writing-img

RE: Čokolino, Medolino, Keksolino...

clock-img

16.01.2012, 14:31

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

rižino
smiješ zagrijati majčino,ne jako,malo toplije od sobne i umuti liniće..
mi smo tak do 11mj,,pa onda rižino

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

16.01.2012, 14:35

clock-img

mala99

pencil-img

607

Možda je onda bolje da kupiš one kašice koje već sadrže AD,pa dodaš samo vode, mislim da ih ima od Hip-a. Po meni je to bolji izbor nego neki lino za bebu od 6 mj.

clock-img

16.01.2012, 15:20

clock-img

cocco

pencil-img

262

a jel se rižino može davati već od 6 mj? s tim se onda može i gris raditi pretpostavljam? 

clock-img

16.01.2012, 15:23

clock-img

cocco

pencil-img

262

morat ću pogledat te kašice, mislim da sam vidjela neke od grisa il tak neš slično u mulleru.

clock-img

16.01.2012, 15:28

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

da,kad uvedeš gluten
neznam dal se smije baš od 6mj..pitaj ped

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

16.01.2012, 15:49

clock-img

Indy

pencil-img

1759

IZVORNA PORUKA: cocco

a jel se rižino može davati već od 6 mj? s tim se onda može i gris raditi pretpostavljam? 

sve osim cokolina se smije od 6.mj ( rizolino, grizolino, keksolino,frutolino- se pravi s vodom)

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

17.01.2012, 16:07

clock-img

cocco

pencil-img

262

IZVORNA PORUKA: Indy

IZVORNA PORUKA: cocco

sve osim cokolina se smije od 6.mj ( rizolino, grizolino, keksolino,frutolino- se pravi s vodom)

ma ne rižolino, rižino mlijeko! za ove line znam, piše broj na kutijiuser posted image !
al nisam znala da se ovi rade s vodom.

clock-img

27.01.2012, 18:20

clock-img

Indy

pencil-img

1759

ja probala dati hipp- ovu kasicu koja se pravi vodom, i dobio proljev.odmah sam prestala, jel moguce da je alergican na ad od hippa?

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

27.01.2012, 21:12

clock-img

mayathebee

pencil-img

1544

Ma najvjerovatnije nije alergičan. I moj se od tih hipp i milupinih kašica što se rade vodom znao dobro pokenjatiuser posted image , samo smo mi imali problema sa stolicom, pa nam je dobro došlo! Treba im par dana da se priviknu na novu hranu, pa ti drugačija postane stolica. A si sigurna da je proljev, ili samo rijetka stolica?!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

clock-img

14.02.2012, 11:18

clock-img

hehehe

pencil-img

240

ne kužim zakaj su svi tak protiv kravljeg mlijeka! i vama su mame čekale da navršite godinu dana da ga smijete pit?
prije su sretni bili ak su dobili keksice u mlijeko, i to ovo domaće koje nije bilo ni pasterizirano ni sterilizirano...
a da ne pričam o stavljanju brašna...
i svi su bili zdraviji nego sad!
a nebi mi ni na kraj pameti došlo da idem kupovat to rižino...
ajde ako u obitelji ima alergija na kravlje mlijeko to je druga stvar, al ovak... ne vidim svrhu!

clock-img

29.02.2012, 12:16

clock-img

cocco

pencil-img

262

IZVORNA PORUKA: hehehe

ne kužim zakaj su svi tak protiv kravljeg mlijeka! i vama su mame čekale da navršite godinu dana da ga smijete pit?
prije su sretni bili ak su dobili keksice u mlijeko, i to ovo domaće koje nije bilo ni pasterizirano ni sterilizirano...
a da ne pričam o stavljanju brašna...
i svi su bili zdraviji nego sad!
a nebi mi ni na kraj pameti došlo da idem kupovat to rižino...
ajde ako u obitelji ima alergija na kravlje mlijeko to je druga stvar, al ovak... ne vidim svrhu!

to što su naše mame nešto radile, ne znači da i mi tako moramo. nekad nije bilo mobitela pa neću ja sad svoj baciti jer ga moja mama nije imala, jel? poanta je u tome što je medicina uznapredovala pa su otkrili da kravlje mlijeko i nije tako dobro za bebice, teško im je probavit i ima puno soli koja je opterećenje za njihove bubrege. zapravo na stranicama o zdravoj prehrani piše kako je kravlje mlijeko općenito štetno za čovjeka. s druge strane, vjerojatno većini beba neće biti ništa od kravljeg, ali s obzirom da farmaceutske i druge firme koje proizvode bebimile i ostalo moraju nekako zaraditi, malo se sve isforsiralo.

clock-img

12.03.2012, 11:25

clock-img

hehehe

pencil-img

240

pa dobro, svako ima pravo izbora, al meni je to pretjerivanje. ja svom malom radim keksolino s mlijekom iz tetrapaka i ne primjetim nikakve razlike u jedenju, ponašanju, živ je i zdrav!

