani mora na wcuser posted image user posted image user posted image

IVAN 20.06.2003.
DUJE 13.01.2009.