cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: početak dohrane i dojenje

clock-img

10.06.2011, 11:21

clock-img

mare00

pencil-img

724

Bubamajo ako ti je dijete sretno i zadovoljno netreba mu nista....beba treba da bude sretna...
Ti si prava sretnica da mala spava cijelu noc a na cici je...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo poceli s 4i pol mjeseca ali samo sa kusanjem i isprobavanjem okusa (stalno je plakala,jednostavno joj nije bila dovoljna samo cica)a uz to je dojim,nocu se budi i po par puta i cica...jest da dobiva jako lijepo na kilazi i po kilu mjesecno   (zadnji mjesec 750gr), tvoja curka i ne dobiva puno na kilazi jer se nebudi nocu da papa, alii nemoj se zbog toga bedirati bolje da ti spava nocu i da se ti odmoris nego da te crpi i nocu...user posted image user posted image

clock-img

10.06.2011, 11:59

clock-img

njanja

pencil-img

8766

IZVORNA PORUKA: mare00

tvoja curka i ne dobiva puno na kilazi jer se nebudi nocu da papa, alii nemoj se zbog toga bedirati bolje da ti spava nocu i da se ti odmoris nego da te crpi i nocu...

ma nije to pravilo...
jan je prva 3 mj dobivao po 1 kg mjesečno, a spavao bi naveče od 21 h do 5 ujutro, tek se u 5 budio za jest, cice su mi bile pred eksplozijom dok se nisu navikle na to....Onda je sa 4 mj počeo se noću buditi sve više za cicu dok nismo došli i na 4-5 cicanja od 22 naveče do 6 ujutro, a dobivao je manje na kilaži....nije to mjerilo...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

10.06.2011, 13:40

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

joj blaaaaaaaaaaa, poludit ću )))))

hvala curke na iskustvima, znam da ima različitih beba i svaka je svoja.. gledala sam i neke tablice po njima je skroz normalna za svoju dob, po svim razvojnim aspektima napredna, ma nismo ni ja ni muž neki divovi (ok ja imam sad 20 kila viška),

htjela se danas malo izdojiti da vidim koliko to ide i ni kapi!!! toliko muke s tom izdajalicom, a samo me boli.. kad bebo povuče štrca na sve strane!! eh zna li tko neki savjet za izdajanje? imam tt izdajalicu, onu kao prirodno ... ma samo me boli i ništa ne izađe
probat ću je vagati par dana baš da vidim

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

clock-img

10.06.2011, 13:42

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

neke žene se nemogu izdajati a imaju puno mlijeka..
ja imam ručnu aventovu i zakon mi je

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

10.06.2011, 14:25

clock-img

mare00

pencil-img

724

Neznam zasto bi se izdajala ako je curica sita i zadovoljna, da nije plakala bi ona....svaka beba je prica za sebe...user posted image user posted image
I niti jedna izdajalica te nece dovoljno izdojiti kao tvoja beba...JA ISTO IZDAJALICOM NEUSPIJEM NISTA, VISE SE IZDOJIM RUCNO

clock-img

10.06.2011, 17:46

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

kako se ručno izdaja?

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

clock-img

10.06.2011, 17:47

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

mislim se izdojit čisto da vidim koliko to mlijeka imam... da nije malo ili nešto.. čisto da vidim

clock-img

10.06.2011, 19:00

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

kako se ručno izdaja?

j a nikako ne mogu ručno

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

10.06.2011, 21:56

clock-img

mare00

pencil-img

724

ja isto nisam znala rucno ali sam malo pomalo sama naucila tehniku....nisam sigurna ali mislim da imas slikice u knjigi sretna beba, ako ste je dobile po izlasku iz bolnice...probaj naci na netu....nije tesko, samo malo dok skuzis...
Ali opet napominjem da je tvoja beba najbolja izdajalica i ona moze povuci puno bolje nego sto ti mozes izdojiti, to ti govorim da te ne uplasi mala kolicina ako se budes neuspjesno izdajala. Ja u prvi mjesec dva nisam znala nista izvuci mlijeka(dok se nisam ispraksirala), a beba je super napredovala...

clock-img

10.06.2011, 22:35

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

hvala mare, vidiš toliko toga gledam po netu a nikad mi nije palo na pamet da ja to ne radim kako treba!!
probat ću sutra jer su mi sad prazne od večere )))
marmet tehnika ako kome treba pojam )))

clock-img

11.06.2011, 00:14

clock-img

S84

pencil-img

308

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

mislim se izdojit čisto da vidim koliko to mlijeka imam... da nije malo ili nešto.. čisto da vidim