clock-img

12.03.2012, 14:12

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

IZVORNA PORUKA: mirna

Industrijske kašice sadrže ogromno šećera, dodatnih vitamina i svašta nešto... Sve to bebi nije potrebno. Zdraviji za bebu je običan gris ili palenta u mlijeku ili s vrhnjem ili jogurtom. Ako bebu prerano navikneš na sladke industrijske kašice, možeš imati probleme kasnije jer ti domaće hrane ne bude htjela jesti... Kasnije će se ionako navući na nezdravu hranu... Dok je beba beba ili dok je dijete malo imaš barem utjecaj na njenu prehranu i možeš pripremati zdrave, sviježe namirnice.
Naravno svaka majka sama odlučuje o tome i puno lakše i brže je pripremiti čokolino nego skuhati gris...

potpisujem
za doručak joj radim hipp il holle kašice s vodom pa dodam voća, mislim da je to zdravije od linija, za koji tjedan bude dobila malo skute i svježeg sira a kravlje mlijeko tek nakon godine dana

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

12.03.2012, 14:36

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

IZVORNA PORUKA: Indy

ja probala dati hipp- ovu kasicu koja se pravi vodom, i dobio proljev.odmah sam prestala, jel moguce da je alergican na ad od hippa?

I mom bas ne pase hipp,al voli one milupine sto se prave sa vodom a i veci je izbor njih....ja dam nekad to a nekad sama skuham neku zitaricu,uglavnom sa sad sve ok jede....

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

13.03.2012, 15:05

clock-img

cocco

pencil-img

262

IZVORNA PORUKA: hehehe

pa dobro, svako ima pravo izbora, al meni je to pretjerivanje. ja svom malom radim keksolino s mlijekom iz tetrapaka i ne primjetim nikakve razlike u jedenju, ponašanju, živ je i zdrav!

pa da, kao što rekoh, većini neće biti ništa. al ipak opterećuje probavu, recimo mm voli mlijeko a skoro krepa nakon njega user posted image user posted image . a s koliko posto masnoće mu daješ? trajno ili obično? ja za sad planiram s godinu dana dat, al s obzirom da mi se nekad teško izdojit, možda probam već s 10 mj.

clock-img

13.03.2012, 15:10

clock-img

zara13

pencil-img

817

mi smo od 10 mj na običnom trajnom mlijeku 2,8 ili 3,8 i nije još ništa i ovako ga moraš uvesti nakon 6 mj ako se ne varam

clock-img

13.03.2012, 16:08

clock-img

cocco

pencil-img

262

ne nakon 6 mj. do godine dana dojenje ili ad. po novom čak do 3 godine ne kravlje, što je definitivno pretjerivanje.

clock-img

15.03.2012, 11:10

clock-img

hehehe

pencil-img

240

na ovom 2.8, i obožava keksolino, karamelino, pojede sve kaj mu napravim, oko 180 ml mlijeka stavim, a kad sam mu davala hippove il babylove s vodom ti mu nisu bili baš nešto, pojeo je al nije to to...

clock-img

15.03.2012, 21:48

clock-img

Indy

pencil-img

1759

mi u ovom gradu bas i nemamo neki izbor, od gotovih kasica samo od hippa. tako da ja pravim bebimil i grizolino, pase mu i voli

< Poruku je uredio Indy -- 15.3.2012 21:52:58 >

clock-img

15.03.2012, 22:11

clock-img

koka24

pencil-img

141

Možda čete reć da sam luda,ali Dario mi je od 5. mjeseca jede keksolino te griz sa mlijekom 2.8%,sad ima 6,5 mjeseci.Dojila sam ga malo jer nisam imala mlijeka,te jede NAN.Mlijeko mu to ne smeta,te mi se po noći uopće ne budi kad se najede keksolina ili griza,spava od 19,20sati- 7,8sati.Paula mi je isto tak počela jesti te još sada prije spavanja popije bar 3 dcl toplog mlijeka.Alergije nikakve na mlijeko...

30.09.2009 - Paula
28.08.2011 - Dario

clock-img

16.03.2012, 09:51

clock-img

hehehe

pencil-img

240

pa meni je to ok, s 5 mj. da papa ono kaj je za 6, nemre se niš dogodit...

clock-img

17.03.2012, 21:12

clock-img

Sonyhka

pencil-img

96

Moj žderonja je isto na kravljem mlijeku (trajnom, koje je ioanko razvodnjeno - crvenom i zelenom i plavom) već dva tjedna, i nema nikakve promjene ni u stolici, samo mi je sitiji. I hoće klopati i rižolino, i karamelino, i griz što mu ja napravim, kekse s mlijekom, ali fino mi se naklopa i juhe (brokula, piletina, mrkva...), stvarno ne bira, jedino sada manje jede ad. Znam da svježe kravlje mlijeko im nije dobro davati, teško je, ali ova kupovna su mislim taman za njih.

~ Jan ~ 05.09.2011. ~

clock-img

19.03.2012, 09:47

clock-img

ana85

pencil-img

276

Nama je pedijatrica rekla da dajem isključivo svježe punomasno kravlje mlijeko, a nikako trajno.

Ema- 5.7.2011.

clock-img

19.03.2012, 11:36

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

moze li ili jeli iko to uradio sa dojenja prebaciti bebaca na kravlje mlijeko i lina i od koliko
hvala

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

clock-img

20.03.2012, 16:26

clock-img

Bebač i ja

pencil-img

308

mi za doručak papamo griz na rižinom mlijeku sa kruškom ili jabukom.
odlično je.
slatko je od prirodnih šećera u rižinom mlijeku.
imamo 8 i pol mjeseci.
nebi prešla nakon godine dana na kravlje nego na kozje mlijeko.