writing-img

Prijevremeni porod

clock-img

09.01.2011, 15:16

clock-img

Meduza

pencil-img

72

Drage mame, budući da sam u izvjesnom riziku da se porodim ranije user posted image , mnogo bi mi značilo da čujem iskustva onih koje su svoje bebane na svijet donijeli isto malo ranije...

Zanima me s kakvim ste se problemima suočile i u kojem tjednu (i zbog čega tada)  ste rodile?

Unaprijed vam hvala na svakoj riječi podrške!user posted image

clock-img

09.01.2011, 15:40

clock-img

Leluška

pencil-img

526

Hej, Meduza, u kojem si tjednu? Zašto ti prijeti raniji porod?
Ako te može utješiti, od moje šogorice sestra rodila je sa 6 mjeseci dječaka od kakvih 650 g i dečko je danas 1,5 g star i posve normalan. Možda nešto sitiniji, ali s njim je sve ok. A vele da su dečki više osjetljivi ko bebe od djevojčica...

clock-img

09.01.2011, 15:55

clock-img

Meduza

pencil-img

72

Ma ja sam sad 31. tjedan...a problem je taj što imam skraćeni cerviks još od 27 tj. (2.9 cm), koji je uloživ...te povremene kontrakcije koje držim pod kontrolom pijenjem tokolitika (partusistena)...

Strogo mirujem, idem samo na wc...tako mi je određeno...No, ne mogu a ne misliti na to kako bi moj dečkić možda, unatoč svemu,mogao požuriti vanuser posted image

Toga me strašno strah...user posted image

clock-img

09.01.2011, 15:57

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Neznam koliko si trudna sada??
Ja sam sve rodila prije...ranije i sad 5 trudnoća čeka termin dečko...a od početka problemi, porodit ću se prije bla, bla a kad na kraju još ću i prenest...
Naravno zavisi kaj je kod tebe problem i koliko ranije...Moj najraniji je rođen u 36 tj sa 2980 i 49 dug...sve bilo u redu, osim kaj mu se piše da je nedonošče...nikakvi problemi, vježbe...3 dan išli kući i sve super...nadam se će sve biti ok kod vas

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

09.01.2011, 16:00

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

IZVORNA PORUKA: Meduza

Ma ja sam sad 31. tjedan...a problem je taj što imam skraćeni cerviks još od 27 tj. (2.9 cm), koji je uloživ...te povremene kontrakcije koje držim pod kontrolom pijenjem tokolitika (partusistena)...

Strogo mirujem, idem samo na wc...tako mi je određeno...No, ne mogu a ne misliti na to kako bi moj dečkić možda, unatoč svemu,mogao požuriti vanuser posted image

Po tome nisi otvorena, samo uloživa...mislim da nemaš razloga za brigu...još će tvoj muškić tebe zezati do krajauser posted image
A kaj se tiće kontrakcija drži ih pod kontrolom magnezijem ili normabelom....a ja ih imam neznam ni sama od kojeg tjedna i to jako, jako bolne...Drži se

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

09.01.2011, 16:15

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

sam da doguras do 36 tj. super...sretno

clock-img

09.01.2011, 16:25

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

09.01.2011, 19:23

clock-img

Točkica28

pencil-img

2918

user posted image user posted image user posted image

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

clock-img

09.01.2011, 20:13

clock-img

berny

pencil-img

1227

meduza, moja podrškauser posted image

clock-img

09.01.2011, 20:33

clock-img

Anoniman

draga, ja sam ti tako u tri trudnoće bila za prst uloživa već sa 26 tjedana i rodila sve tri ajmo reć u terminu, najranije se rodila E. 37+1. Miruj, sve će bit u redu.

clock-img

09.01.2011, 20:57

clock-img

orion

pencil-img

6

moja sestra je imala problematične trudnoće i malog je rodila u 33. tjednu, sve super, malac ko med, 4. mjeseca mu bilo neki dan. ne sekiraj se, samo odmaraj i razmišljaj pozitivno

clock-img

09.01.2011, 21:07

clock-img

novamama

pencil-img

8532

Meduza, nadam se da će bebica što dulje biti unutrauser posted image
Samo slušaj doktore i bit će ok...

Ča je život vengo fantažija....

clock-img

10.01.2011, 09:14

clock-img

ELENA35

pencil-img

881

Ja sam vedranu rodila u 34.tjednu,curila mi je plodna desetak dana..ona je imala 2 kg i bila 45 duga..nikad nismo imale problema,evo je sad velika cura,zafrkanticauser posted image
Ivana sam rodila 3 tjedna prije,i sad je dečko od 11 godina i 60 kg,isto nikad nismo imali problemauser posted image
Duplići su rođeni u terminu,imali su 2400 i 2700 gr,po 48 dugi,i nikad hvala Bogu nismo imali problema..nikakve vježbe,Goljak ili slično..I oni su pravi veseljaciuser posted image
Zato ne brini,miruj što više,odmaraj i sve će biti okuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

