writing-img

matična mliječ

clock-img

16.05.2011, 13:14

clock-img

ninich

pencil-img

233

cure, žene... najprije se ispričavam ako već ima tema...
kako je mm nalaz spermiograma loš (OLIGOASTHENOZOSPERMIA) pitala sam u ljekarni jel bi mogao uzimati kakve vitamine malo za poboljsanje spermija pa mi je teta tamo rekla da probam sa tabletama matična mliječ, nekih 30-ak kuna, da je to ok 3 pota na dan po 1 tableta, ima i neki vitaseng to je oko 67 kn, e sad, ok, malo me zanima da li su dobre ove za 30kn ili ima i u cijeni nešto? nemam pojma kako da krenemo sve nam je ovo nepoznato,...nadam se vašooj pomoći!!!user posted image user posted image

želim još jednom biti mama

clock-img

16.05.2011, 13:26

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

nadam se da ce ti netko pomoci ja s time nemam iskustva...jesi pokusala traziti na google..probaj sigurno
ce ti nesta izbaciti....sretno

clock-img

16.05.2011, 13:27

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

Naslovnica user posted image Prirodni dodaci prehrani user posted image Pčelinji poizvodi user posted image Matična mliječ

Matična mliječ | Ispis |  E-mail Matična mliječ je kompleksna prirodna materija koja se stvara u specijalnim pčelinjim žlijezdama. Smatra se vrhuncem prirodne biosinteze zbog kombinacije strukturnih (proteini), energetskih (masti i ugljikohidrati), neorganskih (minerali), zaštitnih (vitamini) i drugih sastojaka. Ovom hranom, koju u nekim zemljama zovu «kraljevskim želeom», pčele radilice hrane ličinke pčela radilica, matice i trutove. Nakon trećeg dana tu hranu dobiva samo ličinka matice, dok ostale dobivaju samo pelud i med. Ukoliko bi se bilo koja ličinka iz takvog legla nastavila hraniti samo matičnom mliječi razvila bi se matica a ne pčela radilica. Ličinka buduće pčele radilice za pet dana poveća svoju težinu oko tisuću puta, dok ličinka buduće matice poveća svoju težinu za dvije tisuće puta. 
Ovaj izvrstan koncentrat hranjivih tvari omogućava matici da živi duže od pet godina, dok je životni vijek radilice svega 2 do 4 mjeseca. Zahvaljujući ovoj hrani matica je u stanju za samo 24 sata položiti između 2000 i 4000 jajašaca.

Matična mliječ je bijele do bljedožućkaste boje, gusta i tekuća, karakteristična mirisa i kiselkastog, malo ljutog okusa. Matična mliječ sadrži 60 do 70% vode, 10 do 18% proteina, od 10 do 17% šećera, do 5,5% lipida, 0,7 do 1,5% anorganskih tvari i vitamina. Sadrži vitamine B skupine s posebno visokom koncentarcijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6, vitamine A, C, D i E, minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina, kao i mnoge tvari koje sprečavaju razvoj i razmnožavanje bakterija i virusa a sadrži i posebnu vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA (10-hidroksi-decenionske kiseline) koja u prirodi postoji samo u matičnoj mliječi i nije ju moguće umjetno proizvesti. Matična mliječ je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku, supstance koja širi krvne žile i zato dobro djeluje kod povećanog krvnog tlaka.

Primjena:

Matična mliječ se primjenjuje kao 50% otopinu mliječi u alkoholu ili dodatak medu (od 1 do 3%). Primjenjuju se i kure u trajanju jednog do dva mjeseca kada se uzima čista matična mliječ u količini od 200 do 400 miligrama na dan za odraslu osobu, odnosno upola manje za djecu.

Djelovanje:

Matična mliječ izuzetno jača imunitet i time spriječava nastanak i razvoj raznih bolesti. Pokazuje vrlo povoljne učinke na opće stanje organizma, koji se pomladi, odiše novom snagom i energijom.

Ima baktericidna, antibiotička i antivirusna svojstva.

Pojačava lučenje endokrinih žlijezda tj. žljezda koje proizvode i luče hormone, kao što su gušterača, štitnjača, nadbubrežna žlijezda, hipofiza. Matična mliječ je jedina poznata tvar koja prodire kroz ovojnicu nadbubrežne žlijezde i čisti je od toksina, kao i kroz ovojnicu mozga gdje regenerira stanice.

Spriječava infekcije muških i ženskih spolnih organa te povećava prokrvljenost prostate, pomaže smanjenju otoka i regulira nedostatak seksualne energije.

Mlječ poboljšava rad središnjeg živčanog sustava, normalizira stanje duševne iscrpljenosti, povoljno djeluje na pothranjenu djecu i starije rekonvalescente. Povećava otpor na stres, pospješuje regeneraciju stanica i tkiva, smanjuje razinu kolesterola, pozitivno djeluje na krvožilni sustav, stabilizira krvni tlak te poboljšava pamćenje.

