IZVORNA PORUKA: Zvonki
IZVORNA PORUKA: Marta j
Jer ako zelim luksuz i dobar zivot onda ga moram zaraditi.
Nemoze se samo sjediti i govoriti tesko je.
Tesko je al ako se sam nepotrudis nitko ti ga nece servirati.
Evo i sada je u nas sezona branja voca i mm je svaki dan u berbi ja ponekada uletim.
Trazimo radike dnevnica je 200kn i imas marednu al nitko ziv nije htio raditi osim jedne zene izjavili su da je vruce da idu u polje.
S ovim se isto moram složiti. Roditelji od mm imaju u Zagorju dosta zemlje i da se hoće moglo se gore napraviti takvo veliko domaćinstvo. Ne moram ni govoriti koliko je na cijeni danas DOMAĆA HRANA. Ali ne, lakše je sjediti u stančiću, ubijati sebe i druge u pojam kako se teško živi. Ima i toga. Mi smo mlada obitelj, nama je stan dovoljan. Djeca su nam u vrtićima i školama, dakle, ne bi imali vremena za veliko gospodarstvo, ali baka i deda koji su u prijevremenim mirovinama? Oni bi mogli još komotno 10 godina voditi sve pa bi onda poslije njih mi mladi preuzeli kad nam djeca budu starija.
...e ovako sad cu se i ja nadovezat....stvar je u tome da vecina bi radila "gospodski" posao za velku lovu.....
..od teme dal bi isli radit van,vi ste pocele pisat fakat nebuloze....od kako je nekom tesko,kak je nekom super....jebiga svijet je surovo i okrutno mjesto...
evo primjer jedan manager u poznatoj firmi gdje se šiva ima placu 30000kn i to sam rekla malo,dok zene koje siju,koje rade druge poslove imaju placu oko 2500kn...di je tu pravda? nema je...
ajmo sad malo vanka....
moja teta zivi od malena u njemackoj....do kad su bile marke zivjeli su ko bubreg u loju....obisla je cijeli faking svijet..nema di nije bila....ljetovala gdje je htjela...ona i tetak radili..imali super place....imali bjesne aute....smocnicu punu hrane,ica i pica....bratic si je sa nofcanicom od 10 maraka brisao supak....
sada..ta ista teta...radi isti posao,sa upola manju placu..tetak je ostao bez onog posla...nema vise takvih putovanja..smocnica vise nije tako nakrcana...bratic si dupe brise obicnim wc papirom.....
ajmo sad zavirit malo i u moju obitelj....
moj stari je doso sa 15 god u zgb iz vz....skolovat se...poceo je radit u firmi sa 16 god..dan danas radi u toj istoj....samo sada sjedi u uredu,a do unazad par godina radno mjesto-bager.....
...imamo puno obradive zemlje u vz...koju su do smrti moga djeda obradivali on i baka..moji starci i moj brat...koji je kao klinjo od 13 god naucio vozit traktor....
...svaki vikend smo dolazili gore,radili ko crnci...kopali,okapali...radili teske poslove...
..i dan danas moj brat koji ima 33 godine..radi u firmi u kojoj je ispod direktora,vozi dobar auto..ima super placu....radi ko stoka....jer mu nije bed ni u odjelu sjest u kamion i odfurat kaj treba ,kad god treba nesto napravit na oranici,il ici u sumu..il nekaj on vozi nakon posla iz zgb u vz radi do mraka i vraca se u zgb..i tako godinama isto tako i moj tata....
..mi nemamo bas neke koristi od svega toga,al nedamo da se zemlja zapusti....
....ljuti me strasno ovo razmisljanje...vani ljudima pomazu....ma netrebam ja niciju pomoc....i nezelim....ja zelim da meni bude ok uz moj rad...
a kaj se tice pomoci kod nas...ima je i dobivaju je ljudi itekako...mladi ljudi pa na socijalnoj pomoci

wtf ma di toga ima....jebote samo kod nas...
ja NE RADIM al niti ikoga ista trazim....nit zelim da mi iko ista da....
..kad cu morat ic radit ici cu...
a skvadra koja moze radit,mora radit oni ne zele nego cekaju da im drzava da crkavicu....
ma to bi ja sve sterala na otoke nek tucaju kamenje...
tu sad govorim o zdravim ljudima-i psihicki i fizicki....
....jesam sad nadrobila,i jos sam na moru....al morala sam...