clock-img

10.01.2011, 09:34

clock-img

lidac0605

pencil-img

4975

Ja sam 90% zadnje trudnoće provela u krevetu-prvo prijeteći pobačaj,pa prijeteći prijevremeni porod,na normabelu i mg 2x dnevno-kontrakcije od 23 tj,otvorena od 29,sa grlićem na trećinu članka skraćenim,sa 32 tj bolnica,da dobijem injekcije za sazrijevanje bebinih pluća jer su bili uvjereni da ću ranije rodit,da bi na kraju u 40.tj bila 5 pp otvorena,bez trudova i na kraju ga sterali van s dripom...al sam se zbilja držala toga i mirovala...
I btw,Marcela sam rodila sa 36 tj,imao je 3600 i 50 bio dug,nikakvih problema osim kaj je non stop spavao,vele da tak hoće te ranije rođene bebe.Morala sam ga budit za jest.Bit će sve ok,samo se drž kreveta i pij lijekove...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

clock-img

10.01.2011, 09:52

clock-img

pako

pencil-img

2935

sretno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

clock-img

10.01.2011, 09:57

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.01.2011, 10:26

clock-img

Meduza

pencil-img

72

Joj, cure, ni ne znate koliko mi vaša pozitivna iskustva i vibre znače...user posted image user posted image

Ovo je moja prva bebica, i do 29. tjedna nije bilo nikakvih problema...Sve dok mi nisu rekli da sam vjerovatno još od 27. uloživa...i da mi je tvrd donji dio abdomena zbog grča maternice, što upućuje na to da su do mog skraćenja cerviksa dovele upravo kontrakcije...makar ih ja nisam osjetila, nego svega par puta, slabašno...

Prestravila sam se kad su me odmah ostavili u bolnici...Odjednom kao da su se sve iluzije o školskoj trudnoći urušile, i našla sam se s iglom u ruci na infuziji partusistenauser posted image Nisam imala pojma na čemu sam...

Srećom, malešni je odličnouser posted image Lijepo i nesmetanoi napreduje i jako je živahna bebica. Samo što je mama u defektu...

clock-img

10.01.2011, 10:53

clock-img

Meduza

pencil-img

72

A cure...zašto meni nitko nije sugerirao niti spominjao serklažuuser posted image user posted image

clock-img

10.01.2011, 11:18

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

A cure...zašto meni nitko nije sugerirao niti spominjao serklažuuser posted image user posted image

zato što se ona daje ako se žena otvara...i to do mislim 24 tjedna....
nemoj se sekirati sve bude ok...

clock-img

10.01.2011, 12:23

clock-img

Freya

pencil-img

104

Sigurna sam da će bebica još ostati u buši, ali evo da te utješim i ako ne bude tako. Moja teta je rodila blizance u 6 mj trudnoće, imali su oko 600 grama i oboje su sada veliki dečki (pubertetlije), savršeno normalni!:)
U svakom slučaju samo MISLI POZITIVNO i čuvaj se!!!

< Poruku je uredio Freya -- 10.1.2011 12:24:56 >

U nizu događaja u mom životu, ništa nije bilo slučajno. Sve se dogodilo u skladu sa unutarnjim potrebama

clock-img

10.01.2011, 19:12

clock-img

Meduza

pencil-img

72

Jedno pitanje...osjećate li i vi pritisak na mjehur ako malo dulje stojite...Mene zadnja dva tri dana ubi,  a nisam sigurna je li to normalno za 31.tj trudnoće?
Nije li rano da se beba spušta (inače nosim relativno visoko)user posted image

clock-img

10.01.2011, 21:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.01.2011, 23:36

clock-img

Leluška

pencil-img

526

Jedno pitanje...osjećate li i vi pritisak na mjehur ako malo dulje stojite...Mene zadnja dva tri dana ubi,  a nisam sigurna je li to normalno za 31.tj trudnoće?
Nije li rano da se beba spušta (inače nosim relativno visoko)user posted image

Oko tog doba je i meni bio strašan pritisak na mjehur, ali zato kaj je kikić ga pritiskao glavicom. Možda se bebač tak naštimal pa te žulja; nije nužno da se spuša. Raste user posted image

Sada mi se trbuh spustio i nije mi tak jaki pritisak ko onda kak je bio!
Eto, ak te to tješi, drago mi je!user posted image

< Poruku je uredio Leluška -- 10.1.2011 23:37:34 >

clock-img

11.01.2011, 11:04

clock-img

Meduza

pencil-img

72

Tješi, tješi...kako ne user posted image user posted image ! Izgleda da onda valjda i moj user posted image raste kao kvasac...i pjitišće mamin mjehurček...Sad je to već "komad bebolina"user posted image

Hvala cure na odgovorima!

clock-img

11.01.2011, 15:02

clock-img

Leluška

pencil-img

526

Ja sam već bila gruntala - ako me sada tako jako smeta i žulja i smeta za mjehur, kako će biti na kraju kad se trba spusti.. ali vidiš...tak se naštimaju nekak čudno. Sad mi je super!user posted image