Stimulira anaerobne procese  i podiže nivo energije u organizmu i time povećava izdržljivost i snagu.

Protutumorski učinak matične mliječi se pripisuje njenoj aktivnoj supstanci 10-HDA.

clock-img

16.05.2011, 13:28

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

koliko ja vidim TO JE NESTA JAKO JAKO DOBRO..A NA GOOGLU SAM NASLA SVASTA JAKO DOBROGA

clock-img

16.05.2011, 13:30

clock-img

njanja

pencil-img

8766

ninich, mi smo janu davali matičnu mliječ zimi za poboljšanje imuniteta od Medexa, mislim da je unutra 10 ampula (za dijete 1 almula za 2 dana, za odrasle 1=1), cca 150 kn....
pogledaj malo na: http://www.medex.si/ i pitaj malo u ljekarni za savijet
sretno

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

16.05.2011, 13:30

clock-img

ninich

pencil-img

233

hvala, a vidjela sam to sve da, ali ne znam ni sama da li kupiti za 30 kn te tablete jer vidim da je ova prava jaaako skupa, pa nisam sigurna šta je ovo za 30kn...jer, ginić nas šalje na pootpomognutu oplodnju ali zar ne postoji nešto da pijemo pa da pokušamo??nema mi smisla odmah s tim počinjati, radije bih vitamine jer vidim da ima dosta žena koje su ostale trudne nakon uzimanja vitamina...ako imate iskustva...otvorena sam za sve opcije!!!user posted image user posted image

clock-img

16.05.2011, 13:31

clock-img

ninich

pencil-img

233

njanja, hvala pogledat ću si malo!! user posted image user posted image

clock-img

16.05.2011, 13:35

clock-img

mariola

pencil-img

19495

mi smo za sveki nabavljali domaću, bila je skupa ali je vjerojatno i najbolja.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

clock-img

16.05.2011, 13:38

clock-img

ninich

pencil-img

233

vjerujem da je...ne znam, uostalom, što vi mislite o tome što nas ginić odmah šalje na potpomognutu? zar se stvarno nemre niš ovako desit, slučajno? nismo pri lovi obilazit bolnice i doktore....ne znam malo me to sve šokiralo pa me nije ni bilo neko vrijeme,šok mi je to veliki...ništa ne shvaćam....što poduzeti uopće...user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2011, 13:42

clock-img

mariola

pencil-img

19495

Ništa ti ne znam o tome, javit će se već cure koje znaju kolike se šanse s tom dijagnozom. Ja bi inače poslušala savjet lječnika.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

clock-img

16.05.2011, 14:42

clock-img

zara13

pencil-img

817

imaš tu temu čime poboljšati spermiogram pronađi ju tamo imaš dosta o tabletama ,mi smo pili ove:men's arginmax i nakon trećeg puta mužev spermiogram je bio dobar sad jel je od toga ili ne to neznam al vrijedi pokušati i mi smo promjenili prehranu i ja sam pila te tablete ali ženske

clock-img

16.05.2011, 14:56

clock-img

ribica1

pencil-img

2145

Nemoj se odmah bedirat bit će sve ok, sve se da riješit. I u mom slučaju ista dijagnoza i dr. nas odmah poslo na IVF.
Mislim da su inače šanse jako male iako naravno nikad se ne zna! Spominješ novce, za to se ne brini jer imaš pravo na tri besplatna postupka, ja nisam ni lipe potrošila, čak sam i putni nalog dobila i to mi kasnije refundirali za put do bolniceuser posted image .
No da skratim moja priča je malo duga i komplicirana, uspijeli smo iz prve no imala sam prijevremeni porod u 24. tj. i opet smo na početku. Ja sam odmah mm dala da pije ABC vitamine sa matičnom mliječi i Bioastin, od svakog po dvije tablete na dan...i evo tri mjeseca nakon poroda ja ostala prirodno trudna, e sad da li su mu te tablete šta pomogle ili ne, ne znam. U svakom slučaju probaj al rezultate ne očekuj odmah treba proć par mjeseci da te tablete ipak imaju nekog učinka, ali moj savjet ti je javite se dr. i krenite na potpomognutu oplodnju!
Sretno!