Moram ti reci da izdajanjem neces vidjet koliko imas mlijeka, vec samo koliko si su u danom trenu uspjela izdojiti. Uistinu, neke zene jako malo izdoje jer im se hormoni na taj nacin ne mogu pokrenuti za otpust mlijekaa, a da stave bebu na siku izaslo bi puno vise. Dakle to nije nikakvo mjerilo. Ako to radis samo iz hira- radije nemoj jer se samo mozes zabrinuti ako ne izdojis dovoljno. A ako bas hoces izdojiti se, savjetujem ti da se opustis, istusiras toplom vodom, zatim masaza grudi i izdojavanje. Pomaze i gledanje u bebu i zamisljanje da dojis.
Ja sam jednom mislila da nemam dovoljno mlijeka jer nisam mogla izdojiti vise od 30 ml- a vidi jos dojimo vec godinu dana. Za izdojit se 50 ml meni treba 3 sata.

clock-img

11.06.2011, 10:02

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

ufff pa kako onda dojilje znaju koliko im bebači popiju???
znam da neki vagaju bebe prije i poslije jela ali ja nemam tu vagu, a ova naša nije toliko precizna, mislim da mi je bedasto kupovat to da bih samo vidjela...
znam već da neke žene koje izdajaju su u bedu jer im se čini kako po cijeli dan samo stišću cike (((
ali mene je zabrinulo kad sam vidjela na onoj temi AD mlijeko da ta djeca popiju i dva deci mlijeka po bočici s dva mjeseca????? ma ja mislim da pored svih svojih ogromnih cika i mlijeka koje pršti ja nemam dva decilitra po ciki...
koliko opće beba s 4 mjeseca popije kad doji???

mislim da trebam prestat dolazit na ovu temu jer sam se sam o izbedirala bez razloga... ah mi račice, ako nema problema moramo ih izmisliiti user posted image

clock-img

11.06.2011, 10:16

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

neznamo mi kolko nam bebe pojedu,zato i dojimo na zahjtjev,ja sam od onih kaj mogu izdajat bez beda,mislim morala sam radi jakog let downa da bi on mogo normalno jesti..pa je mene tješilo kad sam vidla kolko imam mlijeka ali ak je tebi teško sam ćeš se još izbedirat user posted image user posted image

clock-img

11.06.2011, 10:25

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

pa dojim i ja na zahtjev i prije vrućina mi je jako lijepo jela po danu cca svaka 3 sata, navečer svako 1 (mislim da je to kumulirala za noć), ali onda kad su došle vrućine počela je češće tražiti, ali samo po guc dva i to je to (shvatila sam to kao žeđ - ima i ta tema) pa sam joj dala malo vode ili čajića kad bi me počela tako tražiti svakih sat vremena ili više.. točno se vidi kad jede onda je duže na ciki a kad pije gotova je za minutu.. ali isto tako kad je bila manja jela je jednu ciku po obroku i to je trajalo oko 20-tak minuta, sad jede obe (mislim da je problem isto nastao kad su počele vrućine pa sam joj davala malo jednu pa drugu), ali ok kao trebala bi tako navući više mlijeka pa nek bude.. jedino što je sad gotova za maximalno 10 min kad jede a jede obe cike... i recimo više nemam osjećaj onakve napetosti u cikama (osim ujutro), a prije sam ga imala puno češće po danu - zato sam i mislila izdojiti, da vidim da se nije smanjila količina..

clock-img

11.06.2011, 10:29

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

aha sve dobro radiš,kajgod si sad napisala--
bebica raste i drugačije sisa,,skužila si žed glad,budeš i nacicavanje ak već nisi..to neznači da nema mlijeka nego samo navlači da se mazi user posted image

clock-img

11.06.2011, 10:44

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

hahaha bebo me navukla ko zadnju navlakušu ))))))) a ja mislila nema šanse da moja beba samnom manipulira )))))))))))

clock-img

11.06.2011, 11:04

clock-img

mare00

pencil-img

724

Moja curaka isto cica jako karatko max 10min i izdrzi sada i po tri sata, izmedju obroka joj dam malo sokica vode ili caja za tu zedj....

Sve ovo sto si ti gore napisala je mene uplasilo sa neka 3-4 mjeseca pa sam joj uvela obrok dohrane ali s tim sam se samo zeznula i jedva smo izbacili ad mlijeko i ponovo uspostavili dojenje...mlohave i opustene cike, stalno trazenje, strah da nema dovoljno (jos je moja L plakala na ciki) itd....

Nemoj samo pogrijesiti kao sto sam ja, budi uvjerena da ima dovoljno...pogotovo ako je beba sretna...

clock-img

11.06.2011, 12:14

clock-img

S84

pencil-img

308

Sasvim je normalno da cice omeksaju, da nisu prepune, da slabi osjecaj let downa...
Neki dan me vidjela prijateljica koja me nije vidila dugo, skoro pola godine i sad mi kaze: a jooj pa nisu ti sise vise velike, sigurno vise nemas mlijeka! Ajoj htjela sam je zviznut! Naravno da ima mlijeka, samo to s vremenom spadne. Ne mogu uvijek biti kao na pocetku. Mlijeko se stvara kad beba sisa, tako da nema tu da je pojede skroz do kraja. Meni nije smetalo kad je mali proslo ljeto svako sat potegao guc mlijeka da utazi zed.

clock-img

11.06.2011, 12:31

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

IZVORNA PORUKA: mare00

Moja curaka isto cica jako karatko max 10min i izdrzi sada i po tri sata, izmedju obroka joj dam malo sokica vode ili caja za tu zedj....

