Sory, nisam ti stigla prije odgovoriti, sinčić stigao iz vutića pa sam bila zauzeta, sad pava pa ja brzo za komp. Ne znam baš sve, ali ono što znam napišem ti u nastavku.
Brisevi se sastoje od 4 pretrage, analize: ureoplazme, mikroplazme, bakterijskog brisa i brisa na clamidiu. O prve dvije ti ne znam apsolutno ništa, i nalaz na njih mi je uvijek bio ok (a radila sam gu uuuuuuuu jako pouno puta), treća analiza ti pokazuje da li imaš bakterije u brisu (ne moraš ih nužno imati ako imaš urinoinfekciju ali i obrnuto, pa ti naši doktori lijepo vide da je sve ok u urino kad ono ko zna da li imaš u brisu, a na tu analizu te ne šalju, ja sam se to nažalost na teži način uvjerila), a zadnja analiza na Clamidiu je najbitnija da se napravi već u prvom tromjesječju jer ta bakterija tada izaziva jako veliku smrtnost ploda - hvala bogu nikad je nisam imala. Ono što je mene mučilo se zove BETAHEMOLITIČKI STREPTOKOK i taj
me mučio u prvoj trudnoći, zbog njega sam imala prijevremeni porod u prvoj trudnoći sa 25 tjedana i do polovice druge trudnoće sam se mučila s njim i u urinokulturi i u brisu. U ovoj trudnoći ga nisam imala, ali ja ti konstantno trošim onu terapiju koju sam ti napisala, doktor mi je objasnio važnost kiselosti urina i normalizacije flore i evo meni djeluje. Još mi je rekao da naravno da u slučaju dok sam imala bakterije moram trošiti antibiotik i istovremeno vaginalete jer od antibiotika najčešće dobijemo gljivice, jer nam se poremeti flora. Gyno-daktrin ti se radi na bazi mliječne kiseline i nije štetan za bebaća, ali ja ga nisam podnosila, već nakon 2 vaginalete me užasno peklo, pa sam prešla na terapiju Plymicola, još je nekada bio najbolji Geonistin ali njega već 2 godine ne proizvode. Kod antibiotika je bitno da ti pogode pravu terapiju, ja se više ni ne sjećam što sam sve pila, valjda bi lakše nabrojila ono što nisam pila. VELIKA UTJEHA mi je bila to što mi je doktor objasnio da ukoliko ni ne pogode pravu terapiju, svaki antibiotik smanji koncentraciju bakterije i za sami porod je najbitnije da su što manje prisutne kako ne bi prešle na plod, također mi je rekao da bakterije najčešće ne prodiru do bebe i ne ostavljaju nikakve posljedice na njih i bitno je da se to sve uredno poprati. Ja sam bila "hodajući vlak bakterija", uvijek nešto. Čak sam nakon prve trudnoće zajedno sa suprugom trošila neke antibiotike od kojih smo oboje imali probavne smetnje, ali bila sam je se riješila, kad ono čim sam ostala trudna 2 put evo nje opet
. Od kad sam je se riješila u drugoj trudnoći i dok nisam bila trudna sa curkom cijelo sam vrijeme pila brusnicu i c vitamin i 45 dana lactogyn pa bi napravila pauzu od mjesec dana da ga ne pijem i onda opet. Sad to sve pijem već 2 mjeseca prije nego sam ostala trudna i evo nas u 33. tjednu bez ikakve infekcije
a joj možda sam pretjerala sa objašnjenjem ali nadam se da sam ti pomogla