@leptirica... apsolutno se slazem sa svim sto si napisala, to je zaista tako "na zapadu" i uvijek sam za farmakoterapiju ukoliko postoji opravdan razlog za to. no medjutim, da se sada mogu vratiti u vrijeme kada nisam pila tablete, sigurno bih postupila drugacije u zivotu, promijenila bih posao, malo "stala na loptu", usporila, dala si vremena, bavila se sama sa sobom itd. ne kazem da bih uspjela, ali nacin zivota ima puno veze s mojim psihickim padovima, prije svega mislim preambiciozan stav prema poslu, teznja perfekciji i savrsensstvu. kod mene je to bio okidac. a i nije da sam imala lijepo djetinjstvo, previse smrti oko mene, moja sestra, moj tata kada sam imala 3 god, moj djed kada sam bila 10 god i moja obozavana bakica kada sam bila 16 god. ostale smo mama, starija sestra i ja...sigurno je to sve skupa ostavilo traga na nama, a najvise na mojoj mami....
@Kony - draga, ja bih rekla da si dosta osjetljiva duša... "tankih" živaca i zato se cuvaj stresa sto vise mozes... lupanje srca kada se smiris je tipican simptom anksioznosti (da je neki stvaran problem sa srcem, tegobe bi se javljale pri nekom opterecenju, a ne onda kada se smiris i krenes spavati) ... i sama sam imala problema sa srcem i preskakanjem srca, tzv. ekstrasistole koje su verificirane na ekg-u, ali kod mene sve na psihickoj bazi i isto u vecernjim satima kada se opustim... jednostavno previse stresa i taj stres nekud "hoce van"... netko dobije gastritis, netko glavobolje, netko visok tlak, netko depresiju.... nisam doktor pa je ovo samo moja sugestija zbog cega ti se eventualno to dogadja... ali cim imas neku "povijest" pa cak i s obicnim normabelom, ocito je da je kod tebe vec prepoznata blaza anksioznost... cuvaj se i nedaj se!!!!
pozzz svima