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

clock-img

17.05.2011, 09:36

clock-img

lavica81

pencil-img

3268

draga ninich i mom m ima tu dijagnozu pa smo prirodno dobili curu. To nije baš lijepa dijagnoza ali opet ovisi koliko je teška: svjetska zdravstvena organiozacija je postavila normu za normalan spermiogram i koliko znam sam su je opet smanjili tj. sve preko 15 mil. spermija u mililitru se smatra ok spermiogramom a sve ispod je oligozoospermija. e sad naravno da nije isto ima li 14 mil u ml ili ima 2, kužiš? isto je i za pokretljivost, ne znam točno koliko se smatra normalnim jer su i to mijenjali. u svakom slučaju ništa nije nemoguće. mm je pio bioastin i profertil i pomogao mu je malo ali naton ture men's arginmaxa sam ostala trudna, nakon godinu i 5 mjseci pokušavanja, tj. 5 mjeseci nakon što smo doznali dijagnozu.
ako puši treba prestat, alhohol ni slučajno, pogotovo pivu, treba jesti orašastih plodova, uzimat vitamin c i e za pokretljivost spermija i nastojat stres smanjit na minimum. ovo mije konačna dijagnoza jer se spermiogram mijenja, trk nakon 3 ista se daje dijagnoza.

eto draga ako te što zanima pitaj ovdje ili na pp.

sretno i da što prije ugledatwuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

clock-img

17.05.2011, 10:44

clock-img

veca34

pencil-img

5

Draga ninich,mij muž je imao istu dg. i odlučila sam mu davati samo matičnu mliječ jer je prirodni proizvod.Svi parametri su se poboljšali-broj sa 1.7 na 41.1,a pokretljivost sa 3 na 9 .Još mi imamo puno posla do uspjeha,ali što se tiče spermiograma ovaj rezultat smo postigli za samo 2 mj.Jedino mora OBAVEZNO prestati pušiti i naravno,ne konzumirati alkohol.  Samo ti preporučujem da nabaviš mliječ od nekog pčelara,prirodnu i 100%-tnu.Ima izgled malo gušćeg i mutnijeg meda,uzima se mala žličica ujutro natašte,i teglica ti traje oko mjesec i pol dana.Ja ga platim 90kn,ali mislim da to doista nije skupo za to koliko mu je pomoglo da popravi stanje.Želim ti puno sreće,znam kako ti je..

clock-img

17.05.2011, 11:04

clock-img

njanja

pencil-img

8766

IZVORNA PORUKA: ninich

vjerujem da je...ne znam, uostalom, što vi mislite o tome što nas ginić odmah šalje na potpomognutu? zar se stvarno nemre niš ovako desit, slučajno? nismo pri lovi obilazit bolnice i doktore....ne znam malo me to sve šokiralo pa me nije ni bilo neko vrijeme,šok mi je to veliki...ništa ne shvaćam....što poduzeti uopće...

nemoj me krivo shvatiti, ali SREĆA je što vas odmah šalje...
Znam parove Kojima su govorili: sve je u redu, još ste mladi i takve stvari pa su se 5-6 godina trudili "prirodno" i ništa se nije desilo do MPO...Isto tako znam par koji je bio naručen za MPO recimo u 5 mj, a u 3 mj je ona ostala trudna...

< Poruku je uredio njanja -- 17.5.2011 11:06:44 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

17.05.2011, 12:00

clock-img

ninich

pencil-img

233

drage moje....hvala vam na svim odgovorima, pokušat ću što više vaših savjeta poslušati...
što se tiče uzimanja tih nekih preparata uopće nema frke, ali mpo to nam je malo veći problem...
mm radi u takvoj firmi da nemože tražiti slobodno svako malo a pošto nismo u zg ne možemo obavljati to baš kako treba jer njegov je posao takav da ima samo u ljeti tj dana slobodno u 8 mj i u zimi od badnjaka do  nove godine....tako da je tu problem i radije bi samo zato pokušali nekako drugačije makar sam pesimistična....kao što sam rekla ne kužim se u ništa od toga, imamo curicu koju smo dobili nakon što smo se doslovno godinu dana igrali, ono, ako se desi ok ako ne ne ionako smo planirali brak.većmi je tada bilo čudno kako se nikad ništa ne uhvati i desila se nakon god dana, sada isto pokušavamo toliko, ali ovaj je put drugačije jer želimo drugo dijete a tada nismo nikakve pretrage radili pa ne znam imamo li tu dijagnozu od tada ili ne...
pušenje...ja ne pušim, mm da, i nemam pojma kako da ga nagovorim da prestane...uh...alkohol ne pije, osim ako je ne znam kakva prigoda, ali jaaaako rijetko....oprostite ako vas zamaram, ali ne vidim izlaz iz ovoga, lagano sam očajna jer mi se čini da sada, kad smo dobili dijagnozu, ipak ja želim više drugo dijete i spremna sam na sve ali mm kaže da će piti šta treba ali da nema vremena iči oko doktora, što je i istina, ali bojim se da ga je sve ovo pogodilo i više nego šta priznaje i da zato ne želi jer se boji da od toga ništa...user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img