IZVORNA PORUKA: zara13
dok znam da dolazi kuma sa malim odma mi počne rasti tlak,zadnji put su sada bili i mali mi je razlijao šalicu kave po tepihu ,zeca mi tako izmaltretira kaj se čudim da ne dobi infarkt sve živo sa regala moram makivati figurice da on nebi dirao jer sve živo razvlači a ona i njen dragi mrtvo hladno sjede i gledaju u tv dok mi ovaj demolira stan
.ali on je takav i doma zadnji put kad sam bila mi dvije sjedimo i pijemo kavu u blagovaoni mali se popne na stol i sa kuhačom počne mlatariti ,ima na stolu staklo i viseći luster taman njemu do glave i ja joj kažem da zašto mu to dopušta da malo fali da ne razbije joj taj luster ,nedo bog padne na njega i razreže ga cijeloga,ona mu kaže normalno da nek ne radi to on nju ni 5 posto ne doživljava jer njwena majka iz kuhinje viče da neka se ne dere na njega i da ga slučajno ne udari.
ja bome ništa ne mičem od stvari....smatram da mogu držati stvari gdje hoću i tko mi dođe,neka se ne čudi tome...i bolje mi se djeca hahari ponašaju tako kad je sve gdje je i inače,nego da mičem...
imam i ja skočimiša,pa djeca vole pogledati što radi i poigrati se s njim...ako hoće,dam im da mu stave piljevine ili zamijene hranu i vodu i nema problema...oni se zabave i svi su važni kako se brinu o njemu...kavez skinem na tepih kad dođu k meni pa ga gledaju i igraju se s njim...
a to što tebe odmah visoki tlak spuca,jako mi je dobro poznato
mene je prije godinu dana tako znao želudac boliti od živciranja što mi dolazi susjeda s djecom i od same pomisli na demoliranje kuće i trčanje,bacanje igračaka i sl....
međutim,to meni nije ništa pomoglo...kao ni mama te djece što mi nije bila od pomoći da ih kontrolira ili opomene...ja sam par puta pošizila toliko da sam djecu doslovno uzela za ruku i rekla sad je dosta,idemo po cipele i nek te mama vodi doma...bome se mama šokirala,ali nakon čupanja telefonskog priključka iz zida,grebanja novog stola metalnim autićem i flekanja tek okrečenog zida rukama umuljanim rastopljenim i uslinjenim bombonima,nije me bilo briga što misli...
netko je već napisao da ako će mi netko demolirati kuću,onda će to biti moje dijete... slažem se s tim...zašto bi moja kuća bila bojno polje tuđoj djeci? neka se igraju i zabavljaju,ali sve ima svoje mjesto,vrijeme,granice i razloge...