IZVORNA PORUKA: barby
ali bas me zato i cudi jel mm je spermiogram los,i salju me,sa 3 zene sam pricala u bolnici bas koje su sad u postupku umjetne i kazu da nisu uopce radile,a kod istog dr su ko i ja.ne zanmzasto me salje kad zna da i ja i on imamo probleme,meni jos sad i ti ginek hormoni katastrofa,...
Spermiogram mu je loš, al ovisi koliko. Ako dr. planira inseminaciju onda moraš na HSG, jer tu se samo odabrani spermići (kojih u ovom slučaju ima dosta) ubace u maternicu, tj. približe se jajovodu u kojem se spajaju s jajnom stanicom. zato jajovodi moraju bit prohodni.
Kod nas ima prilično malo brzih spermića i zato u obzir dolazi samo ISCI metoda, eventualno IVF ako se do postupka spermiogram koliko popravi (jer nije to stalno isto). Zato moji jajovodi nisu bitni i neću ni ić na HSG.
A moguće da ste se vi malo i nećkali oko potpomognute pa vas poslo na HSG da to provjerite i probate dalje prirodno... Mislim, vi ste i uspjeli prirodno jednom... pa valjda onda spermiogram i nije toliko loš...
Malo je čudno i što su te 14.dc naručili, HSG se obično radi prije, kako bi se bilo sigurno da nisi trudna.
No dobro draga, kako god... Samo hrabro i sve će bit dobro. Puno sreće ti želim.
< Poruku je uredio djetelina -- 12.6.2009 21:18:58 >