UNESCO je dao definiciju za toleranciju i ona glasi u cijelosti ovako!
• Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja
i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. To nije samo moralna dužnost, to je takođe politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mjenjanju kulture rata u kulturu mira.
Tolerancija nije koncesija, dobrodušnost ili popustljivost. Tolerancija je, iznad svega aktivan stav podstaknut priznanjem univerzalnih ljudskih prava i fundamentalna sloboda drugih. Nikako se ne može koristiti kao opravdanje za kršenje fundamentalnih vrijednosti. Tolerancija treba da je primjenjiva od pojedinaca, grupa i Država.
Tolerancija ja odgovornost koja nosi ljudska prava, pluralizam (uključujući kulturni pluralizam), demokraciju i vladavinu zakona. Ona uključuje odbacivanje dogmatizma i apsolutizma i potvrđuje standarde postavljene u instrumentima internacionalnih ljudskih prava.
Dosljedno poštovanje ljudskih prava, biti tolerantan, ne znači toleriranje socijalnih nepravdi ili odbacivanje ili slabljenje tuđih uvjerenja. To znači biti slobodan, čvrsto se držati svojih uvjerenja i prihvaćati da se i drugi drže svojih. To znači prihvaćanje činjenice da ljudska bića, prirodno različita u svojim nastupima, situacijama, govoru, ponašanju i vrijednostima imaju pravo da žive u miru i da budu kakvi jesu. Takođe znači da se nečija viđenja ne nametnu drugima.
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler
ma meni je sve ok..
ona anketa sad kaj je o dvoličnosti je neka čudna
joj meni pinci
upravo hocu otvoriti temu o toj ANKETI..
da iskreno OVDJE I SADA KAZEM
kako je to uzasno NE NETOLERANTNO nego haloooo
pa mozak gdje je..tu
LJUDI SE MJENJAJU
I STO JE NAJGORE.....U SVEMU TOME....
to ocito pisu ljudi koji nas ovdje citaju ....a nepisu nista...tako ja mislim a mozda i grijesim
u svakom slucaju....LOGIKA NULA S NULOM....sto se tice ove ankete
dvolicnost je nesta drugo
recimo moras osobu poznavati
i onda doneti taj zakljucak
jer ako ta osoba tebi u lice nesta kaze
a onda sutra drugoj prenesi neku laz i tako redom
to je OSOBA SA VISE LICA
a mjenjati SEBE JE NADOGRADNJA KARAKTERA I NIJE NISTA NEGATIVNO.....
RESPECT!!
Nzznam,nek mi se zamjeri al ima toliko glupih izjava da ih moram pobiti.Ne radi nepoštovanja,nego zato što nemogu uvjek dati budali za pravo.
-Tagore-
IZVORNA PORUKA: pepeljuga
IZVORNA PORUKA: njanja
IZVORNA PORUKA: ejmama
Mogu ti reći na pp, ovdje ne jer će sigurno biti izbrisano pa nema smisla
da, moramo ostati u uvjerenju šarenih cvjetića
ja mislim da sam i ja juce nesto skuzila i sad gledam i vidim da je izbrisano
I ja isto bas sam se razocarala