Sve ovo sto si ti gore napisala je mene uplasilo sa neka 3-4 mjeseca pa sam joj uvela obrok dohrane ali s tim sam se samo zeznula i jedva smo izbacili ad mlijeko i ponovo uspostavili dojenje...mlohave i opustene cike, stalno trazenje, strah da nema dovoljno (jos je moja L plakala na ciki) itd....

Nemoj samo pogrijesiti kao sto sam ja, budi uvjerena da ima dovoljno...pogotovo ako je beba sretna...

hvala Bogu da ima netko s iskustvom.. vidiš meni je cijelo moje tijelo govorilo da sam u pravu, beba mi je napredna sretna i zadovoljna, a onda pedijatrica sa svojim rižolinom... baš me stresla...
pa onda gledaj po netu traži, misli, uvijek smisliš najgori scenario...
ali sinoć sam dugo razmišljala i smislila da je najbolje slušati svoje srce i tijelo.. vidjet ću malo kako ide kilaža sad i to je to, ako to ne bude kako treba onda ću reagirati, a do tada - samo moje mlijeko!

clock-img

11.06.2011, 12:44

clock-img

S84

pencil-img

308

A mi koje dojimo ne znamo koliko beba pojede mililitara, sto i nije toliko vazno ako dojis na zahtjev. Mislim da je moj mali s 4 mjeseca jeo oko 70 ml. Barem je toliko popio par puta kad bi se izdojila kad sam morala u doktora.
A najbolji pokazatelj da dovoljno jede su mokre pelene (5 mokrih u 24 sata)- ali ovo pravilo samo za ISKLJUCIVO dojene bebe (dakle one koje u prvih 6 mj ne piju ni vodu ni caj).
Ja mislim da je tvoje dijete skroz super :) moj je dobivao i po puno manje pa je isto bio super. I mi smo imali dane zabrinutosti kad su bili skokovi u razvoju, al smo ih prezivili. Dakle pusti price i uzivaj!

clock-img

11.06.2011, 14:23

clock-img

njanja

pencil-img

8766

buba majo, ne znam zasto si se uspanicarila.
Pedijatrica ti je rekla da krenete s dohranom jer ona to mora reci isto kao sto ti moras u vrticu reci da je vrijeme da dijete krene pit na casu.ako smatras da je mala zadovoljna i sita, a ti si mama i ti to jedina mozes procijeniti, onda je moj savijet da priceklas s dohranom do 5 mj...sto se izdajanja tice, nemoj to raditi jer se tebi u 4 mmj uspostavila ravnoteza i imas onoliko koliko stela pocica i vrlo vjerojatno neces moci izdojiti vise od 20-30 mil pa ces se bacit u bed.nemoj joj davat cicat svakih 1 h jer ce biti sita i nece puno povuci pa se nece opet puno stvoriti i tad si u zacaranom krugu nacicavanja (govorim iz iskustva-nocnog) ako je jela u npr 10 a trazi te opet u 11 cicat, znaci da je zedna (vruce je) i daj joj caja pa ce se zazelit cice, a i tebi se vise mlijeka nakupit. Uz to, sad je jaca i moze jace i brze poteegnut i nema smisla da podoj traje kao kada je imala 20 dana.

-Tagore-

clock-img

11.06.2011, 14:30

clock-img

njanja

pencil-img

8766

i jos nesto ;)
Cice ti nisu vise pune i tvrde jer dojis vec 4 mj...tijelo se naviknulo i radi sasvim prirodno i kako treba.pretpostavljam da su ti ipak malo punije pred jelo, a ostatak perioda dok nije vrijeme za jelo nisu. To je normalno jer bi inace dojilje pucale po savovima ;)

I jos....da li beba napreduje se ne gleda samo po kilazi...sta bis ti da ima 9 kg, a da se ne smije, da se ne okrece, ne mlati nogicama??? Ti znas kakva je ona, ako je danju vesela, ako s vama komunicira, smije se, hvata igracke, okrece se, mrda nogicama i slicno, onda je i sita....s dohranom pricekaj do 5 mj, pogledaj si onaj moj kalendar, jako je dobar, to je meni nasa pedijatrica dala pred 3 god kada je trend bio zapoceti s dohranom s 5-6 mj....

-Tagore-

clock-img

11.06.2011, 14:31

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

hvala vam cure svima, smirila sam se i neću izdajati bezveze
trebam biti zahvalna da nemam nikakve napetosti u cicama a mlijeko lijepo ide ))))) - pa nedavno sam se time hvalila ))))))))))

pratit ću dijete i to je to, a što se tr user posted image user posted image user posted image če pijenja iz čaše user posted image user posted image user posted image